UFC Fight Night 91: Lineker klopt McDonald in eerste ronde

0
939
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

John Lineker heeft een goede overwinning geboekt op Michael McDonald. De Braziliaan wist Mayday in de eerste ronde van het main event van UFC Fight Night 91 weg te zetten. Dit leverde hem een ‘Performance of the Night’-bonus op.

McDonald ging als een matador te werk door Lineker naar voren te laten komen. Steeds als de Amerikaan een combinatie uitdeelde, nam hij weer afstand, terwijl Hands of Stone zijn lievelingsspel kon spelen. De Braziliaan kon vrijuit stoten gooien en wist na een kleine twee minuten het gelaat van Mayday te vinden en hem laten wankelen. De Amerikaan bleef echter scherp en wist snel weer zijn tactiek op te pakken, maar een halve minuut later liep hij tegen een harde linkerstoot en was het voorbij.

Tony Ferguson ontsnapt tegen debutant Vannata
Makkelijk was het niet voor Tony Ferguson, maar de nummer drie van de UFC-lichtgewichtranglijst wist in een chaotisch gevecht de overwinning uit het vuur te slepen tegen UFC-debutant Landon Vannata. El Cucuy had een zware eerste ronde, waarin Vannata hem meerdere malen op rolschaatsen zette. de TUF 13-winnaar had ook zo zijn eigen momenten, maar was wel de mindere in de leuke en chaotische openingsronde. In de vijf minuten die volgden wist El Cucuy orde op zaken te stellen. Vannata leek overmoedig te worden met zijn handen naast zijn heup en leunend op zijn kin, waardoor hij open stond voor directe stoten van Ferguson. Na twee minuten vechten kon Ferguson een grip krijgen op Vannata’s nek, waardoor hij kon aanzetten voor een verwurging. Hij werkte Vannata naar het canvas voor zijn favoriete D’Arce choke, die genoeg was voor de overwinning.

Tim Boetsch vs. Josh Samman
Tim Boetsch deed zijn bijnaam, de Barbarian, eer aan tegen Josh Samman. De vechter uit Maine gebruikte zijn brute kracht om Josh Samman opzij te zetten. In eerste instantie wilde Anqa worstelen met zijn tegenstander, wat door Boetsch gecounterd werd met een eigen takedown en een paar harde klappen. Samman wist wel op te staan om verder te vechten tegen de kooi, waar hij een paar puntjes wist te scoren. In het begin van de tweede ronde kon de TUF 17-deelnemer goede stoten uit te delen, maar Boetsch reageerde met een takedown. Hij wist zich naar mount te werken, om vanaf die positie harde ellebogen en stoten los te laten. Samman kreeg veel te verduren, waardoor het gevecht gestopt werd.

Oleksiy Oliynyk vs. Daniel Omielanczuk
In een slopend gevecht wist Daniel Omielanczuk Oleksiy Oliynyk enigszins verrassend te verslaan. Het plan van Oliynyk om een grondgevecht aan te gaan leek in de openingsronde een goede. De geboren Oekraïner heeft betere vaardigheden op de grond en wilde winnen met een snelle submission, maar bij elke mogelijkheid wist Omielanczuk een paar stoten uit te delen. Dit ging door in de tweede ronde, waarbij het gezicht van de Boa Constrictor duidelijk in slechte staat was voor het laatste bedrijf. Terwijl het bloed vloeide, bleef Oliynyk tevergeefs submission-pogingen doen. Omielanczuk wist zijn punten te pakken en een sterke eindsprint in te zetten. Hierdoor wist de Pool de jury, grotendeels, te overtuigen voor de winst.

Kyle Noke vs. Keita Nakamura
Na een wild begin op de voeten, scoorde Noke veel punten toen het tempo omlaag ging met beentrappen. Nakamura wist ook zijn eigen puntjes te scoren, maar kon niet voorkomen dat hij naar de grond werd gewerkt door de Australiër. De openingsronde eindigde met een klein vuistgevecht. In de tweede ronde wilde Nakamura doorgaan met harde stoten en trappen gooien, maar dat moest hij bekopen met een harde combinatie van Noke. Desondanks wist de Japanner druk te houden en punten te scoren. Een takedown wist hem niet stoppen, maar Noke bleef het grondgevecht opzoeken. K-Taro wist hiervan te profiteren met een rear-naked choke, waarmee hij zijn tegenstander in de slotseconde van ronde twee wist af te kloppen.

Louis Smolka vs. Ben Nguyen
De eerste ronde tussen Smolka en Nguyen was een genot voor het oog. Veel wilde grappling zorgde voor een hoge entertainmentwaarde en beide vlieggewichten hadden hun momenten. Nguyen wist te scoren met omoplata-pogingen en overnames, waarbij Smolka scoorde met verwurgingen en eigen counters. Laat in de eerste ronde wist Smolka het echter over te nemen en gaf hij de controle niet meer uit handen. Da Last Samurai domineerde tweede ronde en deelde vele ellebogen uit vanuit mount tot de scheidsrechter het gevecht stopte.

De volledige resultaten:
Main card:
John Lineker verslaat Michael McDonald via knock-out, 2:43 in ronde 1
Tony Ferguson verslaat Landon Vannata via submission (D’Arce choke), 2:22 in ronde 2
Tim Boetsch verslaat Josh Samman technische knock-out, 3:49 in ronde 2
Daniel Omielanczuk verslaat Aleksei Oleinik via meerderheidsbesluit (2x 29-28, 1x 28-28)
Keita Nakamura verslaat Kyle Noke via submission (rear-naked choke), 4:59 in ronde 2
Louis Smolka verslaat Ben Nguyen via technische knock-out, 4:41 in ronde 2

Prelims:
Katlyn Chookagian verslaat Lauren Murphy via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Sam Alvey verslaat Eric Spicely via submission (staande guillotine choke),
Cortney Casey verslaat Cristina Stanciu via technische knock-out, 2:36 in ronde 1
Scott Holtzman verslaat Cody Pfister via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)

Vroege prelims:
Rani Yahya verslaat Matthew Lopez via submission (arm-triangle choke), 4:19 in ronde 3
Alex Nicholson verslaat Devin Clark via knock-out, 4:57 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Tony Ferguson vs. Landon Vannata
Performance of the Night: John Lineker & Louis Smolka