UFC Fight Night 139: De Randamie wint eerste gevecht in 21 maanden

0
2184
Foto: Cho Tang MMAPlanet.nl

Germaine de Randamie heeft haar terugkeer in de Octagon winnend afgesloten. De Utrechtse klopte Raquel Pennington op UFC Fight Night 139 in Denver via unaniem jurybesluit. The Iron Lady won alle ronden in Penningtons thuisstad en daar waren de juryleden het unaniem over eens: 3x 30-27.

Het gevecht had veel weg van De Randamie’s laatste gevecht tegen Holly Holm op UFC 208, waarin ze UFC-vedergewichtkampioene werd. The Iron Lady wilde, zoals gebruikelijk, trappen en stoten en als reactie daarop probeerde Pennington veel takedowns. Daar had de Amerikaanse weinig succes mee, dus speelde het gevecht zich grotendeels op minimale afstand tegen het gaas van de kooi af.

Dit maakte het gevecht niet aantrekkelijk om te zien. Het tempo was laag en beiden kwamen niet uit de verf. Wel was De Randamie degene die veel meer schade deed in de clinch met stoten en ellebogen. Deze maakten het verschil voor haar, naast de schaarse momenten dat ze niet met haar rug tegen de kooi gezet werd.

Nul uit acht
In vijftien minuten vechten deed Pennington, die op de weging nog 138 pond woog en dus twintig procent van haar gage aan De Randamie afstaat, acht pogingen om de Utrechtse op het canvas te krijgen, maar was nul keer succesvol (aldus FightMetric).

21 maanden
De Randamie stond voor het eerst in de kooi in precies 21 maanden. The Iron Lady vocht haar eerste partij sinds ze op UFC 208 de eerste UFC-vedergewichtkampioene werd door Holly Holm te kloppen.

De Utrechtse boekte haar vierde zege op rij. Voor Pennington won ze achtereenvolgens van Larissa Pacheco, Anne Elmose en Holm. Haar laatste verlies leed ze ruim vijf jaar geleden tegen de huidige kampioene van haar gewichtsklasse, Amanda Nunes.