UFC Fight Night 86: Resultaten en discussie

0
1170
Foto: Srdjan Stevanovic/Zuffa LLC/Getty Images

Junior dos Santos is de gevierde man van UFC Fight Night 86. De Braziliaan versloeg Ben Rothwell in de hoofdpartij op overtuigende wijze en liet weer eens schimmen van zijn oude zelf zien. Na 25 minuten werd hij tot winnaar uitgeroepen door de jury.

De eerste ronde van de hoofdpartij was nog gelijk opgaand. Dos Santos gebruikte zijn snelheid en jabs om afstand te houden en Rothwell meters te laten maken, terwijl de Amerikaan met beentrappen punten scoorde. Vanaf de tweede ronde nam Cigano de wedstrijd over en groeide hij in de wedstrijd. Rothwell moest vele harde stoten eten, maar kon geen antwoorden geven op de bokskwaliteiten van de oud-UFC-kampioen. Dos Santos was scherp, verdedigde goed en was simpelweg te snel voor Big Ben. De taaie Amerikaan werd langzaam maar zeker tot moes geslagen, maar vocht de volle 25 minuten uit. Toch had hij overduidelijk verloren op de scorekaarten.

Derrick Lewis verpulvert Gabriel Gonzaga
Gonzaga was uit op een grondgevecht tegen de oersterke Derrick Lewis en had in het begin succes. Hij kon op de rug komen van de Black Beast, maar die wist zich goed te verweren om weer op zijn voeten te komen. Daarna werd Lewis niet meer op het canvas te komen en kon hij zijn bekende mokerslagen uitdelen. Dit leidde tot een knock-out laat in de eerste ronde. Lewis kon Napao tegen de kooi drijven en kwam naar voren met stoten, waarna een linkerstoot ervoor zorgde dat Gonzaga gevloerd werd. Daarna was het kat in bakkie voor de Amerikaan.

Francis Ngannou geeft Curtis Blaydes pandoering
Na zijn indrukwekkende debuut krijgt Francis Ngannou de kans om een goed vervolg aan zijn UFC-loopbaan te geven tegen worstelaar Curtis Blaydes. De Fransman opende goed en gebruikte zijn spanwijdte optimaal om stoten te plaatsen. Blaydes kon niet dichtbij komen of takedowns plaatsen. De stoten bleken na twee ronden resultaat te hebben: het oog van Blaydes zat compleet dicht en na enig overleg met de dokter werd het gevecht afgeblazen. Ngannou wint zijn tweede gevecht.

Marcin Tybura bokst en verliest van Timothy Johnson
De eerste van gevechten op zwaargewicht was die tussen de 112 kilogram zware Marcin Tybura en de 118 kilogram zware Timothy Johnson. Johnson nam het initiatief op de voeten en jaagde Tybura op. De Pool staat meer bekend om zijn grondvaardigheden, maar besloot met de Amerikaan mee te gaan op de voeten. Dit zorgde ervoor dat hij de eerste twee ronden verloor en een paar harde stoten moest eten. In de derde ronde gooide Tybura het roer om, met succes. Hij pakte direct een takedown na vijftig seconden en scoorde goede punten op de grond, waarna hij staand nog een harde hoofdtrap. Johnson overleefde de trap, zong het gevecht uit en won via de jury. Het resultaat van de trap was wel zichtbaar in de slotminuten: Johnsons oog zat compleet dicht.

Jan Błachowicz verpest UFC-comeback Igor Pokrajac
Pokrajac vocht voor het eerst in de UFC nadat hij in 2014 ontslagen werd. De Kroaat liet ook direct weten dat hij terug is voor zijn thuispubliek. De Duke begon direct met stoten gooien, wat de basis legde voor een gevecht met veel hoogtepunten. Tegenstander Błachowicz deed gewillig mee met vuisten gooien, maar pakte het punttechnisch beter aan dan zijn tegenstander door ervoor te kiezen om ook succesvolle takedowns te doen. Hiermee won hij twee van de drie ronden en het gevecht.

Maryna Moroz houdt zich staande tegen Cristina Stanciu
Moroz wilde het graag staand uitvechten, maar Stanciu had andere plannen. Zij ging gewillig het grondgevecht aan, maar daar was Moroz de betere. De Roemeense was niet helemaal kansloos en kreeg nog een paar goede kansen op een submission, maar Moroz deed wat ze moest doen om daar uit te komen en over te nemen. De Oekraïense won alle ronden dankzij controle en schade, dat zag de jury ook zo.

De volledige resultaten:
Main card op FOX Sports 2/FOX Sports 4/FOX NL:
Junior dos Santos verslaat Ben Rothwell via unaniem besluit (3x 50-45)
Derrick Lewis verslaat Gabriel Gonzaga via knock-out, 4:48 in de eerste ronde
Francis Ngannou verslaat Curtis Blaydes via technische knock-out, 5:00 in de tweede ronde
Timothy Johnson verslaat Marcin Tybura via unaniem besluit (3x 29-28)
Jan Blachowicz verslaat Igor Pokrajac via unaniem besluit (3x 29-28)
Maryna Moroz verslaat Cristina Stanciu via unaniem besluit (3x 30-27)

Prelims op UFC Fight Pass:
Zak Cummings verslaat Nicolas Dalby via unaniem besluit (3x 30-27)
Alejandro Perez verslaat Ian Entwistle via verbale submission (door stoten), 4:04 in de eerste ronde
Mairbek Taisumov verslaat Damir Hadzovic via technische knock-out, 3:44 in de eerste ronde
Damian Stasiak verslaat Filip Pejic via submission (rear-naked choke), 2:16 in de eerste ronde

Early prelims op UFC Fight Pass:
Lucas Martins verslaat Robert Whiteford via verdeeld besluit (30-27, 29-28, 28-29)
Jared Cannonier verslaat Cyril Asker via knock-out, 2:44 in de eerste ronde
Bojan Velickovic verslaat Alessio Di Chirico via unaniem besluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Bonus Awards:
Performance of the Night: Derrick Lewis, Alejandro Pérez, Mairbek Taisumov en Jared Cannonier
Fight of the Night: Geen