UFC Fight Night 33: Resultaten en discussie

2
684
© Mark Hedges/Getty Images
© Mark Hedges/Getty Images
© Mark Hedges/Getty Images

Elf gevechten op een vrijdagnacht. Het is eens wat anders, maar de UFC was in Brisbane, Australië om voor het eerst sinds 15 december 2012 een event te organiseren. De gevechten waren goed en leverden in totaal vijf (T)KO’s op, maar stonden allemaal in de schaduw van de main event tussen Mark Hunt en Antonio “Bigfoot” Silva die vijf ronden lang elkaar tot moes sloegen. Het gevecht eindigde dan misschien wel in een majority draw, maar na zo’n gevecht waren beide mannen tevreden. Ook was het de avond van Mauricio “Shogun” Rua, die met een goede stoot weer eens een gevecht won, Soa Palelei en Justin Scoggings die allemaal indrukwekkende overwinningen boekten.

Mauricio “Shogun” Rua vs. James Te Huna
Do or die voor de legendarische Rua, maar in Te Huna kreeg hij een lastige tegenstander om het te bewijzen. De eerste combinatie van Rua komt aan en zet de toon voor het gevecht. Te Huna komt naar voren, maar Rua bestraft hem elke keer hard voor met een harde stoot of trap. De keer dat Rua mist profiteert Te Huna er dan ook optimaal van, maar brengt het Rua niet in gevaar. Een linker opstoot van Te Huna mist en Rua profiteert hiervan weer optimaal met een eigen linkerhoek die perfect op de kin van Te Huna belandt. De Nieuw-Zeelander valt direct hard neer en kan opgeveegd worden.
Mauricio “Shogun” Rua verslaat James Te Huna via knock-out, 1:03 in de eerste ronde

Mark Hunt vs. Antonio Silva
De oud-teamgenoten mogen de avond in Brisbane afsluiten. Silva opent verdedigend met zijn grote handen voor zijn gezicht om de harde stoten van Hunt te blokkeren. Hunt opent relax en neemt zijn tijd. Een stoot van Hunt wordt direct gecounterd door Silva met een trap naar voren. Na iets meer dan een minuut opent Hunt met de eerste aanval, maar direct countert Silva met een takedown die simpel ontweken wordt door Hunt. De toon is gezet en iedereen in het publiek weet dat dit gevecht elk moment voorbij kan zijn. Ditmaal komt “Bigfoot” naar voren en is het raak. Ondanks counters van Hunt, raakt Silva zijn tegenstander hard op zijn kin met een rechtse directe. Hunt gaat neer, maar kan snel opstaan en zich herstellen. Even gaat de actie weer liggen waarbij een harde trap van Silva het hoogtepunt is, maar de granieten kin van Hunt zijn imago waarmaakt. Een wilde stoot van Hunt wordt makkelijk verdedigd en ontweken door Silva. In de laatste minuut drukt de Braziliaan zijn tegenstander tegen de kooi, maar draait Hunt dit makkelijk om en drukt hij Silva tegen de kooi. Veel schade doet Hunt echter niet en is het Silva die de meeste schade doet tot Hunt loslaat. In de laatste minuut doet Silva nog een trap naar het lichaam, waarna de ronde eindigt.

Silva opent de tweede ronde met verschillende trappen, maar Hunt doet deze strikes weinig en blijft naar voren komen. Een combinatie van Hunt wordt ook makkelijk ontweken door Silva. Hunt gooit weinig trappen en lijkt het met zijn stoten op te willen lossen. Silva komt weer in met een wilde actie die Hunt in problemen werkt en Silva drukt Hunt tegen de kooi waar “The Super Samoan” zich snel uitwerkt. Beide mannen gooien vele, harde stoten heen- en weer, maar geen een wil echt goed aankomen. Beide vechters lijken erop te vertrouwen, maar doordat deze niet landt is het een gevecht van pieken en dalen. Het ene moment gebeurt er veel, het andere moment is het kijken naar elkaar en nemen ze de tijd om zich weer op te laden. Een legkick van Hunt wordt gecounterd door Silva maar brengt de grote Braziliaan niet in gevaar. Een harde rechterstoot van Hunt komt aan, maar capituleren doet Hunt echter niet direct. In het slot van de ronde doet Silva een rechtertrap naar het been van Hunt die duidelijk effect heeft. Silva neemt gelijk gebruik hiervan en komt naar voren met twee trappen en een stoot. Hunt moet verdedigen, maar kan niet voorkomen dat hij nog een trap naar zijn been moet vangen. Silva blijft de rest van de ronde doorgaan met het been van Hunt aanvallen tot het einde van de ronde.

De derde ronde begint hetzelfde als de eerste twee met Hunt die naar voren komt. Silva doet opnieuw een trap naar het been, maar Hunt doet een takedown en krijgt Silva met moeite op de grond. Tegen de kooi aan verdedigt Silva zich door de kooi vast te pakken, maar desondanks drukt Hunt hem alsnog er tegenaan. Weer staand drukt Silva weer tegen de kooi Hunt, maar Hunt kan deze weer counteren en zijn grote tegenstander er tegenaan drukken. Tegen de kooi aan werkt Silva zich eruit en gooit hij een trap naar het hoofd en naar het been tot Hunt hem weer tegen de kooi drukt. De mannen zijn vermoeid en het tempo neemt af, maar Hunt blijft zijn stoten gooien en een harde directe komt goed aan op de kin van Silva en de reus gaat neer. Hunt komt in de full guard terecht en probeert het daar af te maken met ground-and-pound. Silva verdedigt goed, maar moet veel stoten en ellebogen vangen van de grote kickbokser. Hunt komt in de half guard en gaat genadeloos door terwijl het Australische publiek zich laat horen. De schade is zichtbaar op het gezicht van Silva die de ronde nog wel overleeft.

