UFC Fight Night 99: Mousasi neemt zoete wraak op Hall

0
1156
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/ via Getty Images

Gegard Mousasi heeft in Belfast wraak genomen op Uriah Hall. De Nederlander versloeg Prime Time in het main event van UFC Fight Night 99 in Belfast via TKO in de eerste ronde. Hiermee boekte hij zijn vierde zege van 2016.

Hall mocht in het begin de partij maken en probeerde vaak draaitrappen. Mousasi was afwachtender dan normaal, waardoor hij zich de kaas van het brood liet eten door Hall zonder dat hij iets effectief deed.

In de slotminuut van de eerste ronde kwam Mousasi alsnog naar voren om een succesvolle takedown te doen via de kooi, waarna hij direct in side control kwam. Vanaf daar kon hij controle krijgen over Halls pols, om ongehinderd stoten kon uit te delen. Prime Time deed weinig terug, waardoor Mousasi onafgebroken stoten bleef gooien tot scheidsrechter Marc Goddard het gevecht stopte.

“Het ging goed. Ik nam mijn tijd en voelde mij fysiek sterk”, liet Mousasi achteraf weten voor de camera van FOX Sports. “De bedoeling was om hem naar beneden te halen, maar ik wilde geen risico nemen met zijn draaitrappen. Nu hoef ik die stomme highlights niet meer te zien, daar ik werd er gek van.”

Nu hij zijn revanche heeft, zijn Mousasi’s ogen nog maar gericht op een ding: “Het gaat om de titel. Het doel is de titel winnen en dan zijn we er. Hopelijk krijg ik nu de erkenning die ik verdien. Ik ben in vorm, maar ga nu me rust nemen en een boerderijtje kopen, geitjes melken.”

Stevie Ray boekt grootste zege tot nu toe tegen Ross Pearson
Steven Ray en Ross Pearson zetten een amusante en gelijkopgaande pot neer in het co-main event. De Schot en de Engelsman stonden drie ronden tegenover elkaar, waarbij Pearson in het begin goed scoorde met trappen naar de benen en de middel. Ray had zijn eigen momenten, zoals met een harde takedown in het slot van de eerste ronde waarbij hij zijn tegenstander een ritje op z’n schouders gaf. Dat was het enige moment dat de twee op het canvas lagen in de gehele partij. Het onderbrak Pearsons ritme niet, die zijn stoten en trappen bleef gooien tot het einde. Ray was desondanks niet de mindere op de voeten, die ook goed scoorde met trappen en stoten. Hierdoor werd het naderhand een lastig jurybesluit voor de jury. Twee juryleden waren het uiteindelijk wel met elkaar eens, door Ray als winnaar aan te wijzen van alle drie ronden. Opvallend was dat het derde jurylid, Andreas Grüner, het gevecht 30-27 scoorde voor Pearson.

Alexander Volkov trekt aan langste eind tegen Timothy Johnson
Timothy Johnson begon sterk aan het gevecht. De meest Amerikaanse UFC-vechter gooide goede stoten en wist Alexander Volkov daarmee in de twee minuten direct te vloeren. Drago beleefde dus een verschrikkelijke eerste ronde, die na die rake op stoot grotendeels onder Johnson beleefde. Na de eerste onderbreking herpakte de Rus zich en had hij duidelijk meer energie over dan zijn tegenstander. Hierdoor wist Drago de laatste twee ronden punten te scoren met zijn stoten, terwijl hij de takedowns van Johnson ontweek. De cijfers spraken voor zich: Johnson wist in het hele gevecht maar een takedown te scoren. Per minuut kreeg Volkov meer zelfvertrouwen, waardoor hij ook trappen ging gooien. Johnson desondanks zijn momenten staand, waardoor hij nog steeds aansprak kon maken op de winst, maar Volkov werd na drie ronden tot winnaar uitgeroepen.

Conor McGregor ziet Artem Lobov SSE Arena in extase brengen
De eerste partij van het main card zorgde voor een overwinning voor publiekslieveling Artem Lobov, die luid werd onthaald. De sparringpartner van Conor McGregor startte sterk en nam het initiatief in de eerste ronde met zijn stoten en agressie. Daar had tegenstander Teruto Ishihara het moeilijk mee. De Japanner had weinig in de melk te brokkelen, waardoor hij na twee ronden op een grote achterstand stond en voor een knock-out of submissie moest zorgen in de slotronde. Na twee minuten leek hij ook dicht bij een knockout te komen toen hij Lobov vloerde met een harde linkerstoot, maar The Russian Hammer bleef bij en kon zelfs het initiatief terugkrijgen en de vijftien minuten volmaken. Nog voordat het jurybesluit opgeroepen werd, stond McGregor al in de kooi om de overwinning te vieren met zijn sparringpartner, waarna de volledige SSE Arena uit z’n dak ging bij de woorden van oproeper Joe Martinez.

De volledige resultaten:
Main card:
Gegard Mousasi verslaat Uriah Hall via TKO, 4:30 in ronde 1
Stevie Ray verslaat Ross Pearson via unnaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 27-30)
Alexander Volkov verslaat Timothy Johnson via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 27-30)
Artem Lobov verslaat Teruto Ishihara via unaniem jurybesluit (1x 30-27, 2x 29-28)

Prelims:
Jack Marshman verslaat Magnus Cedenblad via TKO, 3:32 in ronde 3
Kyoji Horiguchi verslaat Ali Bagautinov via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Kevin Lee verslaat Magomed Mustafaev via submission (rear-naked choke), 4:31 in ronde 2
Amanda Cooper verslaat Anna Elmose via unaniem jurybesluit (1x 30-27, 2x 29-28)
Justin Ledet verslaat Mark Godbeer via submission (rear-naked choke), 2:16 in ronde 1
Zak Cummings verslaat Alexander Yakovlev via submission (armbar), 4:02 in ronde 2
Marion Reneau verslaat Milana Dudieva via TKO, 3:03 in ronde 3
Brett Johns verslaat Kwan Ho Kwak via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Abdul Razak Alhassan verslaat Charlie Ward via knock-out, 0:53 in ronde 1

Bonus awards:
Performance of the Night: Jack Marshman, Kevin Lee, Abdul Razak Alhassan & Justin Ledet
Fight of the Night: Geen