UFC Fight Night 27: Resultaten en discussie

1
523

Condit Kampmann UFC Fight Night 27
Kijk. Zo hoort dat dus. De UFC was afgelopen woensdag in Indiana voor UFC Fight Night 27 en de vechters zetten een goed event neer. Ook voor ondertekende wennen, maar als de UFC zo deze lijn vol kan houden op woensdag is dat niet erg. Het waren misschien niet de allergrootste namen die op de card stonden, maar de vechters die er stonden waren wel goed voor veel goede gevechten. Zeven van de twaalf gevechten eindigden voor de laatste bel, hoewel er over het gevecht tussen Roger Bowling en Abel Trujilo nog wel gediscussieerd kan worden over wat de uitkomst, en hierbij zaten veel goede knockouts en submissions. Zo maakte Jason High er een korte avond van, had Brandon Thatch ook niet heel veel zin in een tweede ronde en kon TUF 17-deelnemer Dylan Andrews er na een stroef begin toch nog een goed einde aan zijn gevecht maken ondanks een geblesseerde linkerarm.

Donald Cerrone vs. Rafael dos Anjos
In het begin voelden beide vechters elkaar uit met trappen tot Dos Anjos een harde stoot gooide die half raakte na 50 seconde. Vanaf dat punt was het de Braziliaan die zijn tegenstander opjaagde en Cerrone naar achter en zijwaarts liet lopen. Beide vechters gooiden halve stoten en trappen naar elkaar en het gevecht was nog niet echt los na anderhalf minuut. Na twee minuten werden beide vechters losser en werd er met meer inzet uitgedeeld. Dos Anjos gooide een stoot naar het lichaam en volgde deze gelijk op met een rechterhoek die doel trof en Cerrone ging neer. De Braziliaan rook bloed en liet Cerrone niet rusten, maar Cerrone kon Dos Anjos remmen door te clinchen. De Braziliaan zette hierdoor gelijk de takedown in en werd het gevecht een interessant grondgevecht met vele positiewisselingen. Cerrone was hier erg agressief met vele triangle choke en armbar pogingen waar de Braziliaan moeite mee had maar nooit in gevaar kwam. Dos Anjos kon in de laatste minuut van de ronde controle krijgen en schade toebrengen met ground-and-pound en een aantal harde ellebogen tot het eindsignaal van de eerste ronde.

Dos Anjos kwam duidelijk agressiever de tweede ronde in dan zijn tegenstander en zette veel druk. Cerrone was vooral bezig met verdedigen, blokken en counteren in plaats van zelf de eerste trappen of stoten te geven. Dos Anjos wisselde zijn trappen naar het lichaam en stoten naar het hoofd en lichaam veel af en bezorgde hiermee veel moeite voor “Cowboy”. Cerrone kon echter doorkomen met een goede takedown en in de half guard van zijn tegenstander komen. Vanaf hier ging hij voor een snel voor een guillotine choke, maar Dos Anjos gebruikte dit juist om weer op te staan en Cerrone liet snel weer los. Niet lang daarna ging Dos Anjos voor de takedown, maar kon Cerrone dit verdedigen. Weer in het midden van de octagon ging het gevecht gelijk op, maar Dos Anjos kon nu wel een takedown scoren en in de guard komen van zijn tegenstander. In de laatste dertig seconde kon de Braziliaan nog wat schade doen tot het einde van de ronde.

Het was erop of eronder voor Cerrone die een voortijdig einde moest forceren. De Amerikaan begon scherper aan het gevecht en landde een harde legkick waardoor Dos Anjos even zijn evenwicht verloor. Dos Anjos reageerde met een headkick, maar Cerrone gaf geen schim. “Cowboy” kon het gevecht overnemen en zette voor het eerst in het gevecht Dos Anjos in de achteruit. De Braziliaan liet zich echter niet overrompelen zoals Cerrone in de eerdere twee rondes en bleef harde stoten en trappen gooien. Vooral de vele stoten en trappen naar het lichaam hadden effect op de tempo waarmee Cerrone door kon vechten. Na tweeënhalf minuut kon Cerrone met veel moeite een takedown poging van zich afwerken en plaatste hij weer een harde legkick. De kans op een vroegtijdig einde werd steeds kleiner en Cerrone moest met alles komen om er nog een overwinning uit te slepen. In de laatste anderhalf minuut zette de Amerikaan nog even aan, maar Dos Anjos kon het gevecht makkelijk uitzingen en de unanimous decision meekrijgen.
Rafael dos Anjos verslaat Donald Cerrone via unanimous decision (3X 29-28)

Carlos Condit vs. Martin Kampmann
Kampmann begon direct met een takedown en kreeg hiermee, met veel moeite, Condit op de grond. Veel schade kon hij echter niet doen door de actieve guard van zijn tegenstander. Condit zorgde voor veel positiewisselingen en had veel succes met Kampmann bezighouden om zijn positie te behouden. Na anderhalf minuut ging hij weer staan, maar Kampmann zorgde er snel weer voor dat het gevecht weer naar de grond ging en ging gelijk naar de rug van “The Natural Born Killer”. Een rear-naked choke inzetten werd door Condit snel verholpen en via de kooi werd het gevecht weer staand. Kampmann bleef ervoor zorgen dat het gevecht een hoog tempo kreeg en drukte Condit tegen de kooi. Opnieuw bezorgde zijn tegenstander veel moeite en kon de Deen moeilijk positie behouden. Met moeite deed Kampmann opnieuw een takedown, maar controle kreeg hij nooit en Condit ging snel weer staan en werkte zijn tegenstander van zich af. Even ging het gevecht staand verder tot Kampmann weer een takedown deed en in de guard van Condit terecht kwam. Opnieuw kon hij niet veel schade doen door de goede guard van zijn tegenstander. Hier eindigde de eerste ronde.

