UFC on FOX 20: Shevchenko verrast Holm

0
1055
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Valentina Shevchenko is de verrassende winnares van het main event van UFC on FOX 20. De vechtster uit Kirgizië wist Holly Holm te verslaan via unaniem jurybesluit na vijf ronden.

Shevchenko had een duidelijk plan om Holm constant te counteren en dat pakte goed uit. In de eerste ronde wist de Preacher’s Daughter nog goed te scoren en haar tegenstandster eenmaal te vloeren met een stoot, maar vanaf het tweede bedrijf nam de Bullet het gevecht over. Ze was constant scherp met counterstoten en trappen, waardoor Holm niet in haar ritme kon komen.

Ook wist Shevchenko een paar takedowns te scoren vanuit de clinch en op te volgen met ground-and-pound, waardoor haar de overwinning niet ontnomen kon worden door de jury.

Barboza verpulvert Melendez’ been op weg naar overwinning
Edson Barboza wist het belangrijke gevecht tegen voormalig Strikeforce-kampioen Gilbert Melendez te winnen. De Braziliaan scoorde consistent met zijn bekende trappen naar de middel en benen en wist daarnaast het gevecht op de voeten te houden door takedowns van Melendez te verdedigen. Hierdoor kon de Amerikaan maar op één manier punten pakken: boksend. Hij wist dan ook een paar keer te scoren in de eerste twee ronden met harde stoten, maar in de slotronde was hij in feite machteloos. De beentrappen van Barboza zorgden ervoor dat hij niet meer mobiel was en geen krachtige stoten meer kon gooien. De Braziliaan wist hem lam te leggen en een pimpelpaars linkerbeen te bezorgen. De taaie Melendez vocht het gevecht desondanks uit, maar wist niet te winnen.

Francis Ngannou walst over Bojan Mihajlovic heen
Francis Ngannou kende geen enkele moeite met de UFC-debutant Bojan Mihajlovic. De Fransman had maar één rake stoot nodig om zijn tegenstander te vloeren, die hij gooide na een minuut. Mihajlovic ontweek zijn tegenstander vanaf het startsignaal, maar na die ene stoot ging alles heel snel. De Predator rook bloed, gooide ground-and-pound tot hij scheidsrechter Herb Dean geen andere keuze gaf het gevecht te stoppen.

Felice Herrig maakt snel werk van Kailin Curran
Felice Herrig had veel druk op haar schouders. Ze vocht voor het eerst in 462 dagen en dat in haar thuisstaat tegen Kailin Curran. Ze zag er dan ook erg nerveus uit bij haar aankondiging van Bruce Buffer. Tijdens het gevecht leek ze echter nergens last van te hebben. Ze begon agressief met trappen, waarna ze kon profiteren van een fout van Curran. Lil’ Bulldog scoorde een takedown en toen het gevecht eenmaal op de grond was, ging ze snel naar Currans rug om een verwurging in te zetten. Na kort handvechten, wist ze de winnende rear-naked choke in te zetten na een kleine twee minuten vechten.

De volledige resultaten:
Main card:
Valentina Shevchenko verslaat Holly Holm via unaniem jurybesluit (3x 49-46)
Edson Barboza verslaat Gilbert Melendez via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Francis Ngannou verslaat Bojan Mihajlovic via technische knock-out, 1:34 in ronde 1
Felice Herrig verslaat Kailin Curran via submission (rear-naked choke), 1:59 in ronde 1

Prelims:
Eddie Wineland verslaat Frankie Saenz technische knock-out, 1:54 in ronde 3
Darren Elkins verslaat Godofredo Pepey via unaniem jurybesluit (2x 29-27, 1x 30-26)
Kamaru Usman verslaat Alexander Yakovlev via unaniem jurybesluit (3x 30-25)
Michel Prazeres verslaat J.C. Cottrell via unaniem jurybesluit (3x 30-27)

Vroege prelims:
Alex Oliveira verslaat James Moontasri via unaniem jurybesluit (2x 30-26, 1x 30-25)
Jason Knight verslaat Jim Alers via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Luis Henrique verslaat Dmitry Smolyakov via submission (rear-naked choke), 3:58 in ronde 2

Bonus awards:
Fight of the Night: Jason Knight vs. Jim Alers
Performance of the Night: Felice Herrig & Eddie Wineland