UFC Fight Night 24: een vooruitblik

2
550

Zo, even geen nieuws over Jon Jones, maar gewoon over lekkere gevechten! Want aankomend weekend zal in Seattle UFC Fight Night 24 plaatsvinden!

Dat de UFC enorm groot is en alleen maar groter aan het worden kun je ook weer terugzien op deze fight card. Alle partijen mogen er wezen en velen hadden niet misstaan op een normaal UFC event van pakweg 1 of 2 jaar geleden. De main card ziet er als volgt uit:

Antonio Rogerio Nogueira vs. Phil Davis
Dikke pech voor Lil’ Nog dat Tito Ortiz zich heeft moeten afmelden voor dit gevecht. Alhoewel zijn vervanger Phil ‘Mr Wonderful’ Davis misschien niet zo bekend is als Tito, is hij denk ik wel een stuk beter en hongeriger. Daarom ben ik benieuwd hoe de ervaren Lil’ Nog, die het vooral van zijn boksen en BJJ moeten hebben, het zal doen tegen de worstelaar Phil Davis. De laatste dagen word Phil Davis door velen op het internet aangewezen als dé man die het Jon Jones (ja, ik moet hem toch ook even noemen) wel eens heel moeilijk zal kunnen maken om zijn titel voor langere tijd vast te houden. Morgen zullen we zien of hij klaar is voor weer een hoger niveau in de stampvolle Light Heavy Weight Division.

Dan Hardy vs. Anthony Johnson
AY AY! Dit is het gevecht waar ik zelf het meeste naar uit kijk. Maar ja, ik ben dan ook een verschrikkelijke Dan Hardy fan. Cocky as Hell en nooit saai om naar te kijken. Ik ben erg benieuwd om te zien hoe hij de draad weer oppakt na de verschrikkelijk dikke KO van Carlos Condit een paar maanden terug. Zaterdag neemt hij het op tegen de atletische Anthony ‘Rumble’ Johnson. Rumble is misschien wel de meest all-round vechter van beide en in ieder geval een betere worstelaar, echter hij heeft al meer dan 16 maanden niet meer in de ring gestaan. Het is dus vraag wat de doorslag zal geven Zaterdag nacht. De cardio van Rumble of de verbeterde (?) grappling van Dan Hardy. In ieder geval zullen we getrakteerd worden op een heerlijk gevecht tussen twee vechters die er altijd alles aan doen om te winnen.

Amir Sadollah vs. DaMarques Johnson
Allebij zijn het voormalige deelnemers van het programma the ultimate fighter. Sadollah won seizoen 7 en Johnson was een finalist in seizoen 9. Beide hebben tot nu toe vrij wisselend gepresteerd en beide moeten dit gevecht winnen om enige vorm van relevantie te behouden in de welterweight division. Ik denk dan ook dat Sadollah en Johnson behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Hopelijk zien we dit ook terug in de ring.

Leonard Garcia vs. Chan Sung Jung
Alle techniek het raam uit! Verstand op nul en gaan met die banaan! De eerste maal dat beide heren elkaar te lijf gingen verzandde dit gevecht in een nogal slordig en bloederig gevecht wat volgens velen het gevecht van 2010 opleverde! Verwacht dit maal niets anders en ga lekker zitten voor het slugfest wat komen gaat.

Verder zullen ook de volgende partijen plaatsvinden, waarvan de meeste op de facebook pagina van de UFC te zien zullen zijn:

John Hathaway vs. Kris McCray
Jon Madsen vs. Mike Russow
Mario Miranda vs. Aaron Simpson
Sean McCorkle vs. Christian Morecraft
Michael McDonald vs. Nick Pace
Johny Hendricks vs. T.J. Waldburger
Alex Caceres vs. Mackens Semerzier
Nik Lentz vs. Waylon Lowe

In welke fight hebben jullie het meeste zin? Laat het weten in de comments of in de poll!

2 COMMENTS