UFC Fight Night 141: Francis Ngannou in handomdraai klaar met Curtis Blaydes

0
419
Foto: Reebok

Francis Ngannou heeft Curtis Blaydes opnieuw geklopt. In de eerste ontmoeting vochten de zwaargewichten nog tien minuten voor het doek viel voor Razor, maar in de hoofdpartij van UFC Fight Night 141 had Ngannou maar 45 seconden nodig om het gevecht te beslissen via TKO. Dit was Ngannou’s eerste overwinning sinds UFC 218.

In de eerste twintig seconden verdedigde Ngannou een takedown en deelde hij een harde beentrap uit. Dit waren de enige hoogtepuntjes voor de inkomende Blaydes keihard tegen het canvas geslagen werd met een rechterstoot.

De gedesoriënteerde Blaydes moest hierna alle zeilen bijzetten om in het gevecht te blijven en probeerde de instormende Ngannou tegen de grond te krijgen, maar de mokerslagen van Ngannou waren oppermachtig. The Predator werkte Blaydes makkelijk van zich af en bleef koel klappen uitdelen tot scheidsrechter Marc Goddard het gevecht beëindigde.

Hiermee doorbrak Ngannou een verliesreeks van twee gevechten op rij, terwijl Blaydes’ winreeks van zes gevechten (waarvan een omgezet is naar een No Contest) werd verbroken. Ngannou is de enige MMA-vechter die Blaydes wist te kloppen.

Alistair Overeem maakt einde aan verliesreeks
LINK

Toptalent Song Yadong zet opmars voort
Song Yadong won zijn zesde gevecht op rij. De twintigjarige klopte Vince Morales door alle ronden te winnen: 3x 30-27. Kung Fu Monkey scherpte zijn record aan naar veertien zeges in negentien gevechten.

Yadong had van begin tot eind het initiatief. De eerste elf minuten werden volledig staand uitgevochten met een vooruitkomende Yadong die net iets accurater en beter scoorde dan Morales. De bantamgewichten gooiden voornamelijk stoten, maar Yadong mixte er af en toe ook nog hoge draaitrappen tussen, hoewel die voornamelijk misten.

In de laatste vier minuten ging Yadong ook nog het grondgevecht aan om zijn stempel te drukken. Takedowns lukten, maar Morales liet ook op de grond zien dat hij zich niet zomaar gewonnen gaf. Yadong kwam echter niet in gevaar bij de submissie-pogingen, dus zong de Chinees het gevecht uit om te winnen. De scorekaarten schetsen een overtrokken beeld van het gevecht.

Jingliang wint weer in China
Li Jingliang boekte weer eens een zege in zijn thuisland. In Beijing klopte hij de Duitser David Zawada in de slotminuut via TKO met een trap tegen het midrif. Hierdoor is The Leech nog steeds ongeslagen in China.

Jingliang had een valste start. Zawada sloeg hem na anderhalve minuut naar het canvas, waardoor de Chinees op zijn grondvaardigheden leunde om in de wedstrijd te blijven. Zawada bleef daarna aanzetten tot de bel, maar kon het niet afmaken. Vanaf de tweede ronde kwam Jingliang er beter.

De Chinees had weinig last van het slechte begin en begon druk te zetten en te boksen op zijn afstand. Deze ronde sloot hij af met een hele goede stootbarrage, maar daarvan ging Zawada niet neer (ook niet van de stoten na de bel). In de derde ronde lukte dat wel. In de slotminuut drukte The Leech zijn voet in de midrif van Zawada met een zijwaarste trap, waardoor de Duitser in elkaar zakte en de wedstrijd afgelopen was.

De volledige resultaten:
Main card:
Francis Ngannou verslaat Curtis Blaydes via TKO, 0:44 in ronde 1
Alistair Overeem verslaat Sergei Pavlovich via TKO, 4:21 in ronde 1
Song Yadong verslaat Vince Morales via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Li Jingliang verslaat David Zawada via TKO, 4:07 in ronde 3

Prelims:
Alex Morono verslaat Kenan Song via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Rashad Coulter verslaat Hu Yaozong via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Yanan Wu verslaat Lauren Mueller via submissie (armbar), 4:00 in ronde 1
Zhang Weili verslaat Jessica Aguilar via submissie (armbar), 3:41 in ronde 1
Liu Pingyuan verslaat Martin Day via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Xiaonan Yan verslaat Syuri Kondo via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Kevin Holland verslaat John Phillips via submissie (rear-naked choke), 4:05 in ronde 2
Louis Smolka verslaat Su Mudaerji via submissie (armbar), 2:07 in ronde 2

Bonus awards:
Fight of the Night: Alex Morono vs. Kenan Song
Performance of the Night: Francis Ngannou & Li Jingliang