UFC flyweight tournament aangekondigd

0
497

Op de UFC 140 post fight persconferentie maakte Dana White bekend dat er een UFC Flyweight divisie komt. De 125 pond divisie zal starten met een klein toernooi waarin vier vechters zullen deelnemen. De winnaar hiervan mag zich de UFC Flyweight kampioen noemen. De eerste twee gevechten zullen zijn op UFC on FX 2 dat zal plaatsvinden op 4 maart.

De winnaar van het gevecht tussen Joseph Benavidez en de Japanner Yasuhiro Urushitani neemt het op tegen de winnaar van het gevecht tussen Demetrious Johnson en Ian Mccal. Urushitani is de 123 pond kampioen van Shooto, een organisatie uit Japan die wel een flyweight divisie heeft. Sherdog heeft hem op plaats 3 staan in de top 10. Ian Mccal komt over als de kampioen van Tachi Palace Fights. Wereldwijd wordt hij gezien als de nummer 1 Flyweight.

Demetrious Johnson en Joseph Benavidez komen uit de UFC bantamgewicht divisie waarin zij beide succes hadden. Demetrious Johnson vocht op UFC Live: Cruz vs. Johnson nog voor de UFC titel, terwijl Benavidez tegen Cruz vocht voor de WEC bantamgewicht titel op WEC 50. Deze verloor hij via een split-decision, en aangezien hij een keer eerder verloor van de huidige kampioen in WEC kwam hij niet meer in aanmerking voor een titelgevecht.

De persconferentie van UFC 140 zelf is hier te zien: