UFC Fight Night 31: Resultaten en discussie

0
653
© MMAfighting.com
© MMAfighting.com
© MMAfighting.com

Voor een hoop soldaten in een hangaar in Fort Campbell, Kentucky organiseerde de UFC voor de derde keer UFC Fight for the Troops. Vier voormalig soldaten stonden op de card met wisselvallig succes. Het werd niet een heel slecht event, maar ook geen memorabele zoals vele andere cards waren in de afgelopen periode. Voor de Nederlandse MMA-fans was er wel opnieuw weer een minpuntje in Germaine de Randamie. Zij verloor haar gevecht in de eerste ronde via TKO, hoewel de meningen daarover verschillend kunnen zijn.

Alexis Davis vs. Liz Carmouche
Liz Carmouche is een van de vier soldaten op de card en neemt het in de co-main event op tegen de nummer 6 in de UFC Rankings, Alexis Davis. “Girl-rilla” opent fel, maar na vijftien seconden neemt het tempo af en gooit Davis haar eerste legkick van het gevecht. Staand gaat het gelijk op, maar zowel Davis als Carmouche kunnen niet de overhand nemen en beiden hebben het meeste succes met trappen naar het been. Davis neemt na twee minuten het initiatief en laat haar tegenstander naar achter lopen terwijl langzaam maar zeker problemen te geven aan de Amerikaanse met aanhoudende trappen naar de benen en stoten. Deze blijft “Ally-gator” gooien tot het einde van de ronde die ze overduidelijk wint.

De tweede ronde begint Davis comfortabeler en blijft ze doorgaan waar ze in eerste ronde mee eindigde. Carmouche blijft trappen naar het been eten en moet vooral uitwijken. Na iets meer dan een minuut raakt de Amerikaanse een harde stoot die een snee boven het linkeroog van Davis opent, maar de Canadese komt niet in de problemen. Het tempo gaat omhoog en Carmouche duwt Davis tegen de kooi aan waar Davis een knie naar het middenrif van Carmouche gooit en weer loslaat. Staand blijft Carmouche wisselen van voorste been doordat Davis harde trappen blijft gooien naar beide benen. Na drieënhalf minuut is de schade zichtbaar en heeft Carmouche het moeilijk. Ze belandt op haar rug met Davis in side control. Van hieruit kan de Canadese niet veel schade doen; alleen een paar stoten en knieën naar het lichaam. In de slotseconden lijkt ze voor een submission te gaan, maar Carmouche neemt snel over en gooit knap Davis op haar rug. Veel schade kan ze niet doen doordat de zoomer kort erna klinkt.