Een onverwachte vierde ronde begint Silva agressief met veel stoten, maar Hunt countert goed met eigen stoten en hij drukt Silva tegen de kooi. Hunt laat Silva weer los en de Braziliaan profiteert hier optimaal van, maar Hunt drukt Silva weer tegen de kooi en doet opnieuw een belangrijke takedown om vervolgens in de full guard te komen en schade te doen. Silva probeert nog een armbar te doen, maar krijgt hier geen ruimte voor terwijl Hunt door blijft rammen. Silva werkt zich weer omhoog tegen de kooi waarna Hunt hem weer loslaat. Beide vechters doen een harde stoot: Silva landt een harde rechterstoot, terwijl Hunt een vernietigende elleboog doet. Dit luidt een wilde stotenwisseling in van beide kanten waarbij beide vechters elk moment neer lijken te kunnen gaan. Silva komt hier het beste uit en heeft Hunt tegen de spreekwoordelijke touwen, maar krijgt “The Super-Somoan” tegen de kooi niet neer. Onder anderen een knie en een stel opstoten krijgen Hunt niet neer en hij countert met een takedown die makkelijk wordt opgevangen door Silva. De Braziliaan werkt zich naar de half guard waarna de bekende koelkasten, die Silva handen noemt, en ellebogen in werking komen die ook Fedor Emelianenko versloegen. Met moeite komt “Bigfoot” zelfs in de mount waarna hij nog meer ground-and-pound gooit richting het hoofd en lichaam van Hunt. “The Super-Somoan” overleeft de ronde desondanks met moeite.

De vijfde en laatste ronde begroeten de teamgenoten vriendelijk, waarna Hunt weer met de bekende combinaties opent. Silva lijkt geen stoot meer te kunnen landen, terwijl Hunt verassend fris is en stoten blijft gooien en landen en een takedown kan ontwijken. “Bigfoot” lijkt helemaal op, maar blijft vechten en stoten vangen van Hunt. Tegen de kooi aan probeert Hunt het af te maken tot Silva hem vastpakt en de scheidsrechter het gevecht onderbreekt om het gezicht van Silva te laten onderzoeken door de grote schade en het vele bloed. Na een korte controle kan het gevecht weer door met harde stoten van beide kanten. Hunt lijkt kort het voordeel te hebben, tot Silva met harde directe stoten door het midden zijn tegenstander weer naar achter drijft en klappan laat vangen. Tegen de kooi aan blijft Silva stoten gooien tot Hunt met drie linkerhoeken afstand maakt. In de laatste anderhalf minuut zijn beide reuzen helemaal op en is zelfs het geblondeerde haar van Hunt rood geworden van het bloed. Silva drukt Hunt nog tegen de kooi aan, maar Hunt countert en doet schade vanuit de clinch. In de laatste twintig seconden doet Silva vooral de schade, maar krijgt hij Silva niet neer. Hierna gaat de laatste zoomer en komt er, een onverwachte, beslissing van de jury na deze absolutie klassieker.
Mark Hunt vs. Antonio Silva eindigt in een majority draw (48-47 Hunt, 2X 47-47)

De volledige resultaten:
Main Card:
Mark Hunt vs. Antonio Silva eindigt in een majority draw (48-47 Hunt, 2X 47-47)
Mauricio “Shogun” Rua verslaat James Te Huna via knock-out in de eerste ronde
Ryan Bader verslaat Anthony Perosh via unanimous decision (2X 30-27, 1X 30-26)
Soa Palelei verslaat Pat Barry via knock-out in de eerste ronde
Clint Hester verslaat Dylan Andrews via TKO in de tweede ronde
Bethe Correia verslaat Julie Kedzie via split decision (2X 29-28, 1X 28-29)

Prelims op Fox Sports 2:
Takeya Mizugaki verslaat Nam Phan via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-28)
Caio Magalhaes verslaat Nick Ring via unanimous decision (3X 29-28)
Justin Scoggins verslaat Richie Vaculik via TKO in de eerste ronde
Krzysztof Jotko verslaat Bruno Santos via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Alex Garcia verslaat Ben Wall via knock-out in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
En de prijs voor opvallendste entree van het jaar gaat naar Ben Wall.

Krzysztof Jotko vs. Bruno Santossszzz…zzz…zzz…zzz

Nick Ring vs. Caio Magalhaessszzz…zzz…zzz…zzz

Veel potentie in American Top Team-vechter Justin Scoggins. Goede striking, goede worstelskills en erg relax in zijn UFC-debuut. En dat voor een 21-jarige!

Pat Barry wordt zo wel naar light heavyweigh gedwongen.

Hij werd dan wel helemaal in elkaar gemept, maar Antony Perosh bleef strijden tot het einde.

Wat een knock-out van Rua, wow!

De spectaculaire main event zorgde voor een majority draw. Was deze beslissing de juiste? Volgens MMAdecsions.com zijn de meningen verdeeld.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of The Night: Mark Hunt vs. Antonio Silva
Knockout of The Night: Mauricio Rua
Submission of the Night: Niet uitgereikt doordat er geen submission plaatsvond op de hele card

2 COMMENTS