UFC on Fox 4: Shogun-Vera winnaar krijgt titleshot

0
531

Zaterdag zullen Shogun Rua en Brandon Vera het tegen elkaar opnemen in de main event van UFC on Fox 4. Dana White heeft de inzet nog wat verhoogd door aan te kondigen dat de winnaar een titelgevecht zal krijgen om de UFC light heavyweight championship. Dit zei hij in de media call in aanloop naar het event. Verrast? Je bent niet de enige, de kampioen zelf ook:

Shogun zal tegen Vera voor het eerst weer vechten sinds november van 2011 toen hij tegen number 1 contender Dan Henderson verloor in misschien wel het beste MMA gevecht ooit. Hendo en Rua gingen vochten de volle vijf ronde waarna Henderson de beslissing in zijn voordeel kreeg. Velen, zoals o.a. Dana White, dachten aan een draw aangezien Rua erg dominant was in de vijfde ronde waardoor het eigenlijk een 10-8 ronde zou moeten zijn. Daarvoor maakte Rua snel korte metten met Forrest Griffin in Brazilië door hem binnen twee minuten via knockout te verslaan. Dit was het eerste gevecht sinds zijn hij zijn titel verloor aan Jon Jones op UFC 128.

Mocht Vera Rua verslaan, dan zou het wel een hele opmerkelijke beslissing zijn om hem een titelgevecht te geven. Vera lag vorig jaar nog bijna uit de UFC nadat hij verslagen werd door Thiago Silva op UFC 125. Silva domineerde Vera voor de volle drie ronde waarna hij de unanimous decision meekreeg. Maar doordat Silva de dopingtest niet haalde mocht hij “The Truth” terugkomen met een gevecht op UFC 137 tegen Elliot Marshall die hij won via decision. Voordat Vera het opnam tegen Thiago Silva, vocht hij tegen Jon Jones. Jones domineerde via sterke ellebogen waardoor Vera een gebroken jukbeen opliep. Vera’s UFC loopbaan liep hierdoor in gevaar doordat nog een verliespartij het einde leek te zijn. Vera moest zijn gevecht erop winnen doordat hij zijn gevecht voor Jones ook had verloren via een controversiële decision tegen Randy Couture. Hoewel “The Natural” won vonden velen dat “The Truth” gewonnen had.

Is dit terecht of moet iemand anders een kans krijgen tegen Jones/Henderson?