UFC Fight Night 132: Edwards dankzij sterke start langs Cerrone

0
716
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Leon Edwards heeft de belangrijkste zege van zijn loopbaan geboekt in de hoofdpartij van UFC Fight Night 132. De Engelsman klopte Donald Cerrone na vijf volle ronden via unaniem jurybesluit: 3x 48-47.

Edwards begon uitstekend. Cerrone, die bekendstaat als een slome starter, at veel trappen en stoten op zijn hoofd en midrif en had daartegenover zelf niets in de melk te brokkelen, waardoor Rocky de eerste twee ronden zonder twijfel in de tas had.

Het werd dus een zware klus voor Cerrone om in de laatste drie ronden alsnog de wint uit het vuur te slepen, maar daardoor zette hij ook een flink tandje bij. Met veel clinchwerk kon hij Edwards enigszins afremmen en de schade beperkt houden en zelf schade doen met trappen en stoten. Edwards scoorde desondanks nog flink, waardoor hij ook een goede zaak voor de derde en vierde ronden had.

In de slotronde leek Edwards het gevecht uit te zingen. De Engelsman liet Cerrone het gevecht maken met zijn trappen en druk, terwijl Rocky zelf naar achter ging en niet zoveel offensieve inbreng meer had. Het leek erop alsof hij wist dat hij voorstond, wat ook het geval was.

Edwards boekte zijn vijfde overwinning op rij. Momenteel staat hij op de elfde plaats van de UFC-weltergewichtranglijst, maar komende week zal hij waarschijnlijk flink stijgen. Voor Cerrone was het de vierde nederlaag in vijf gevechten.

Saint Preux wint kort maar krachtig duel van Pedro
Ovince Saint Preux won een spectaculair gevecht van Tyson Pedro. OSP liet de 26-jarige Australiër na drie minuten afkloppen met een armbar. Makkelijk was het allerminst.

Pedro kwam als een brandweerman uit de startblokken en zette Saint Preux direct onder druk met stoten en trappen. Na twee rake Braziliaanse hoge trappen werd OSP met een rechterstoot naar het canvas gestuurd, maar de Amerikaan bleef in het gevecht en liet Pedro niet zomaar bovenop komen. Een staande guillotine choke verdedigen, die erg strak leek, was de prijs, maar daar leek hij relatief makkelijk uit te komen.

OSP counterde daarna een takedown van Pedro om bovenop in half guard te komen, waardoor het tij compleet gekeerd was. Daar ging Saint Preux direct aan het werk voor een Kimura die resulteerde in de winnende armklem. Een knappe zege voor de 35-jarige Saint Preux, die zich herstelde van zijn verliespartij tegen Ilir Latifi.

Takedown maakt verschil tussen Eye en Clark
Jessica Eye versloeg naamgenoot Jessica-Rose Clark om een flink stap richting de top van de UFC-vlieggewichtdivisie te zetten. Na een gelijkopgaand gevecht won Evil Eye via jurybesluit: 2x 29-28, 1x 30-27.

Dertien minuten stonden Eye en Clark te boksen met elkaar en kon het beide kanten op. De eerste ronde ging naar Eye omdat ze net wat betere stoten raakte en om diezelfde reden won Clark de tweede. Heel spectaculair was het niet, mede doordat een voortijdig einde nooit in zicht kwam.

Dit zorgde voor een spannende slotronde waarin Eye en Clark vijf minuten hadden om het te beslissen. Deze begon ook een gelijkopgaande bokspartij, tot Eye in de laatste twee minuten een overtuigende takedown deed en in half guard kwam. Vanaf die positie raakte ze nog wat ground-and-pound tot het eindsignaal ging om tot winnares uitgeroepen te worden.

Li Jingliang herstelt zich tegen Abe
Li Jingliang keerde terug op het winnende pad. De Chinees won het openingsgevecht van UFC Fight Night 132’s hoofdkaart door Daichi Abe via jurybesluit opzij te zetten: 2x 30-27, 1x 30-26.

In het begin waren de weltergewichten aan elkaar gewaagd en werd het duidelijk dat ze geen zin hadden in een grondgevecht. Beiden vielen aan met een variatie aan stoten en trappen, tot The Leech het gevecht halverwege overnam met een harde rechterstoot. Hierdoor groeide zijn zelfvertrouwen en dat gevoel werd ook nog aangesterkt omdat zijn trappen tegen Abe’s benen ook begonnen de tellen.

Hierdoor hoefde Jingliang de derde ronde alleen uit te zingen, wat hij ook deed. Ondanks zijn voorsprong bleef de Chinees zijn best doen om het gevecht voortijdig te stoppen, maar Abe was taai en bleef staan.

De volledige resultaten:
Main card:
Leon Edwards verslaat Donald Cerrone via unaniem jurybesluit (3x 48-47)
Ovince Saint Preux verslaat Tyson Pedro via submissie (armbar), 2:54 in ronde 1
Jessica Eye verslaat via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Li Jingliang verslaat Daichi Abe via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 30-26)

Prelims:
Petr Yan verslaat Teruto Ishihara via TKO, 3:28 in ronde 1
Song Yadong verslaat Felipe Arantas via knock-out, 4:59 in ronde 2
Shane Young verslaat Rolando Dy via TKO, 4:40 in ronde 2
Song Kenan verslaat Hector Aldana via knock-out, TKO, 4:45 in ronde 2
Jake Matthews verslaat Shinsho Anzai via submissie (rear-naked choke), 3:44 in ronde 1
Yan Xiaonan verslaat Viviane Pereira via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Matt Schnell verslaat Naoki Inoue via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Ulka Sasaki verslaat Jenel Lausa via submissie (rear-naked choke), 4:04 in ronde 2
Ji Yeon Kim verslaat Melinda Fabian via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)

Bonus awards:
Fight of the Night: Shane Young vs. Rolando Dy
Performance of the Night: Ovince St. Preux & Song Yadong