Henderson-Diaz, Rua-Gustafsson, Penn-MacDonald op UFC on Fox

3
535

UFC on Fox 5 zal het podium worden van het gevecht tussen Nate Diaz tegen UFC lightweight champion Benson Henderson. De card wordt verder aangevuld met Shogun Rua tegen Alexander Gustafsson en het verschoven gevecht tussen BJ Penn en Rory MacDonald. UFC on Fox 5 zal plaatsvinden op 8 december in een nog niet nader genoemde plaats, aldus MMAjunkie.com.

Dana White beloofde al na UFC 150 dat Henderson en Diaz het nog in 2012 tegen elkaar zouden opnemen. Henderson verdedigde zijn UFC lightweight title tegen Frankie Edgar in de main event van dat event en wist toen al wie de eerstvolgende uitdager zou zijn. Diaz won eerder dit jaar in de main event UFC on Fox 3 van Jim Miller door hem in de tweede ronde te laten aftikken via Guillotine Choke. Aangezien er niet zoveel events meer zijn zonder een main event in 2012, leek het vijfde UFC event op Fox dan ook de enige oplossing om het gevecht nog dit jaar te doen.

Shogun Rua zal voor de tweede keer op een rij op een Fox card verschijnen. Op UFC on Fox 4 nam hij het in de main event op tegen Brandon Vera, toen won hij via TKO in de vierde ronde. Alexander Gustafsson lijkt heel dichtbij een titelgevecht te zitten na zijn overwinning op Thiago Silva in zijn thuisland Zweden. Of dit de volgende number 1 contender zal bepalen is nog niet bekend.

BJ Penn en Rory MacDonald zouden het al tegen elkaar opnemen, maar een snee boven de wenkbrauw van MacDonald, die rond de 38 hechtingen kostte, gooide roet in het eten. Penn kortte zijn pensioen speciaal in nadat MacDonald hem uitdaagde op The MMA Hour. MacDonald stelde voor het gevecht te verschuiven naar UFC 154 in Toronto, maar “The Prodigy” wilde het gevecht graag zo snel mogelijk laten plaatsvinden.

Een vierde main card gevecht lijkt in de komende weken bekend te worden gemaakt.

3 COMMENTS