UFC Fight Night 136: Oleinik laat Hunt kloppen

0
634
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Aleksei Oleinik heeft voor een kleine verrassing gezorgd in de hoofdpartij van UFC Fight Night 136 in Moskou. The Boa Constrictor liet Mark Hunt in de eerste ronde afkloppen via rear-naked choke. De Rus boekte zijn 45ste zege via submissie.

In de eerste drie minuten zag het er helemaal niet naar uit dat Oleinik kans had op de winst. Toen nam Hunt het initiatief en speelde hij zijn spelletje. Dat voelde Oleinik wel: hij kreeg harde trappen tegen de benen te verduren die zichtbaar effect hadden.

Uiteindelijk wist Oleinik het toch naar de grond te krijgen. Zijn stoten kwamen beter aan en dat zorgde ervoor dat hij Hunt uit balans wist te krijgen. Daarna greep hij The Super Samoan van achter vast en ging het naar de grond.

Vanaf daar wist iedereen wat Oleiniks volgende stap was, maar Hunt verweerde zich in eerste instantie goed en liet zich niet zomaar verwurgen. Uiteindelijk vond Oleinik wel het gaatje om een rear-naked choke in te zetten en klopte Hunt direct af.

Blachowicz verpest UFC-terugkeer Krylov
Jan Blachowicz heeft zijn vierde zege op rij geboekt. De Pool versloeg de terugkerende Nikita Krylov via verwurging in de tweede ronde. Na iets meer dan anderhalve ronde klopte Krylov af door een variatie op de D’Arce choke, waarna Blachowicz om een titelgevecht vroeg.

Krylov opende agressief met trappen en snelle stoten, waarna hij niet veel later een takedown deed. Blachowicz verdedigde goed met submissie-pogingen van zijn rug en kon met een beenklem-poging zelfs bovenop komen om met ellebogen te scoren tot het einde van de eerste ronde.

In de tweede ronde was het Blachowicz met een snelle takedown om het heft in handen te nemen. Krylov probeerde ook submissies te doen van zijn rug, maar daarmee kwam de Pool in side control en controleerde hij de partij nog steviger. Hierna ging hij voor een arm-triangle choke, die uiteindelijk via Krylov’s rug resulteerde in een variatie op een D’Arce choke.

Abdurakhimov met weinig spektakel langs Arlovski
Shamil Abdurakhimov klopte Andrei Arlovski via jurybesluit: 2x 30-27, 1x 29-28. De Rus won zakelijk met weinig opwinding. Een voortijdig einde was nooit in zicht.

Abdurakhimov wilde grappelen en takedowns forceren en deed dat niet slecht. Arlovski kon de pogingen niet tegenhouden en vocht vooral in het eerste deel van de partij veel op z’n rug. Daar scoorde Abdurakhimov niet ontzettend veel, mede doordat Arlovski van z’n rug alleen tijdrekte, waardoor scheidsrechter Leon Roberts de twee meerdere malen liet opstaan wegens inactiviteit.

Arlovski scoorde in de tweede helft ook wat takedowns, maar deed minder schade en daarbij scoorde hij ook niet zoveel als Abdurakhimov. Dit maakte The Pitbull ook niet goed met zijn staande werk, dus werd Abdurakhimov de winnaar.

Kunchenko klopt Alves in UFC-debuut
Alexey Kunchenko heeft een succesvol UFC-debuut gemaakt door Thiago Alves te kloppen. De Rus won in zijn thuisland via unaniem jurybesluit: 2x 29-28, 1x 30-27.

De openingsronde was erg gelijkopgaand waarin beide vechters moesten inkomen. Kunchenko zette druk met stoten, terwijl Alves vooral zijn benen liet spreken. Geen van de twee was duidelijk beter dan de ander, hoewel de accuraatheid ver te zoeken was. Kunchenko raakte 22 procent van zijn aanvallen, Alves achttien (aldus FightMetric).

De laatste twee ronden waren makkelijker te scoren. Alves won de tweede dankzij meedere raken stoten en trappen tegen de benen en de derde was een prooi voor Kunchenko met rake stoten, voorwaartse druk en nog een takedown. De scores van de jury vertelden niet het hele verhaal.

De volledige resultaten:
Main card:
Aleksei Oleinik verslaat Mark Hunt via submissie (rear-naked choke), 4:26 in ronde 1
Jan Blachowicz verslaat Nikita Krylov via submissie (D’Arce choke), 2:41 in ronde 2
Shamil Abdurakhimov verslaat Andrei Arlovski via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Alexey Kunchenko verslaat Thiago Alves via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Prelims:
Khalid Murtazaliev verslaat C.B. Dollaway via TKO, 5:00 in ronde 2
Petr Yan verslaat Jin Soo Son via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Rustam Khabilov verslaat Kajan Johnson via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Mairbek Taisumov verslaat Desmond Green via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Magomed Ankalaev verslaat Marcin Prachnio via knock-out, 3:09 in ronde 1
Jordan Johnson verslaat Adam Yandiev via submissie (arm-triangle choke), 0:42 in ronde 2
Ramazan Emeev verslaat Stefan Sekulic via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Merab Dvalishvili verslaat Terrion Ware via unaniem jurybesluit (3x 30-25)

Bonus awards:
Fight of the Night: Petr Yan vs. Jin Soo Son (Son niet beschikbaar voor bonus omdat hij te zwaar was)
Performance of the Night: Magomed Anklaev, Jan Blachowicz & Aleksei Olenik