UFC Fight Night 127: Volkov dichtbij titelgevecht met zesde zege op rij

0
624
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Alexander Volkov is heel dichtbij een titelgevecht gekomen. Drago versloeg voormalig kampioen Fabricio Werdum in de hoofdpartij van UFC Fight Night 127 in Londen via knock-out in de vierde ronde.

Werdum liet er vanaf het begin geen gras over groeien. Met een vroege takedown stonden de eerste drie minuten in teken van ground-and-pound vanuit full guard tot Volkov opstond. De Rus hield zijn benen gekruisd om Werdum niet te laten passeren, maar Vai Cavalo was content om in die positie schade te doen.

Hiermee werd de toon gezet. De vechters maakten er een vreemde striker vs. grappler match van die soms zorgde voor frustratie. Werdum viel vaak op z’n rug om Volkov naar de grond te lokken en ging elke staande uitwisseling uit de weg, terwijl de Rus ook heel schuw was om harde stotenwisselingen aan te gaan uit angst voor takedowns. Werdums plan pakte beter uit, aangezien hij takedowns scoorde en Volkov helemaal niet in zijn ritme kwam.

Vanaf de derde ronde veranderde dat toen het oog van Werdum dichtging en hij de afstand voor takedowns niet meer goed berekende. Dit gaf Volkov de meer ruimte om te excelleren. In de derde ronde nam het de touwtjes in handen om het in de vierde ronde af te maken.

Volkov profiteerde optimaal van Werdum’s plotse verandering om het staande gevecht aan te gaan door te counteren met zijn langere armen. Eerst zette hij Vai Cavalo met een linkerstoot en rechterhoek op rolschaatsen en ging de Braziliaan neer, waarna de Rus nog een harde rechterstoot nodig had om het gevecht te beslissen.

Na het gevecht maakte Volkov duidelijk dat hij een titelgevecht wil.

Blachowicz neemt zoete wraak op Manuwa
Jan Blachowicz heeft de rematch met Jimi Manuwa gewonnen. De Pool nam revanche door Poster Boy te kloppen op punten: 2x 29-28, 1x 30-27.

Van begin tot eind was het een erg boeiend gevecht. Manuwa was de opjager, maar Blachowicz begon beter met de significantere aanvallen. De Pool deed flinke schade in de openingsronde, gaf Manuwa een hevige bloedneus en dat zette de basis voor een spannend tweede bedrijf.

Daarin werd het hoge tempo vastgehouden, wat niet ten koste ging van de entertainmentwaarde. Manuwa en Blachowicz pakten hun momenten en daardoor was het een wonder dat ze na tien minuten nog konden vechten. Manuwa trekte de stand gelijk door beter buiten gevaar te blijven op het canvas en meer schade te doen.

In de laatste vijf minuten ging het tempo omlaag, wat niet gek was na de tien minuten daarvoor. Blachowicz had daarin iets meer benzine over en scoorde constanter om te zegevieren. Met een takedown in het slotakkoord stelde hij de winst compleet veilig.

Duquesnoy wint leuke partij van Ware
Tom Duquesnoy heeft zich hersteld van zijn eerste verliespartij in de UFC. The Fire Kid versloeg Terrion Ware via de jury: 2x 29-28, 1x 30-27.

Duquesnoy begon fris en frievol met verschillende combinaties. Hij was erg bewegelijk en gooide veel beentrappen na elke combinatie. Ware liet zich niet gekmaken en bleef goed in het gevecht, maar startte Duquesnoy door betere combinaties te doen.

Deze tactiek had ook z’n prijs, want in de tweede ronde was Duquesnoy duidelijk minder fris dan in het begin. Hierdoor kon de Ware in het gevecht komen en punten scoren met zijn combinaties. De laatste twee ronden waren daardoor comptetiever en konden dus ook makkelijk naar de Amerikaan gegaan zijn. Toch besloot de jury anders en kon Duquesnoy zegevieren na vijftien minuten.

Edwards pakt zege in slotseconde, daagt Till uit
Leon Edwards heeft zijn vijfde zege op rij geboekt. De Engelsman klopte Peter Sobotta via TKO door ground-and-pound in de slotseconde: 4:59 in ronde 3. Na het gevecht daagde Edwards Darren Till, die in het publiek zat, uit voor het gevecht in de hoofdpartij van UFC Fight Night 130 in Liverpool.

Edwards kwam als een raket uit de starblokken met een perfecte rechterhoek die Sobotta vloerde. Eenmaal op z’n rug was de Duitser nog bij en actief, waardoor Rocky weinig deed in de drie minuten die volgden. Edwards besloot daarom op te staan, waarna de ronde staand afliep.

Ondanks Sobotta’s activiteit van zijn rug was Edwards niet afgeschrikt om het grondgevecht aan te gaan. In de laatste twee ronden deed de Engelsman actief takedowns en dat leverde veel patstellingen omdat Rocky meer verdedigde dan aanviel, tot de slotminuut. Daarin kon Edwards een gaatje vinden om los te gaan met z’n stoten om de winst in de allerlaatste seconde binnen te slepen. Daarna daagde hij zijn landgenoot uit.

“Darren Till, hoorde dat je wil vechten. In Liverpool, laten we het doen. Ik en jij, Liverpool tegen Birmingham, laten we het doen. Makkelijk werk. Ik ben de beste f*cking weltergewicht in het VK, binnenkort van de wereld. Einde van. Doei!”, aldus Edwards richting Till na het gevecht.

De volledige resultaten:
Main card:
Alexander Volkov verslaat Fabrício Werdum via knock-out, 1:38 in ronde 4
Jan Blachowicz verslaat Jimi Manuwa via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Tom Duquesnoy verslaat Terrion Ware via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Leon Edwards verslaat Peter Sobotta via TKO, 4:59 in ronde 3

Prelims:
Charles Byrd verslaat John Phillips via submissie (rear-naked choke), 3:58 in ronde 1
Danny Roberts verslaat Oliver Enkamp via knock-out, 2:12 in ronde 1
Danny Henry verslaat Hakeem Dawodu via submissie (guillotine choke), 0:39 in ronde 1
Paul Craig verslaat Magomed Ankalaev via submissie (triangle choke), 4:59 in ronde 3
Kajan Johnson verslaat Stevie Ray via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Dmitriy Sosnovskiy verslaat Mark Godbeer via submissie (rear-naked choke), 4:29 in ronde 2

Bonus awards:
Fight of the Night: Jimi Manuwa vs. Jan Blachowicz
Performance of the Night: Paul Craig & Alexander Volkov