De tweede ronde begon staand en Condit daarin veel trappen uit. Vier takedown pogingen in de eerste twee minuten van Kamomann werd doorzien en de Amerikaan was in controle van het gevecht. Staand was hij duidelijk de betere vechter met trappen en stoten die schade deden terwijl Kampmann vooral stoten gooide en weinig trappen deed. Het gezicht van “The Hitman” werd langzaam maar zeker een bloedige boel en Condit was niet van plan om te stoppen. De Deen moest veel incasseren en deed in de laatste minuut nog een poging meer om het gevecht naar de grond te brengen. Condit bleef staan en werd tegen de kooi gedrukt waar weinig actie was. Na twintig seconde gleed Condit weg en ging hij naar de rug van zijn tegenstander waarna hij snel losliet. In de laatste seconden van het gevecht deed Kampmann alsnog een poging om Condit vast te pakken, maar werd dit simpel doorzien door Condit die erg dominant de ronde afsloot. Waar de Deen nog in de eerste ronde vier takedowns uit vijf pogingen kreeg, ontweek Condit alle vijf pogingen van Kampmann in de tweede ronde, aldus Fightmetric.

De derde ronde begon Condit agressief, maar in de eerste dertig seconde moest hij alweer een takedown poging ontwijken. Niet veel later kreeg Kampmann alsnog een takedown, maar werkte Condit zich hier snel uit. Condit bleef zijn hoge tempo behouden en was Kampmann steeds voor. Een goede combinatie kwam door en de Deen begon hevig met bloeden door een elleboog van Condit. Opnieuw werd een poging tot een takedown doorzien en kreeg Condit steeds meer grip op het gevecht. Hij bleef trappen met stoten afwisselen en deed hiermee steeds meer schade aan het bebloede gezicht van Kampmann. Het publiek ging ook achter Condit staan die strikes bleef uitdelen, maar Kampmann niet echt in gevaar kon brengen. Een nieuwe poging van de Deen voor een takedown werd doorzien en Condit verdedigde en counterde met een verwurging. Kampmann rolde hieruit maar bleef in de verdediging doordat Condit snel voor een rear-naked choke ging. De Amerikaan had moeite doordat al het bloed van Kampmann de verwurging moeilijk maakte en de Deen bleef verdedigen. Kampmann kon aan het einde van de ronde ontsnappen en staan waarna de derde ronde erop zat.

Kampmann begon de vierde ronde met een takedown, maar Condit verdedigde goed en werkte zich er snel uit. Een combinatie van Condit kwam goed door en een linkerstoot liet Kampmann wankelen. Condit rook bloed en zette aan met stoten. Kampmann deed nog wat terug, maar zakte door zijn benen door twee harde knieën naar het hoofd waarna Herb Dean er een einde aan maakte.
Carlos Condit verslaat Martin Kampmann via TKO, 0:54 in de vierde ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Carlos Condit verslaat Martin Kampmann via TKO in de vierde ronde
Rafael dos Anjos verslaat Donald Cerrone via unanimous decision (3X 29-28)
Kelvin Gastelum verslaat Brian Melancon via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
Court McGee verslaat Robert Whitaker via split decision (1X 30-27, 1X 29-28, 1X 28-29)
Takiya Mizugaki verslaat Erik Perez via split decision (2X 29-28, 1X 28-29)
Brad Tavares verslaat Robert McDaniel via unanimous decision (3X 29-28)

Prelims op Fox Sports 2:
Dylan Andrews verslaat Papi Abedi via TKO in de derde ronde
Brandon Thatch verslaat Justin Edwards via TKO in de eerste ronde
Darren Elkins verslaat Hatsu Hioki via unanimous decision (3X 29-28)
Jason High verslaat James Head via submission (guillotine choke) in de eerste ronde

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Zak Cummings verslaat Belly Alloway via submission (D’arce choke) in de eerste ronde
Abel Trujillo vs. Roger Bowling is geëindigd in een No Contest door een illegale knie van Trujillo

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Brandon Thatch weet hoe je een indrukwekkend debuut maakt in de UFC.

TUF 17 was met Robert McDaniel, Kelvin Gastelum, Zak Cummings en Dylan Andrews goed vertegenwoordigd en ging 3-1, twee via submission en een TKO, op UFC Fight Night 27.

Het gezicht van Kampmann na zijn gevecht met Condit was geen plaatje.

Abel Trujillo kreeg na zijn gevecht alsnog zijn winstbeurs uitbetaald. Terecht of niet?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Carlos Condit vs. Martin Kampmann
Knockout of the Night: Brandon Thatch
Submission of the Night: Zak Cummings

1 COMMENT