UFC on Fox 20: Holm-Shevchenko, Barboza-Melendez en ‘Rumble’-Teixeira

0
509

Het twintigste UFC-evenement op FOX in Chicago wordt afgesloten door Holly Holm en Valentina Shevchenko. Dit is aangekondigd tijdens UFC Tonight en door de UFC bevestigd. Verder vecht Edson Barboza tegen de terugkerende Gilbert Melendez en neemt Anthony Rumble Johnson het op tegen Glover Teixeira.

Het gevecht tussen Holm en Shevchenko zal dienen als het main event. Beide vechtsters verloren hun partijen op UFC 196: Holm verloor de UFC-bantamgewichttitel aan Miesha Tate, terwijl Shevchenko via unaniem besluit werd verslagen door Amanda Nunes, die op UFC 200 vecht tegen Tate voor de titel. Voor beide vechtsters was het ook de eerste verliespartijen in de UFC.

Het gevecht tussen Teixeira en Johnson was in feite al in de maak direct na UFC on FOX 19, toen de Braziliaan Rashad Evans versloeg via knock-out. De twee werden direct aan elkaar gelinkt nadat Teixeira zei het tegen Johnson te willen opnemen, wat UFC-president Dana White wel zag zitten. De winnaar zal waarschijnlijk een titelgevecht krijgen tegen de winnaar van het main event tussen UFC-lichtzwaargewichtkampioen Daniel Cormier en interim-kampioen Jon Jones.

Edson Barboza boekte in zijn laatste gevecht een grote overwinning door Anthony Pettis te verslaan op UFC 197. De Braziliaan staat momenteel zesde op de UFC-lichtgewichtranglijst en krijgt in Melendez zijn volgende voormalig kampioen. El Nino keert terug van een dopingschorsing, die hij kreeg na zijn laatste partij tegen Eddie Alvarez op UFC 188. De Amerikaan verloor drie van zijn laatste vier partijen.