UFC on Fox 4: Resultaten en discussie

2
584

“Everyone was awesome”, aldus een tevreden Dana White op de post-fight persconferentie. Het vierde UFC event op Fox was dan ook een memorabele met een goede undercard en een goede main card. De enige echte teleurstelling kwam uit het gevecht tussen Phil Davis en Wagner Prado die binnen anderhalf minuut gestopt werd door een vinger in het oog van Prado. Voor de rest waren alle gevechten goed met als hoogtepunt van de avond het gevecht tussen Joe Lauzon en Jamie Varner.

Joe Lauzon vs. Jamie Varner
Varner startte sterk door Lauzon onder constante druk te zetten en goede stoten uit te delen met zijn rechterhand. Lauzon ving de klappen goed op en kon af en toe ook nog een strike uitdelen in de eerste ronde en verdedigde goed op de grond na een takedown van Varner. Vanaf de tweede ronde was de snelheid “C-4” afgenomen. Hij kon nog wel combinaties maken, maar de rechterhand landde niet meer zo hard als eerder in het gevecht. Lauzon maakte hier goed gebruik van en kwam in de ronde meerdere malen tot een finish. De derde ronde zag er hetzelfde uit maar Lauzon kwam daadwerkelijk wel tot een finish door middel van zijn goede jiu-jitsu. “J-Lau” kon het het fantastische gevecht in derde ronde afsluiten met een mooie Triangle.
Joe Lauzon verslaat Jamie Varner via submission (triangle choke), 2:44 in de derde ronde

Lyoto Machida vs. Ryan Bader
Machida en Bader waren de eerste twee light heavyweights op de card die hun gooi konden doen naar een titelgevecht. De eerste ronde was een typische ronde voor de Braziliaan met snelle trappen en korte stoten. Bader werd zoals velen slachtoffer van de puzzel Machida en kon dan ook geen grip krijgen op “The Dragon”. Elke keer wanneer Bader dan ook een stoot probeerde ging zijn tegenstander snel uit de weg waardoor de Amerikaan niet veel schade kon aanbrengen in de eerste ronde. De tweede ronde leek een kopie van de eerste ronde totdat “Darth” prooi werd voor “The Dragon”. Bader kwam iets te hard in waardoor Machida kon profiteren door in plaats van uit de weg te gaan te blijven staan. Een harde stoot op de kin met een paar stoten er achteraan en het gevecht was over.
Lyoto Machida verslaat Ryan Bader via knockout, 1:32 in de tweede ronde

Mauricio “Shogun” Rua vs. Brandon Vera
Hoewel de meerderheid een snelle overwinning verwachtte voor Shogun, moest hij er nog hard voor werken tegen de sterke Vera. Rua landde meerdere strikes waarbij het einde van de main event een aantal keren in zicht leek. Vera kon de stoten vangen en deelde zelf ook nog uit waardoor Rua afremde en meerdere malen werd gedwongen voor een takedown te gaan. In de vierde ronde kon Shogun het eindelijk afmaken met een TKO. Het bleek uiteindelijk niet genoeg om een titelgevecht met Jon Jones af te dwingen door de KO van Machida.
Mauricio “Shogun” Rua verslaat Brandon Vera via TKO, 4:09 in de vierde ronde

De volledige resultaten
Main card
Mauricio “Shogun” Rua verslaat Brandon Vera via TKO in de vierde ronde
Lyoto Machida verslaat Ryan Bader via knockout in de tweede ronde
Joe Lauzon verslaat Jamie Varner via submission (triangle choke) in de derde ronde
Mike Swick verslaat Damarques Johnson via knockout in de tweede ronde

Prelims op Fuel TV
Nam Phan verslaat Cole Miller via split decision (29–28, 28–29, 29–28)
Phil Davis en Wagner Prado eindigt in een no contest (of no decision) door een vinger in het oog van Prado
Rani Yahia verslaat Josh Grispi via submission (north south choke) in de eerste ronde
Phil de Fries verslaat Oli Thompson via submission (rear-naked choke of Face crank) in de tweede ronde
Manvel Gamburyan verslaat Michihiro Omigawa via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)
John Moraga verslaat Ulysses Gomez via knockout in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
De flyweights waren weer goed.

Phil Davis en Wagner Prado wordt waarschijnlijk over gedaan. De Braziliaan kreeg in het begin van het gevecht een vinger in het oog waardoor het gevecht niet door kon gaan. Verwacht wordt dat het zal worden verplaatst naar UFC on FX 5.

Zal Joe Lauzon vs. Jamie Varner ‘Fight of the Year’ worden?

Lyoto Machida woog in op 201 pond, ik weet niet waarom maar het werkte. Mocht Machida voor de tweede keer van Jones verliezen kan hij nog altijd naar middleweight.

Shogun moet echt aan zijn cardio werken.

Brandon Vera is een harde, zijn baan is, ondanks dit verlies, wel veiliger.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar
Fight of the Night: Jamie Varner vs. Joe Lauzon
Knockout of the Night: Mick Swick
Submission of the Night: Joe Lauzon

2 COMMENTS