UFC Fight Night Green geblesseerd, Melendez vecht tegen Iaquinta

0
552
Gilbert Melendez

Gilbert Melendez

Bobby Green zal niet vechten op UFC Fight Night 71. De lichtgewicht is geblesseerd geraakt tijdens training en zal vervangen worden door Gilbert Melendez. De voormalig lichtgewichtkampioen van Strikeforce zal vechten tegen Al Iaquinta, aldus UFC Tonight na berichtgeving van Ariel Helwani.

Melendez zal voor de tweede keer vechten in een maand tijd. In zijn vorige gevecht, afgelopen weekend op UFC 188, verloor hij van Eddie Alvarez via unaniem besluit. ‘El Nino’ zal op bekend terrein vechten: in San Diego waar hij furore maakte als kampioen van Strikeforce. Melendez staat momenteel op de vijfde plek van de UFC lichtgewichtranglijst, acht plekken boven Iaquinta. Dit gevecht zal als co-main event dienen onder Frank Mir-Todd Duffee op woensdag 15 juli.

Green en Iaquinta hadden in aanloop naar hun gevecht veel over elkaar te zeggen. Green en zijn trainingspartners waren te gast bij The MMA Hour en waren o.a. erg kritisch op Team Serra-Longo. Iaquinta mocht reageren op hetzelfde platform en was erg kritisch op de vechtstijl van ‘King’.