UFC on FOX 29: Porier knokt zich op tandvlees langs Gaethje

"The Diamond" verslaat Justin Gaethje via TKO in ronde 4

0
729
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Dustin Poirier heeft een gigantische zege geboekt op Justin Gaethje. The Diamond klopte zijn opponent in de hoofdpartij van UFC on FOX 29 in Glendale via TKO in de vierde ronde. Poirier kreeg loon na hard werken en knokken in het kwartier daarvoor.

Zoals verwacht, maakten Poirier en Gaethje er een heerlijke knokpartij van. Gaethje scoorde van dichtbij goed met trappen tegen de benen en Poirier van afstand met stoten. Van begin tot eind werd een hoog tempo aangehouden en dat zorgde voor vuurwerk.

Gaethje zette de meeste druk en Poirier kon hem niet van zich afslaan. Na de tweede ronde had The Diamond zijn handen op zijn dijen vanwege de aanslag dat zijn beenweefsel te verduren had. Poirier zette daar pure schade tegenover. Hij scoorde flink met zijn stoten tegen de granieten schedel van Gaethje, maar daarmee ontmoedigde hij The Highlight niet.

Tot vroeg in de vierde ronde. Gaethje hield vast aan zijn plan en had moreel veel gewonnen doordat Poirier duidelijk last had van zijn benen, ondanks een punt in mindering doordat zijn vingers meerdere malen in het oog van Poirier kwamen. Ironisch was het wel dat een trap tegen het been het begin van het einde inluidde.

Gaethje trapte Poirier’s voorste been met zijn rechterbeen en The Diamond counterde deze met een perfecte linkerstoot op de kin. Daarmee zette hij Gaethje op rolschaatsen en was de jacht geopend. The Highlight daagde Poirier na die stoot uit om naar voren te komen, wat Poirier ook deed met een lange barrage tot Gaethje omviel en scheidsrechter Herb Dean het stopte.

Na het gevecht drong Poirier aan op een titelgevecht.

Oliveira laat Condit afkloppen
Alex Oliveira heeft, met een paar weken voorbereiding, gewonnen van Carlos Condit. Cowboy liet de Amerikaan in de tweede ronde afkloppen door een guillotine choke. Oliveira verving de geblesseerde Matt Brown met een paar weken voorbereiding.

Cowboy begon elke ronde zoekend naar de takedown om bovenop te komen, met succes. De slechte verdediging tegen takedowns van Condit sneed hem weer in de vingers, maar ook wist de Amerikaan zich steeds goed te herstellen op het canvas. Hij kwam beter uit elk grondgevecht en ook dichtbij de winst in de openingsronde met een rear-naked choke.

In de tweede ronde gebeurde hetzelfde: Oliveira deed een takedown, Condit verdedigde slecht, maar kwam beter uit het grondgevecht. Oliveira kwam op zijn rug wist Condit daar van zich af te krijgen, waarna de Braziliaan direct voor een guillotine choke greep toen hij opstond. Een hele strakke zelfs, die de bebloede Condit veertig seconden lang in zijn greep hield tot The Natural Born Killer afklopte.

Adesanya behoudt ongeslagen status tegen Vettori
Israel Adesanya heeft zijn ongeslagen status behouden. Marvin Vettori was de eerste vechter die niet knock-out ging tegen The Last Stylebender en maakte het competitief, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Nieuw-Zeelander na vijftien minuten. Twee juryleden scoorden het 29-28 voor Adesanya, eentje 29-28 voor Vettori.

Adesanya had vooral succes in de eerste twee ronden met zijn fluwelen techniek op de voeten. De voormalig GLORY-titeluitdager had de eerste minuten nodig om takedowns en clinches af te slaan en kon daarna zijn staande vaardigheden opdwingen. Vettori trapte bijna in elke schijnbeweging en dat maakte het makkelijk voor Adesanya.

In de derde ronde moest de Italiaan alle zeilen bijzetten om de winst uit het vuur te slepen. Dit zorgde voor een ronde met meer succes, maar geen voortijdig einde. Vettori slaagde toen namelijk wel met takedowns, hoewel Adesanya wel steeds terug op z’n voeten kwam. Izzy probeerde zelf ook een spectaculaire worstelworp in de clinch, maar dat ging goed mis. Toch stond het worstelen de (minimale) zege niet in de weg.

Waterson nipt langs Casey
Michelle Waterson had het zeer moeilijk, maar versloeg Cortney Casey in het eerste gevecht van de hoofdkaart. Met een minimaal verschil kreeg The Karate Hottie de zege op haar naam van de jury: 2x 29-28, 1x 28-29.

Wat voor het startsignaal al duidelijk werd was het verschil in grootte. Casey leek op een vlieggewicht naast Waterson, de voormalig atoomgewictkampioene van Invicta FC. Dat verschil in lengte en kracht buitte Casey goed uit en staand had ze alle touwtjes in handen. Waterson werd in de eerste ronde meerdere malen in de problemen gebracht staand.

The Karate Hottie won toch dankzij haar grondvaardigheden. In de laatste twee ronden kon ze Casey op het canvas afremmen met takedowns, maar dat weerhield Casey niet van armklemmen. Constant probeerde de voormalig voetbalster armklemmen die Waterson tot in de slotseconden op haar hoede hielden, maar ze verdedigde adequaat. Hierdoor kreeg Waterson de winst, enigszins onverdiend.

De volledige resultaten:
Main card:
Dustin Poirier verslaat Justin Gaethje via TKO, 0:33 in ronde 4
Alex Oliveira verslaat Carlos Condit via submissie (guillotine choke), 3:17 in ronde 2
Israel Adesanya verslaat Marvin Vettori via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Michelle Waterson verslaat Cortney Casey via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)

Prelims:
Antonio Carlos Junior verslaat Tim Boetsch via submissie (rear-naked choke), 4:28 in ronde 1
Muslim Salikhov verslaat Ricky Rainey via knock-out, 4:12 in ronde 2
John Moraga verslaat Wilson Reis via unanim jurybesluit (3x 29-28)
Brad Tavares verslaat Krzysztof Jotko via TKO, 2:16 in ronde 3

Vroege prelims:
Gilbert Burns verslaat Dan Moret knock-out, 0:59 in ronde 2
Lauren Mueller verslaat Shana Dobson via unanim jurybesluit (3x 29-28)
Yushin Okami verslaat Dhiego Lima via unanim jurybesluit (3x 30-26)
Adam Wieczorek verslaat Arjan Bhullar via submissie (omoplata),
Alejandro Perez verslaat Matthew Lopez via TKO, 3:42 in ronde 2
Luke Sanders verslaat Patrick Williams via unanim jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)

Bonus awards:
Fight of the Night: Dustin Poirier vs. Justin Gaethje
Performance of the Night: Alex Oliveira & Adam Wieczorek