UFC Fight Night: Swanson vs. Stephens aangekondigd voor 28 juni

0
555
Foto: Getty Images

Jeremy Stephens 3

Cub Swanson en Jeremy Stephens staan op 28 juni in de main event van het debuut van de UFC in San Antonio. Dit meldt FOX Sports.com na bevestiging van UFC officials. Dit zal een belangrijk gevecht zijn voor de UFC vedergewichtdivisie.

Cub Swanson wilt een tweede gevecht met UFC vedergewicht kampioen Jose Aldo en heeft zich met vijf overwinningen op een rij in een goede positie gevochten. Swanson verloor zijn UFC-debuut tegen Ricardo Lamas, maar won vervolgens van achtereenvolgens van George Roop (technische knock-out), Ross Pearson (technische knock-out), Charles Oliveira (knock-out), Dustin Poirier (unanieme beslissing) en Dennis Siver (technische knock-out). Swanson vocht al een keer tegen Aldo in WEC, maar verloor dit gevecht in zeven seconden via technische knock-out. Hierdoor heeft de Amerikaan iets recht te zetten tegen de huidige kampioen.

Jeremy Stephens heeft zijn MMA-carrière niet leven ingeblazen met de keuze om voortaan te gaan vechten op vedergewicht. Op lichtgewicht presteerde “Lil’ Heathen” wisselvallig in de organisatie met zeven winstpartijen en acht verliespartijen. Sinds Stephens op 145 pond vecht is hij 3-0 met goede overwinningen op Estevan Payan, Rony “Jason” Mariano Bezerra en Darren Elkins. Vooral de overwinning op Bezerra was knap met een snoeiharde knock-out in 40 seconden. Ook tegen Elkins vocht hij knap: hoewel Stephens bekend staat als een agressieve staande vechter kon hij de worstelvaardigheden van Elkins neutraliseren.