UFC Fight Night 35: Rockhold vs. Philipppou op 15 januari in Duluth

0
498

Luke Rockhold 2

Luke Rockhold en Constantinos “Costa” Philippou zullen het op 15 januari in Duluth, Georgia tegen elkaar opnemen. De middleweights zullen vijf ronden tegen elkaar vechten in de main event van UFC Fight Night 35. Dit heeft Dana White gemeld aan het begin van de post-fight persconferentie van UFC 167.

Luke Rockhold zal voor het eerst sinds mei 2013 de octagon instappen. Toen werd hij het tweede slachtoffer op een rij van de harde trappen van Vitor Belfort in Brazilië. Dit was zijn debuut in de UFC nadat hij Strikeforce verliet als middleweight kampioen. Een tweede gevecht in de UFC werd gepland tegen Tim Boetsch op UFC 166, maar door een knieblessure ging dat niet door. Geruchten gingen dat de Amerikaan het mogelijk tegen Francis Carmont zou gaan opnemen op UFC 168, maar die blijken dus niet te kloppen. Voor zijn gevecht met “The Phenom” had Rockhold negen gevechten op een rij gewonnen, waarvan zeven voor het eindsignaal. Rockhold staat momenteel zesde op de UFC Rankings.

Costa Philippou zal in Duluth proberen om weer te beginnen aan een reeks overwinningen. In zijn laatste gevecht op UFC 165 verloor hij via unanimous decision van Francis Carmont na een slaapverwekkend gevecht. Hiervoor won hij vijf gevechten in de UFC waardoor hij in de top 10 van de UFC Rankings terecht kwam, op zijn hoogst op de zesde plek. Momenteel staat hij op plek 9 in de ranglijst.

Twee top10-bantamweightvechters hopen op een goede comeback
Naast Rockhold vs. Philippou zijn er nog twee andere gevechten bekend gemaakt door de UFC voor hetzelfde event. TJ Dillashaw, nummer 8 op de UFC Rankings, zal het tegen Mike Easton opnemen, de huidige nummer 9. Beide vechters verloren hun laatste gevecht via split decision: Dillashaw verloor van Raphael Assunção en Mike Easton verloor van Brad Pickett. Easton verloor ook zijn gevecht ervoor tegen dezelfde vechter als zijn opkomende tegenstander: Raphael Assunção. Dillashaw won zijn vier gevechten ervoor en was hard op weg naar een titelgevecht tot de Braziliaan Assunção hem versloeg. Mike “The Beast” Easton is de voornaamste trainingspartner van Dominick Cruz en was ook hard op weg naar een titelgevecht, maar door twee verliespartijen zit dat er voorlopig niet meer in.

Miller en Sicilia gaan voor twee op een rij
Cole Miller en Sam Sicilia zullen tegen elkaar proberen om de goede lijn voort te zetten. Miller won in zijn laatste gevecht van Andy Ogle in Engeland en daagde daarna in zijn post-fight interview alle Europeaanse UFC-vechters uit. Hierbij doelde hij speciaal op Conor McGregor, maar omdat hij geblesseerd is zal hij de komende maanden niet in actie komen. Sam Sicilia is een Amerikaan en zal tegen Miller vechten in Duluth, een plaats in de buurt van Atlanta. Sicilia won zijn tweede gevecht in de UFC op UFC Fight Night 32 na twee verloren gevechten. Voor zijn tweede overwinning maakte hij kort werk van Godofredo “Pepey” Castro via TKO in de eerste twee minuten.