UFC Fight Night 139: Ray Borg kan niet vechten wegens medische omstandigheden

0
287
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het zit Ray Borg weer niet mee. The Tazmexican Devil moet het gevecht van aanstaande zaterdag met Joseph Benavidez op UFC Fight Night 139 aan zich voorbij laten gaan wegens medische omstandigheden. Dit meldt John Morgan van MMAjunkie.

Borg zou in Denver zijn terugkeer maken na ruim een jaar afwezigheid. In zijn laatste optreden verloor de 25-jarige Amerikaan een titelgevecht van Demetrious Johnson om de UFC-vlieggewichttitel.

Sindsdien zit het Borg ontzettend tegen. Dit jaar kwam hij nog niet in actie om uiteenlopende redenen, waardoor drie gevechten met Brandon Moreno niet hebben plaatsgevonden.

In eerste instantie zou Borg op UFC Fight Night 126 vechten tegen Moreno, maar wegens een blessure van Moreno werd het gevecht verschoven naar UFC 223 in New York.

Amper een week van tevoren werd dat gevecht ook afgelast. Borg had last van glasdeeltjes in zijn ogen door de acties van Conor McGregor op de mediadag van UFC 223, waar de Ier een steekwagen door een ruit van een bus gooide met een gedeelte van de vechters op UFC 223 erin.

Het gevecht werd vervolgens anderhalve maand verschoven naar UFC Fight Night 129 in Santiago, maar daarvoor moest Borg ook afmelden. Niet om medische redenen, maar omdat zijn pasgeboren zoontje kampte met een hersenaandoening.

Niet veel later werd de Amerikaan aangeklaagd door zijn oude management, Wild Bunch Management. Die beschuldigen Borg onder meer van fraude, contractbreuk en gestolen bedrijfsgeheimen.

UFC Fight Night 139 gaat door met twaalf gevechten. Germaine de Randamie vecht op dit evenement haar eerste partij sinds UFC 208 tegen Raquel Pennington.