UFC Fight Night 40 op 10 mei in Cincinnati

0
463

Rich Franklin 2

De UFC zal voor haar veertigste ‘UFC Fight Night’ voor de eerste keer terugkeren in Cincinnati, Ohio op 10 mei. Voor dit evenement zijn al zes gevechten bekend gemaakt in vijf verschillende gewichtsklassen. Verwacht wordt dat dit event op FOX Sports 1 zal worden uitgezonden, waarvan de prelims op UFC Fight Pass zullen uitgezonden worden, aldus MMAjunkie.com.

De eerste twee aangekondigde gevechten zijn zwaargewichten Soa Palelei vs. Ruan Potts en lichtgewichten Justin Salas en Ben Wall. Dit hebben officials van de UFC bekend gemaakt. Een dag erna maakte de officials bekend dat Ed Herman het tegen Rafael Natal gaat opnemen en vedergewichten Manny Gamburyan het zal opnemen tegen Nik “The Carney” Lentz. Laatstgenoemde staat momenteel op de achtste plaats in de UFC Rankings en verloor zijn enige gevecht op 145 pond tegen Chad Mendes op UFC on FOX 9. Tot slot zijn er nog twee gevechten op vlieggewicht bekend gemaakt: Chris Cariaso zal het opnemen tegen Louis Smolka en Kyoji Horiguchi zal tegen Darrell Montague vechten.

Rich Franklin
Hoewel er nog niets bekend is gemaakt, zal het niet gek zijn dat Rich “The Ace” Franklin zijn laatste gevecht van zijn carrière zal vechten in Cincinnati. De voormalig middengewicht kampioen maakte bekend nog één keer te willen vechten in de UFC om zijn mooie loopbaan af te sluiten. In 2013 vocht hij niet en was hij vooral bezig met het opzetten van een inkomen na zijn leven als vechter met een sappenbar. Zijn laatste gevecht dateert van UFC on FUEL TV 6 waarin hij hard knock-out ging tegen Cung Le. Dit was zijn eerste gevecht op middengewicht sinds 2008 in de hoop nog een keer voor de titel te gaan op de gewichtsklasse die hij ooit domineerde. Deze ambitie werd echter op hardhandige wijze door Le afgestopt.

Franklin is een van de geliefdste en meest ervaren vechters van de UFC. Velen zien hem als een voorbeeld van professionalisme en een pionier in de organisatie. “Ace” is geboren in Cincinnati en vocht in de main event op het enige andere UFC-event in de stad: UFC 77. Dit was een rematch tegen de kampioen van toen: Anderson Silva. “The Spider” won de titel van Franklin op grove wijze op UFC 64. Een jaar later liet Silva, uit respect voor de Amerikaan, weten graag een rematch te doen in de thuisstad van Franklin. In dit tweede tweede gevecht tegen Silva verloor hij opnieuw hard via TKO in de tweede ronde.

Precies acht jaar geleden werd 21 februari 2006 uitgeroepen tot ‘Rich Franklin day‘ in Cincinnati. Dit is ook de stad waarin hij wiskundeles gaf op de Oak Hills High School en waar hij zelf afstudeerde op de University of Cincinnati in wiskunde en onderwijs. Of hij ook daadwerkelijk zal vechten op het event en tegen wie zal de tijd leren.