UFC Fight Night 138: Smith klopt Oezdemir, vraagt om titelgevecht

0
319
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Anthony Smith is nog steeds ongeslagen op lichtzwaargewicht in de UFC. Lionheart klopte Volkan Oezdemir in de hoofdpartij van UFC Fight Night 138 in Moncton via submissie door rear-naked choke in de derde ronde. Na zijn derde zege op rij vroeg de Amerikaan om een titelgevecht.

Oezdemir begon beter aan het gevecht dan Smith. De Zwitser scoorde met zijn trappen en stoten en liet Smith veel twijfelen. Lionheart had zijn momenten waarin hij naar voren kwam, maar No Time scoorde constanter.

In de tweede ronde ging dit door, alleen deed Oezdemir dit voornamelijk op de grond. No Time scoorde een takedown en deed flinke schade van Smith’s rug, hoewel hem veel schade bespaard bleef omdat hij zich verdedigde door Oezdemirs rechterarm vast te houden. Toch stond hij duidelijk achter na twee ronden.

Na tien minuten leken de lichtzwaargewichten wat vermoeid. Oezdemir viel daardoor minder accuraat aan, terwijl Smith hard z’n best deed om het initiatief te pakken, met succes. Na drie minuten stoten deed Lionheart zijn enige geslaagde takedown en kwam hij direct op Oezdemirs rug.

Eenmaal daar wilde hij direct in positie komen voor een verwurging en dat lukte hem. Anderhalf minuut later moest de bebloede Oezdemir afkloppen door een rear-naked choke. Drie minuten na het einde van de partij kwam de vermoeide Smith pas weer overeind en vroeg hij in gesprek met Dan Hardy om een titelgevecht.

Johnson kent geen problemen met Lobov
Michael Johnson had in het co-main event weinig problemen met Artem Lobov. The Menace, die het gevecht met twee weken voorbereiding aannam, versloeg Conor McGregors trainingspartner via de jury: 2x 29-28, 1x 30-27.

Johnson was van begin tot eind accurater met zijn stoten. Lobov kwam de hele wedstrijd naar voren, maar at meer stoten dan hij uitdeelde. In de eerste ronde waren de aantal nog vrij gelijk, maar in de laatste tien minuten maakte Johnson het verschil.

Daarin was de Amerikaan simpelweg beter. Met zijn snelheid raakte hij constant het gelaat van Lobov en The Russian Hammer kon het tij niet keren.

Cirkunov doorbreekt verliesreeks met snelle zege op Cummins
Misha Cirkunov boekte een mooie zege in zijn thuisland. De 31-jarige Canadees klopte Patrick Cummins in de eerste ronde via submissie door een arm-triangle choke. Hiermee verbrak hij een verliesreeks van twee gevechten.

Twee minuten van het gevecht werd tegen de kooi besteed. Na een rake stoot van Cirkunov, probeerde Cummins direct een takedown die de Canadees verdedigde. Hierdoor ging het tempo omlaag en boekten beiden weinig vooruitgang, tot een beenhaak van Cummins mislukte en Cirkunov de overhand pakte.

De Canadees deed seconden later een eigen takedown en kwam daarmee direct in mount terecht. Daarna ging Cirkunov direct voor de verwurging die Cummins tot afkloppen dwong.

Soukhamthath klopt nieuwkomer Martinez
Andre Soukhamthath versloeg Jonathan Martinez via de jury: 2x 29-28, 1x 30-26. De pupil van Henry Hooft won met zijn staande vaardigheden van de UFC-debutant, maar kon geen knock-out forceren.

Soukhamthath liet vanaf het begin zien dat hij de betere op de voeten was. Hij was agressief, combineerde van hoog naar laag en vloerde Martinez in de eerste ronde, maar Martinez was van begin tot eind taai. Elke keer als hij in de problemen kwam, verdedigde Martinez zich adequaat of probeerde hij een takedown.

In de tweede ronde scoorde Martinez met zijn werk op de grond, maar meestal resulteerde de takedown-pogingen in een gevecht tegen de kooi. Van daaruit wist Soukhamthath in zijn gewenste posities te komen om uit te delen. Een knock-out zat er niet in, maar het was na vijftien minuten overduidelijk wie de winnaar was.

Gian Villante vs. Ed Herman
Gian Villante won een staand gevecht van Ed Herman via de jury. Twee juryleden gaven Villante twee ronden en dat was genoeg voor de zege: 2x 29-28, 1x 28-29.

Het was een gevecht tussen de kracht van Villante tegen snelheid van Herman. In de eerste ronde kwam Villante beter tot z’n recht met krachtige stoten, maar Herman zorgde voor een gelijke stand door de tweede ronde te winnen met snellere klappen. De aanvallen van Short Fuse hadden misschien niet dezelfde impact, maar met volume scoorde hij.

De slotronde was het meest gelijkopgaand tussen Villante’s kracht en Hermans snelheid. De verschillen waren hierin minimaal en beiden hadden hun momenten. Villante won uiteindelijk, maar Herman dacht daar anders over in gesprek met Hardy: “Ik vind het f*cking b*llshit, geen idee waar die juryleden naar keken.”

Alex Garcia vs. Court McGee
Court McGee versloeg Alex Garcia via jurybesluit: 2x 29-28, 1x 30-28. The Crusher won de laatste twee ronden met een betere conditie en meer uithoudingsvermogen dan zijn opponent.

In de openingsminuten mocht Garcia van McGee nog het heft in handen nemen. De Domicaan scoorde met wat stoten en deed z’n best voor takedowns waarmee hij scoorde, maar na vier minuten nam McGee het over. Met een perfecte takedown in de slotminuut van de eerste ronde zette hij de toon voor de rest van het gevecht.

In de tien minuten die volgden drukte McGee zijn stempel. Hij had een betere conditie dan Garcia en zette de Dominicaan op de grond aan het werk. McGee had zijn beste momenten bovenop The Dominican Nightmare, maar op de momenten dat Garcia in de derde ronde ook nog in goede posities kwam, werkte McGee zich daar knap uit. Hiermee schreef hij de laatste twee ronden op z’n naam.

De volledige resultaten:
Main card:
Anthony Smith verslaat Volkan Oezdemir via submissie (rear-naked choke), 4:26 in ronde 3
Michael Johnson verslaat Artem Lobov via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27
Misha Cirkunov verslaat Patrick Cummins submissie (arm-triangle choke), 2:40 in ronde 1
Andre Soukhamthath verslaat Jonathan Martinez unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-26)
Gian Villante verslaat Ed Herman via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Court McGee verslaat Alex Garcia via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-28)

Prelims:
Sean Strickland verslaat Nordine Taleb via TKO, 3:10 in ronde 2
Nasrat Haqparast verslaat Thibault Gouti via unaniem jurybesluit (2x 29-27, 1x 30-26)
Calvin Kattar verslaat Chris Fishgold via TKO, 4:11 in ronde 1
Talita Bernardo verslaat Sarah Moras via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Vroege prelims:
Don Madge verslaat Te’Jovan Edwards via knock-out, 0:14 in ronde 2
Arjan Bhullar verslaat Marcelo Golm via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 29-27)
Stevie Ray verslaat Jessin Ayari via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Bonus awards:
Fight of the Night: Nasrat Haqparast vs. Thibault Gouti
Performance of the Night: Anthony Smith & Don Madge