UFC Fight night 28: Resultaten en discussie

0
524

UFC Fight Night 28 Texeira Bader
De UFC bracht voor het eerst sinds FOX Sports bestaat een bezoekje aan de luidruchtige fans van Belo Horizonte, Brazilië. De Brazilianen waren deze keer niet zo succesvol als in andere edities: ‘slechts’ vier van de negen landgenoten verloren van hun buitenlandse tegenstander. Voor de rest leverde het in elf gevechten vier TKO’s, allemaal op de main card, en twee submissions. Het was dan misschien niet het meest impactvolle event van het jaar, maar een kijker heeft zich waarschijnlijk niet zo heel slecht vermaakt met de gevechten die neer zijn gezet. Nu is het, gelukkig, twee weken wachten voor het volgende event.

Ronaldo Souza vs. Yushin Okami
Beid vechters begonnen verdedigend en het duurde dan ook 24 seconde tot de eerste strike van Souza was uitgedeeld. De BJJ-expert was de agressievere vechter en voerde de druk op bij zijn tegenstander. Een harde rechterstoot kwam aan en Souza rook gelijk bloed en zwermde op zijn tegenstander af. Een lange serie linkerstoten kwamen allemaal aan, maar Okami overleefde het geweld tot Souza ophield en het gevecht naar de grond wilde brengen. “Thunder” bleef staan en zette de takedown van zich af en beide vechters kwamen weer in het midden van de octagon, maar Souza bleef druk zetten en naar voren komen. Een harde rechterstoot kwam weer aan en Okami ging neer. Souza ging opnieuw voor een vroeg einde van het gevecht en zette aan met harde ground-and-pound die teveel werden voor de Japanner.
Ronaldo Souza verslaat Yushin Okami via TKO, 2:47 in de eerste ronde

Glover Teixeira vs. Ryan Bader
Bader probeerde al snel een takedown, maar Teixeira werkte deze snel van zich af. Een wilde stoot van Bader downg de Braziliaan gelijk voor de takedown te gaan die “Darth” verdedigde en nog meer stoten kon uitdelen. Bader zakte naar zijn guard met een guillotine choke, maar die liet hij snel los en Teixeira kon hem counteren met een takedown. De Braziliaan zette zijn tegenstander met zijn rug tegen de kooi en kon met moeite zijn tegenstander op de grond krijgen. Bader draaide het gevecht weer om en drukte Teixeira tegen de kooi. Veel schade deed hij echter niet op een paar halve stoten na. Staand was de Braziliaan in controle en liet hij zijn tegenstander veel naar achter lopen. Een stoot van Bader kwam echter goed door en liet Teixeira wankelen. Bader deelde nog meer stoten uit, maar Teixeira kon counteren met tweede harde stoten, a la Chuck Liddell, die Bader naar de grond werkte. Hierna volgde de ground-and-pound van de Braziliaan die al snel teveel werd voor Bader waardoor Herb Dean het gevecht stopte.
Glover Teixeira verslaat Ryan Bader via TKO, 2:55 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Glover Teixeira verslaat Ryan Bader via TKO in de eerste ronde
Ronaldo Souza verslaat Yushin Okami via TKO in de eerste ronde
Joseph Benavidez verslaat Jussier Formiga via TKO in de eerste ronde
Piotr Hallman verslaat Fransisco Trinaldo via submission (kimura) in de tweede ronde
Rafel Natal verslaat Tor Troeng via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Ali Bagautinov verslaat Marcus Vinicius via TKO in de derde ronde

Prelims op Fox Sports 1:
Kevin Souza verslaat Felipe Arantes via split decision (2X 29-28, 1X 28-29)
Lucas Martins verslaat Junior Hernandez via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
Elias Silvério verslaat João Zeferino via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Ivan Jorge verslaat Keith Wisniewski via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Sean Spencer verslaat Yuri Villefort via split decision (1X 30-27, 1X 29-28, 1X 28-29)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Die Tor Troeng is wel een taaie!

Wat een combinatie van Teixeira. Zal hij de volgende kampioen zijn?

Ronaldo “Jacare” Souza laat elke keer weer verbetering zien in zijn stand-up, erg indrukwekkend van de wereldkampioen Braziliaans Jiu Jitsu.

Hoe goed kan Piotr Hallman het gaan doen in de UFC?

Tja, wat moeten we zeggen over Elias Silverio vs. João Zeferino? Slaaptherapie?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Rafael Natal vs. Tor Troeng
Knockout of the Night: Glover Teixeira
Submission of the Night: Piotr Hallmann