UFC Fight Night 35: Resultaten en discussie

0
536
© Kimura.se
© Kimura.se
© Kimura.se

Een nieuwe midweekse UFC-card in Duluth, Georgia bracht redelijk goede actie. De sfeer in het publiek was goed (mede door de aanwezigheid van pro wrestling-legende Ric Flair, WOOOO) en de gevecht waren niet slecht. Acht van de twaalf gevechten eindigden in een decision, maar er zaten geen echt slechte gevechten tussen. Zo was Ramsey Nijem vs. Justin Edwards een leuk gevecht, was de comeback van Yoel Romero indrukwekkend en was het einde van de main event spectaculair.

Lorenz Larkin vs. Brad Tavares
Voor de main event plaatsvindt, vechten eerst twee jonge getalenteerde middleweight vechters het in de co-main event uit voor een hogere plek in de pikorde. Brad Tavares (26) en Lorenz Larkin (27) openen afwachtend met trappen naar de benen in de eerste minuut en weinig stoten of trappen naar het hoofd of lichaam. Na de eerste minuut beginnen ze meer stoten te gooien waarin er niet een duidelijke betere is. Na drieënhalf minuut komt Larkin, vooraf de betere kickbokser geacht, beter in zijn ritme en gooit hij explosieve stoten en trappen op Tavares die goed countert. In de laatste halve minuut grijpt Tavares “The Monsoon” vanaf zijn rug vast, maar kan hij geen takedown scoren. Het gevecht wil echter nog steeds niet echt loskomen in de eerste ronde waardoor deze eerste vijf minuten een beetje teleurstellend zijn…

In de tweede ronde heeft Larkin meer de controle in handen met snellere strikes en een betere verdediging. Tavares kan dit wel compenseren met een hogere volume aan strikes en een paar goede counters waarmee hij halverwege de ronde de controle in handen heeft. In het slot van de derde minuut probeert Tavares opnieuw een takedown waarmee hij op de rug van Larkin kan komen en voor een verwurging gaat. Deze krijgt hij niet te pakken, maar Tavares blijft wel schade doen met trappen naar de binnenkant van de dij van Larkin. Met nog twintig seconden te gaan kan Larkin counteren en in de guard komen van Tavares, maar veel kan hij daar niet doen.

In de slotronde heeft Tavares de controle en frustreert hij Larkin die wilde stoten gooit maar niet raakt. Zelf kan hij schade doen met actief stoten gooien die aankomen maar Larkin niet in gevaar brengen. Met nog twee minuten te gaan doet Tavares een takedown die gecounterd wordt door Larkin en die vanaf daar een guillotine choke probeert. Tavares werkt zich er makkelijk uit en gaat weer staan. Kort daarna probeert Tavares opnieuw een takedown te doen, maar kan Larkin counteren tegen de kooi met ellebogen zoals Travis Browne deed tegen Josh Barnett. Tavares verdedigt zich, maar doet er niet veel tegen tot hij Larkin nog een keer op de grond probeert te forceren. Larkin werkt zich uit de takedown en kan in de laatste halve minuut nog iets te forceren. In de laatste halve minuut moet hij echter twee takedown van Tavares ontwijken waardoor hij niet veel kan doen.
Brad Tavares verslaat Lorenz Larkin via unanimous decision (3X 29-28)

Costa Philippou vs. Luke Rockhold
Rockhold neemt vanaf het begin de controle in handen en drijft Philippou naar achter. Veel strikes gooit hij niet in het begin, terwijl de Cyprioot doet met stoten en trappen. Na anderhalf minuut kan Rockhold schade doen met een rechter hoek, waarna Philippou neer lijkt te gaan maar kan counteren met een eigen linker hoek. Hierna drukt de Amerikaan zijn tegenstander tegen de kooi aan om schade te doen in de clinch. Hier komt Philippou snel uit waarna hij staand ook meer de controle probeert te krijgen. Een reeks van stoten missen, terwijl Rockhold zijn stoten raakt. Een harde trap naar de lever van Rockhold stopt het gevecht in een flits en Philippou gaat neer. Herb Dean beëindigt het gevecht snel om meer onnodige schade te voorkomen.
Luke Rockhold verslaat Costa Philippou via TKO, 2:31 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Luke Rockhold verslaat Costa Philippou via TKO, 2:31 in de eerste ronde
Brad Tavares verslaat Lorenz Larkin via unanimous decision (3X 29-28)
TJ Dillashaw verslaat Mike Easton via unanimous decision (3X 30-27)
Yoel Romero verslaat Derek Brunson via TKO in de derde ronde
John Moraga verslaat Dustin Ortiz via split decision (2X 29-28, 1X 28-29)
Cole Miller verslaat Sam Sicilia via submission (rear-naked choke) in de tweede ronde

Prelims op Fox Sports 1:
Ramsey Nijem verslaat Justin Edwards via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)
Elias Silverio verslaat Isaac Vallie-Flagg via unanimous decision (3X 29-27)
Travor Smith verslaat Brian Houston via split decision (2X 29-28, 1X 28-29)
Louis Smolka verslaat Alptekin Ozkilic via unanimous decision (3X 29-28)

Prelims op UFC Fight Pass:
Vinc Pichel verslaat Garrett Whiteley via unanimous decision (3X 30-27)
Beneil Dariush verslaat Charlie Brenneman via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
De terugkeer van Charlie Brenneman viel erg tegen…

Justin Edwards, wat een strijder. Ondanks dat hij verloor en harde stoten ontving, bleef hij naar voren komen wat voor een leuke partij zorgde.

Kleurvolle broek Cole Miller! Daarnaast wel een sterk optreden van hem en een serieuze uitdaging voor Donald Cerrone.

Wat een comeback van Romero!

Bas Rutten kan trots zijn op Luke Rockhold.

De UFC heeft nu meerdere evenementen op woensdag georganiseerd sinds de terugkeer van de ‘UFC Fight Nights’, zijn jullie daar een fan van of niet?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Yoel Romero vs. Derek Brunson
Knockout of the Night: Luke Rockhold
Submission of the Night: Cole Miller