UFC on Fox 4: Bader vs. Machida, Rothwell vs. Browne

1
545

UFC on Fox 3 moet nog plaatsvinden, maar het vierde event op ‘Big Fox’ begint ook vorm aan te nemen met een paar interessante gevechten. Op 4 augustus nemen, naast Brian Stann en Hector Lombard, light heavyweight contenders Ryan Bader en Lyoto Machida het tegen elkaar op in het Staples Centre in LA, en heavyweights Travis Browne en “Big” Ben Rothwell zullen ook uitmaken wie de beste is.

Lyoto Machida hoopt goed terug te keren na zijn verloren titelgevecht met Jon Jones. “The Dragon” zou met een verliespartij op Bader een record van 1-4 hebben in zijn laatste optredens, de enige verliespartijen in zijn carrière. Om nog enige uitzicht te hebben op een rematch met Jones lijkt een overwinning dus noodzakelijk voor Machida. Ryan Bader hoopt na Rampage Jackson zijn tweede grote winstpartij te boeken in zijn loopbaan. Met een overwinning lijkt Bader heel dichtbij een rematch met kampioen Jon Jones te zitten. Na een perfecte 12-0 verloor zijn Bader voor de eerste op UFC 126 via Guillotine Choke van Jones. Net zoals Machida lijkt Bader dus ook een overwinning nodig te hebben om revanche te kunnen krijgen.

Travis Browne en Ben Rothwell lijken uit te vechten wie de volgende contender zal worden in de heavyweight divisie. De nog ongeslagen Browne is hard op weg zich in de top te vestigen van de heavyweights. Zijn laatste overwinning boekte hij op Chad Griggs wat zijn overwinningsreeks uitbreidt naar drie op een rij. Een vierde overwinning lijkt Browne klaar te maken voor een gevecht een zwaargewicht in de bovenste regionen. Ben Rothwell hoopt hier uiteraard een stokje voor te steken en zijn eigen weg naar de top verder te zetten. In Rothwell’s laatste optreden tegen Brendan Schaub zag hij er fitter en scherper uit dan in al zijn vorige matches. Hierin maakte hij dan ook kort werk van Schaub wat hem de Knock-out of the Night bonus opleverde.

1 COMMENT

  1. – Stann vs Lombard is echt een gevecht om naar uit te kijken! 2 echte vechters, zowel qua hart als van skills.
    – Machida vs Bader, denk persoonlijk dat machida wint. Vond dat Bader een relatief makkelijke overwinning had tegen Rampage die zijn beste dagen gehad heeft binnen de mma. Qua stijl zal hij het een pak moeilijker hebben met Machida.
    – Browne tegen Rothwell vind ik geen goeie match-up. Browne verdient een gevecht met een net-niet contender. 90% zeker dat Rothwell die verliest. Tegen Schaub heeft hij het geluk gehad dat zijn kin van glas lijkt te zijn. Hij lijkt dan wel fitter dan vroeger, ik zie in hem geen topper.