UFC on FOX 22: Waterson laat VanZant slapen

0
1182
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Michelle Waterson heeft een belangrijke winst geboekt in de UFC-strogewichtdivisie. The Karate Hottie versloeg Paige VanZant eenvoudig in ruim drie minuten via rear-naked choke in het main event van UFC on FOX 22.

Waterson was vanaf het begin de betere vechtster. Thuisvechtster VanZant stond constant aan de buitenkant van haar tegenstandster, waardoor ze niet de afstand kon dichten. 12 Guage wilde de afstand dichten met trappen tegen de middel, maar had geen succes omdat Waterson constant als eerste een trap door het midden raakte. Nadat VanZant een clinch aanging en voor een schouderworp probeerde, duwde Waterson haar tegen de kooi en deed zij een succesvolle schouderworp.

Eenmaal op de grond ging Waterson als een flits naar VanZants rug, waar ze direct voor een verwurging ging. 12 Guage worstelde goed tegen de armen en wist de rear-naked choke lang te ontwijken, maar Waterson kwam steeds dichterbij. Toen ze eenmaal haar arm onder de kin had en de body triangle aanzette, verweerde VanZant zich steeds minder tot ze bewusteloos was en het gevecht gestopt werd.

Een foutloos optreden van Waterson na ruim anderhalve jaar afwezigheid.

Gall dwingt Northcutt tot afkloppen
Mickey Gall heeft de partij met Sage Northcutt gewonnen. De 24-jarige Amerikaan versloeg het gevecht tussen de jonkies met zijn specialiteit: rear-naked choke in de tweede ronde, zijn vierde in vier profgevechten.

In de eerste ronde scoorde Gall in de eerste minuut al een takedown, zonder enige schade te doen. Daar was het vooral een strijd om positie, waarbij Gall via half guard naar side controle en vervolgens naar mount wilde. Bij de laatste stap ging het mis toen Northcutt ontsnapte door kort te exploderen en zich daarna ook uit een guillotine choke werkte. Eenmaal op de voeten had Super Sage het voordeel. Dit zette Northcutt door in de tweede ronde, waarin hij vroeg twee linkerhoeken raakte. Echter was Gall beslissend op de voeten. Met een harde rechterstoot vloerde hij Northcutt, waarna Gall direct voor zijn specialiteit ging: de rear-naked choke. Met weinig moeite ging Gall naar de rug van Northcutt en daar duurde het niet lang voordat hij zijn arm onder de kin wurmde en Super Sage dwong tot afkloppen.

Naderhand daagde Gall Dan Hardy voor een gevecht op lichtgewicht uit.

Urijah Faber sluit legendarische loopbaan met dominante overwinning af
Urijah Faber heeft zijn glorieuze loopbaan afgesloten met winst. The California Kid versloeg Brad Pickett in thuisstad Sacramento via jurybesluit. Toch kwam hij dichtbij een overwinning voor het eindsignaal in de eerste ronde.

Vanaf het startsignaal zette Faber druk naar voren, waar Pickett geen antwoord op had. Halverwege de openingsronde sprong het publiek op toen The California Kid een loeiharde linkerhoek raakte en One Punch vloerde. Hierna wilde de Amerikaan het afmaken op de grond, maar Pickett verdedigde erg goed tegen de submissions en harde ground-and-pound van verschillende posities. Het lukte Faber niet, maar hij de ronde wel met 10-8. In het begin van de tweede ronde had de Amerikaan het even lastig met Picketts beentrappen, maar met een takedown maakte Faber daar een hardhandig einde aan. Dit zette de toon voor de rest van het gevecht. Faber bleef takedowns doen en punten pakken met ground-and-pound bovenop tot het eindsignaal, waardoor hij de duidelijk winnaar was.

Het was niet het droomeinde voor Faber via guillotine choke, maar wel een mooi einde van een prachtige loopbaan.

Jouban maakt einde aan ongeslagen status Perry
Alan Jouban heeft Mike Perry de eerste verliespartij van zijn loopbaan toegebracht. Brahma versloeg zijn tegenstander in het openingsgevecht van het main card via jurybesluit, die hij grotendeels te danken had aan zijn trappen.

Jouban gooide van begin tot eind naar het harde hoofd en middel van Perry, die niets ander dan een wilde matpartij in de clinch wilde forceren. Platinum had enigszins in de eerste ronde, hoewel hij eenmaal gevloerd werd door een trap, maar vanaf de tweede ronde nam het Versace model de partij echt over. Jouban ontweek de clinch en mokerslagen van Perry goed, terwijl hij constant bleef scoren met trappen. Afmaken deed Jouban het niet, maar na vijftien minuten was hij wel de duidelijke winnaar.

De volledige resultaten:
Main card:
Michelle Waterson verslaat Paige VanZant via submission (rear-naked choke) 3:21 in ronde 1
Mickey Gall verslaat Sage Northcutt via submission (rear-naked choke) 1:40 in ronde 2
Urijah Faber verslaat Brad Pickett via unaniem jurybesluit (3x 30-26)
Alan Jouban verslaat Mike Perry via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)

Prelims:
Paul Craig verslaat Luiz Henrique da Silva via submission (armbar), 1:59 in ronde 2
Mizuto Hirota verslaat Cole Miller via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 30-26)
Colby Covington verslaat Bryan Barberena via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Alex Moreno verslaat James Moontasri via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Josh Emmett verslaat Scott Holtzman via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Leslie Smith verslaat Irene Aldana via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Vroege prelims:
Eddie Wineland verslaat Takeya Mizugaki via TKO, 3:04 in ronde 1
Hector Sandoval verslaat Fredy Serrano via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Sultan Aliev verslaat Bojan Velickovic via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 28-29)

Bonus awards:
Performance of the Night: Paul Craig & Michelle Waterson
Fight of the Night: Leslie Smith vs. Irene Aldana