UFC Fight Night 34: Ellenberger geblesseerd, Lim vs. Saffiedine nieuwe main event

0
564

Hyun Gyu Lim

Jake Ellenberger heeft zich geblesseerd afgemeld voor het gevecht met Tarec Saffiedine op UFC Fight Night 34. Combate meldt dat de Amerikaan geblesseerd is, terwijl MMAjunkie meldt dat Hyun Gyu Lim Ellenberger vervangt in de main event. UFC Fight Night 34 zal plaatsvinden op 4 januari in Marina Bay in Singapore.

De blessure is niet heel serieus. Ellenberger strekte aan het einde van de training zijn been, toen hij opeens mank werd en pijn had. “The Juggernaut” zal waarschijnlijk iets meer dan een maand moeten herstellen. Lim is een overwachte vervanger voor hem.

De Zuid-Koreaan is 2-0 als UFC-welterweight met een overwinningen op Marcelo Guimarães op UFC on Fuel TV 8 en op Pascal Krause op UFC 164, beide via knock-out. Lim won zijn laatste zeven gevechten en was oorspronkelijk gepland om tegen Kiichi Kunimoto te vechten. Kunimoto zal waarschijnlijk een andere tegenstander krijgen.

Tarec Saffiedine zal in januari eindelijk zijn debuut maken na een jaar niet vechten. De Belg won in zijn laatste gevecht de Strikeforce Welterweight Championship, maar kampt sindsdien met blessureleed. “The Sponge” stond een paar maanden geleden nog in de UFC Rankings, maar door zijn inactiviteit is hij die plek ook kwijt geraakt. Een gevecht tegen Robbie Lawler op UFC on FOX 8 in juli moest hij aan zich voorbij laten gaan.

De UFC moet ook op zoek naar een vervanger voor Hacran Dias. De Braziliaan is, volgens MMAjunkie, ook geblesseerd geraakt, waardoor de UFC momenteel een vervanger zoekt voor Tatsuya Kawajiri. De card ziet er momenteel zo uit:

Tarec Saffiedine vs. Hyun Gyu Lim
Tatsuya Kawajiri vs. ???

Kiichi Kunimoto vs. ???
Kyung Ho Kang vs. Shunichi Shimizu

Katsunori Kikuno vs. Quinn Mulhern
Dustin Kimura vs. Jon Delos Reyes

Will Chope vs. Max Holloway
David Galera vs. Royston Wee