UFC Fight Night 128: Siyar Bahadurzada boekt derde zege op rij

0
729
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Siyar Bahadurzada heeft zijn derde gevecht op rij gewonnen door Luan Chagas te kloppen op UFC Fight Night 128 in Atlantic City. The Great boekte ook zijn derde voortijdige winst achter elkaar door zijn Braziliaanse opponent via TKO in de tweede ronde weg te zetten met een perfecte trap tegen de maagstreek en een harde stoot tegen het gelaat.

De eerste ronde had twee gezichten. Het begon met een opstomende Bahadurzada die Chagas goed raakte tot hij een takedown deed en bovenop (op een lager volume) doorging.

In de andere helft counterde Chagas naar Bahadurzada’s rug, waardoor The Great alleen verwurgingen verdedigde tot het eindsignaal.

Dubbele afstraffing
In de tweede ronde ging Bahadurzada door waar hij mee begonnen was: stoten en trappen. Hij kwam alleen vooruit en ontweek de takedowns van Chagas adequaat tot hij zijn tenen perfect in Chagas’ maagstreek zette.

Hierdoor krimpte de Braziliaan van de pijn in elkaar en kon Bahadurzada met nog een laatste stoot het gevecht beëindigen en de lichten uitdoen. Gevecht over.

… and here is the razor sharp finish by my dear friend @siyarized! #ufc #mma

Een bericht gedeeld door Alistair Overeem (@alistairovereem) op

Strijdplan
“Ik wil vechten, vechten, vechten en de weltergewichtdivisie vernietigen omdat ik de beste vechter van deze divisie ben!”, was Bahadurzada’s eerste reactie na het gevecht.

“Ik heb alles nu wel gezien, niets verrast mij. Ik hield vast aan het plan van mijn coaches, Greg Jackson, Mike Winkeljohn en Frank. Zij hielpen mij heel erg met dit strijdplan en ik houd daaraan vast, ongeacht wat er gebeurt. Maakt niet uit hoe hard ik geraakt wordt in mijn gezicht, ik houd vast aan mijn strijdplan en die voerden we perfect uit.”

“Hij gooiden wijde trappen naar mij, ik naar hem. Dit is mijn hardste trap”, aldus Bahadurzada over trap in Chagas’ maagstreek. “Ik kan een stier neerkrijgen met deze trap. Als ik contact maak met die trap, is het over. Die laatste stoot was een kaartje naar naar het canvas.”

“Hij is een soliede vechter, maar ik wil iemand uit de top tien. Ik wil iemand uit de top tien uitschakelen en dan vanaf daar doorgaan,” besloot The Great, die de 24ste van zijn loopbaan boekte en een extra 50.000 dollar kreeg als bonus voor ‘Performance of the Night’.