De derde opent Davis met een harde trap naar het been van Carmouche die hierdoor even haar balans verliest. Davis gaat er gelijk op af en het gevecht gaat verder in de clinch tegen de kooi. Davis doet haar best om het gevecht naar de grond te brengen. Dit lukt haar niet, maar desondanks kan ze nog steeds veel schade doen met knieën naar de benen. De scheidsrechter haalt ze na anderhalf minuut clinchen uit elkaar en het gevecht gaat staand verder waar Davis het initiatief houdt en door blijft gaan met trappen naar de rechter- en linkerbeen van Carmouche. Davis duwt Carmouche opnieuw tegen de kooi waar ze door blijft gaan met schade toedienen tegen de benen. Carmouche probeert het gevecht naar de grond te brengen, maar Davis ontwijkt en de vechters gaan uit elkaar. Met nog anderhalf minuut moet Carmouche alles op alles zetten om er nog een overwinning uit te halen, maar daar geeft Davis haar niet de kans voor. Ze houdt het initiatief, ontwijkt en blokkeert de meeste stoten van Carmouche terwijl ze zelf trappen en stoten blijft uitdelen die haar de overwinning brengen. Dit brengt haar in een goede uitgangspositie voor een mogelijk titelgevecht in de toekomst.
Alexis Davis wint van Liz Carmouche via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Rafael Natal vs. Tim Kennedy
In de main event moet Tim Kennedy de eer van de soldaten hoog zien te houden. Drie voorgangers, Liz Carmouche, Colton Smith en Neil Magny, verloren en is de taak aan hem om hier niet 0-4 van te maken. In de eerste twintig seconden moet hij al snel twee trappen naar zijn benen vangen van tegenstander Rafael Natal, maar is Kennedy degene die naar voren komt. Veel trappen of stoten gooit hij echter niet, terwijl “Sapo” veel harde trappen en stoten gooit die niet altijd doel vinden. Na dertig seconde raakt er wel zo’n harde stoot van Natal die Kennedy wel even laat schrikken, maar niet in de problemen brengt. Het publiek begint enthousiast ‘ranger up’ te schreeuwen voor hun favoriet Kennedy, maar stoppen na 25 seconden waarin de Amerikaan weinig doet. Natal neemt zelfs het initiatief over terwijl Kennedy langzaam opent. De Braziliaan doet een takedown, maar Kennedy staat snel weer op en ontwijkt een wilde trap van Natal. Een harde trap van Natal naar het been van Kennedy zorgt er weer voor dat de Amerikaan op de grond belandt, maar opnieuw staat hij snel weer op om naar voren te komen. Kennedy gooit veel trappen naar het hoofd, maar Natal heeft weinig moeite om deze te ontwijken. Kennedy krijgt naar mate het gevecht vordert wel meer succes met trappen naar het been. In de laatste dertig seconden gooit Kennedy een harde linkerhoek die doelt treft. Natal gaat neer en Kennedy volgt deze op met, eigenlijk onnodige, ground-and-pound waarna het gevecht gestopt wordt. Het publiek gaat compleet uit z’n dak terwijl een zwaar geëmotioneerde Kennedy de overwinning viert.
Tim Kennedy verslaat Rafael Natal via TKO 4:40 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Tim Kennedy verslaat Rafael Natal via TKO in de eerste ronde
Alexis Davis verslaat Liz Carmouche via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Yoel Romero verslaat Ronny Markes via knock-out in de tweede ronde
Rustam Khabilov verslaat Jorge Masdival via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Michael Chiesa verslaat Colton Smith via submission (rear-naked choke) in de tweede ronde

Prelims op Fox Sports 1:
Bobby Green verslaat James Krause via TKO in de eerste ronde
Fransisco Rivera verslaat George Roop via knockout in de tweede ronde
Dennis Bermudez verslaat Steven Silver via unanimous decision (3X 30-27)
Amanda Nunes verslaat Germaine de Randamie via TKO in de eerste ronde

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Lorenz Larkin verslaat Chris Camozzi via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Yancy Medeiros verslaat Yves Edwards via knock-out in de eerste ronde
Seth Baczynski verslaat Neil Magny via unanimous decision (3X 29-28)
Derek Brunson verslaat Brian Houston via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Derek Brunson windt er geen doekjes omheen. Na bijna een jaar afwezigheid in de octagon heeft hij precies 48 seconden nodig om Brian Houston opzij te zetten.

Ook Yancy Medeiros weet hoe je een tegenstander moet afmaken.

Lekker hoe zo’n elleboog in beeld gebracht wordt.

De meningen lijken verdeeld over het ingrijpen van Herb Dean bij het gevecht tussen Germain de Randamie en Amanda Nunes. Greep Dean op tijd in of was het te vroeg?

Genoeg om over te praten na Bobby Green vs. James Krause. Was het een diskwalificatie of een daadwerkelijke TKO? Schopte Green nou wel in het kruis van Krause of net erboven?

Fransisco Rivera zei na zijn gevecht dat hij bekend staat om zijn harde stoten. George Roop ondervond dit op de harde manier.

Michael Chiesa en Colton Smith probeerden beide veel rear-naked chokes. Uiteindelijk was het Chiesa die de overwinning pakte met de verwurging.

Wat een trap naar de nek(?) van Rustam Khabilov!

Yoel Romero laat zien dat hij in de UFC thuishoort.

Zes knockouts, maar Tim Kennedy was degene die er met de ‘Knock-out of the Night’ bonus vandoor ging.

Gifs van Internatican (Twitter: @Internatican)

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Rustam Khabilov vs. Jorge Masvidal
Knockout of the Night: Tim Kennedy
Submission of the Night: Michael Chiesa