UFC Fight Night 41: Resultaten en discussie

0
726
Foto: AP Photo/Markus Schreiber
Foto: AP Photo/Markus Schreiber
Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Het Berlijnse debuut van de UFC was een geslaagd evenement. Misschien op papier niet het allerbeste evenement met maar vier vechters op de UFC Rankings, maar de vechters bezorgden een leuk evenement. Het Duitse publiek was enthousiast en schreeuwden hun lokale favorieten naar de overwinning, waarna de main event het evenement goed afsloot. Het enige waar het ’em echt in ontbrak waren submissions en knock-outs. In tien gevechten vonden er maar drie submissions en één knock-out plaats.

Prelims op UFC Fight pass
Het eerste gevecht tussen zwaargewichten Viktor Pešta en Ruslan Magomedov is een typisch gevecht tussen een kickbokser en een grappler. Het schoppenarsenaal van Magomedov valt op en winnen hem, in combinatie met goede takedown verdediging, de tweede en derde ronde. Nog een Dagestaan die zal proberen zijn naam in de UFC te vestigen. Hierna volgt TUF 15-veteraan Andy Ogle tegen de wilde Maximo Blanco. In de openingsseconden is het gevecht al bijna voorbij door een harde trap van Blanco op het gebit van Ogle a la Karate Kid. “The Little Axe” kan de storm overleven, maar het gevecht win hij niet. De tweede en derde ronde kan de Engelsman geen takedown scoren waardoor Blanco zijn weg naar de overwinning kickbokst. Waarschijnlijk de laatste keer dat Ogle in de UFC te zien zal zijn voorlopig. De lokale favoriet is Peter Sobotta. Hij neemt het op tegen de Poolse Pawel Pawlak en wint in een niet al te spannend gevecht via unanieme beslissing.

Begin Blanco vs. Ogle

Iuri Alcantara snapt wel dat tijd geld betekent en verslaat Vaughan Lee in 25 seconden. De Finse Magnus Cedenblad daarentegen wacht iets langer tot hij Krzysztof Jotko verslaat via submission. In de slotseconden van de tweede ronde zet hij zijn specialiteit in, de guillotine choke, en wint hij op 4:59 in de ronde. Tot slot vechten de populaire Nick Hein enDrew Dober tegen elkaar. Hein, een Duitse dubbelganger van voormalig kampioen Sean Sherk, kan met behulp van zijn judovaardigheden en zijn linkerhand de beslissing binnenhalen.

Cedenblad vs. Jotko

Main Card:
Tom Niinimäki vs. Niklas Bäckström
De main card trapt af met een Zweed, Bäckström, en een Fin, Niinimäki. In het begin gaan de twee gelijk op in een leuk gevecht. In het slot van de tweede ronde kan Bäckström staand een knie plaatsen op de kin van zijn tegenstander. Niinimäki probeert dit te verdedigen door vast te houden waardoor het gevecht gaat naar de grond. Bäckström heeft daar een ouderwetse hoofdklem, zoals grotere broers hun kleine broertjes pesten, oftewel de Bulldog Choke waarmee Carlos Newton UFC weltergewicht kampioen werd. Na even vasthouden moet Niinimäki afkloppen.
Niklas Bäckström verslaat Tom Niinimäki via submission (Bulldog Choke), 4:15 in de tweede ronde

Luke Barnatt vs. Sean Strickland
De Engelsen hebben nog geen overwinning geboekt, waardoor alle hoop op “Big Slow” Luke Barnatt is gevestigd om Sean Strickland te verslaan. De eerste ronde is erg langzaam en de twee vechters zijn erg passief. In de tweede ronde beginnen beide vechters wat losser te komen. Strickland kan een takedown doen en Barnatt gooit wat meer stoten en trappen, maar een echt leuk gevecht is het nog niet. In de derde ronde komt het gevecht ook niet los, waardoor het gevecht niet heel leuk wordt. Het Duitse publiek is ook niet tevreden en Strickland wint via verdeelde beslissing. Achteraf laat Strickland weten dat hij ook nog met maar één hand vocht.
Sean Strickland verslaat Luke Barnatt via verdeelde beslissing (30-27, 29-28, 28-29)

Francis Carmont vs. CB Dollaway
De co-main event tussen Carmont en Dollaway zou bepalen wie mee blijft doen in de top van de UFC middengewicht divisie. Een leuke openingsronde trapt het gevecht af waarbij beide vechters laten zien dat ze zin in hebben. De tweede ronde begint hetzelfde als de eerste met trappen en stoten van beide kanten tot Dollaway een takedown scoort en het gevecht verandert naar een langzame grappling match. Dit duurt tot het einde van de ronde. Dit gebeurt ook in de derde ronde, waardoor Dollaway de beslissing meeneemt naar Amerika.
CB Dollaway verslaat Francis Carmont via unanieme beslissing (2X 30-27, 1X 29-28)

Come at me bro!

Mark Muñoz vs. Gegard Mousasi
De main event begint en vanaf het begin laat Mousasi zien dat hij de betere vechter is. Muñoz probeert in de eerste minuut gelijk drie takedowns, maar “The Dreamcatcher” kan deze allemaal verdedigen. Hierna stalkt hij Muñoz staand, kan hij “The Filipian Wrecking Machine” op de grond krijgen en op zijn rug, waarna hij het afmaakt via rear-naked choke. Een dominante overwinning en een sterk statement van Mousasi
Gegard Mousasi verslaat Mark Muñoz via submission (rear-naked choke), 3:57 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Gegard Mousasi verslaat Mark Muñoz via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
CB Dollaway verslaat Francis Carmont via unanieme beslissing (2X 30-27, 1X 29-28)
Sean Strickland verslaat Luke Barnatt via verdeelde beslissing (30-27, 29-28, 28-29)
Niklas Bäckström verslaat Tom Niinimäki via submission (Bulldog Choke) in de tweede ronde

Prelims op UFC Fight Pass:
Nick Hein verslaat Drew Dober via unanieme beslissing (2X 29-28, 1X 30-27)
Magnus Cedenblad verslaat Krzysztof Jotko via submission (guillotine choke) in de tweede ronde
Iuri Alcantara verslaat Vaughan Lee via technische knock-out in de eerste ronde
Peter Sobotta verslaat Pavel Pawlak via unanieme beslissing (3X 30-27)
Maximo Blanco verslaat Andy Ogle via unanieme beslissing (3X 29-28)
Ruslan Magomedov verslaat Viktor Pešta via unanieme beslissing (3X 29-28)

Samengevat:
Gegard Mousasi was de grote ster van de avond. Een dominante overwinning in de eerste ronde op Mark Muñoz maakt hem automatisch een gevaarlijke tegenstander. Het was een goede afsluiter van een leuk evenement in Berlijn. Veel nationaliteiten, leuke evenementen en veel nieuwe vechters. Zo was ook Niklas Bäckström ook een leuke toevoeging die met een ouderwetse bulldog choke zijn gevecht won. Iuri Alcantara zorgde voor een kort maar krachtige overwinning, terwijl Peter Sobotta en Nick Hein het plaatselijke Duitse publiek ook tevreden naar huis liet gaan. Nu een korte pauze pauze tot het volgende evenement begint.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Performances of the Night: Magnus Cedenblad, Niklas Backstrom, CB Dollaway en Gegard Mousasi
Fight of the Night: Geen

Gifs via Internetican