UFC Fight Night 126: Cerrone maakt einde aan verliesreeks tegen Medeiros

0
692
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Donald Cerrone heeft weer eens een overwinning geboekt. Na drie verliespartijen op rij boekte versloeg Cowboy Yancy Medeiros in de hoofdpartij van UFC Fight Night 126 in Austin via technische knock-out in de eerste ronde.

De twee weltergewichten gingen erg vriendelijk met elkaar om, maar dat weerhield hen niet om vele stoten naar elkaar te gooien. Medeiros was agressiever en focuste puur op boksen, terwijl Cerrone meer op de verdediging ging en counterde met stoten en trappen.

Vlak voor het einde van de eerste ronde was het gevecht voorbij. Cerrone vloerde Medeiros met een rechterstoot van dichtbij en moest haast maken om het nog in de eerste ronde af te sluiten met ground-and-pound. Dat lukte hem: twee seconden voor het eindsignaal wuifde scheidsrechter Herb Dean het gevecht af.

Lewis boekt late zege op Tybura
Derrick Lewis heeft weer een overwinning via knock-out aan zijn cv toegevoegd. Marcin Tybura werd door Lewis in de derde ronde weggezet.

In de eerste twee ronden ging het simpelweg om controle op de grond. Degene die bovenop de ander kwam om schade te doen scoorde de meeste punten. In het geval van Lewis was het kort maar krachtig, voor Tybura was het doormiddel van meer stoten van een goede positie als mount. De manier waarop Lewis meerdere malen uit mount kwam door simpelweg op te staan was wonderbaarlijk.

Staand was Lewis ook beter met zijn explosiviteit en die zorgde ook voor de winst in de slotronde. Nadat Tybura de Amerikaan tegen de kooi duwde, counterde Lewis met een takedown die Tybur op de knieën kreeg. Dit gaf The Black Beast de ruimte om keihard uit te halen en met twee harde rechterstoten ging de Pool weer neer.

Een wanhoopspoging voor een takedown werd bestrafd met nog meer stoten tot scheidsrechter Dan Miragliotta het gevecht stopte en Lewis zijn welbekende overwinningsritueel kon doen voor het uitzinnige thuispubliek.

Vick comfortabel langs Trinaldo
James Vick boekte een enigszins eenvoudige zege op Fransisco Trinaldo. De lange Texaan gaf zijn tegenstander geen enkele kans om uiteindelijk via jurybesluit te winnen:3x 29-28.

Vick won dankzij het gebruik van zijn lengte. Het lichtgewicht van 1,90 meter hield drie ronden lang zijn afstand om Massaranduba te bestoken met trappen en stoten. Naarmate het gevecht vorderde werd Vick comfortabeler, maar ook minder agressief en daardoor was een voortijdig einde nooit in zicht.

De enige problemen die Vick had was op de grond in en de clinch. De sterke Trinaldo kreeg Vick twee keer naar de grond, maar The Texecutioner verdedigde steeds adequaat. Kortom: een overtuigende overwinning voor Vick in zijn thuisstaat.

Millender maakt sterk statement tegen Alves
Curtis Millender maakte in Austin een sterk statement door Thiago Alves knock-out te krijgen met een knie. De Amerikaan won in de tweede ronde van zijn UFC-debuut.

De veel langere Millender counterde goed vanaf het begin en buitte zijn lengte goed uit. Alves werd constant gecounterd door de lantaarnpalen die Millender armen noemt en kwam zo moeilijk in zijn ritme. Curtious daarentegen vocht alsof hij al voor de tiende keer in de Octagon stond.

In het slot van de eerste ronde kwam Millender heel dichtbij een knock-out met zijn stoten, maar toen wist The Pitbull het eindsignaal van de eerste ronde te halen, mede dankzij een takedown. In de tweede ronde moest Alves echter zijn meerdere erkennen in een rake knie die zijn kin schampte toen hijzelf een linkerstoot gooide.

Davis zette taaie Peterson opzij
Brandon Davis boekte zijn eerste overwinning in de UFC. KillerB versloeg Steven Peterson en beide mannen kregen daar een bonus van 50.000 dollar voor.

Davis was de betere vechter op de voeten en maakte daarmee het verschil. Hij stootte accuraat en wist de counters van Peterson constant te ontwijken door op zij te stappen. Peterson had hier moeite mee en kon daar geen grip op krijgen. Ocho had zelf de tactiek naar voren te stormen om schade te doen, maar daar had Davis geen moeite mee.

KillerB kwam even in de problemen in de tweede ronde toen Peterson het over een andere boeg gooide en zijn grondvaardigheden ging gebruiken. Hij kwam op Davis’ rug, maar kon het niet afmaken voor het eindsignaal. Daar tegenover stond dat Davis in de slotminuut meerdere malen goed doorkwam en de bebloede Peterson even liet wankelen. Toch klonk het eindsignaal na vijftien minuten.

Northcutt thuis te sterk voor Gouti
Sage Northcutt boekte een zege op Thibault Gouti. De Texaan won via jurybesluit (3x 29-28) dat makkelijk de andere kant op kon gaan.

De openingsronde was de ronde die het meeste invloed had op de scoreborden. Sommigen hadden deze voor Gouti dankzij zijn rake stoten die zichtbaar effect hadden, anderen zagen deze voor Northcutt vanwege zijn volume aan trappen en stoten. Ook deed Super Sage een goede takedown om een halve ronde controle te hebben vanaf side controle.

De tweede ronde was duidelijk voor Gouti. Hij raakte Northcutt met zijn korte, explosieve linkerstoten die de Amerikaan zichtbaar zeer deden en op z’n knieën zette. Hierdoor kon Gouti controleren met worstelen zonder Super Sage echt op z’n rug te krijgen. In de derde ronde probeerde Gouti hetzelfde op de grond zonder serieuze schade te doen, maar gooide Northcutt meer stoten en trappen. Hierdoor werd Super Sage tot winnaar uitgeroepen.

De volledige resultaten:
Main card:
Donald Cerrone verslaat Yancy Medeiros via TKO, 4:58 in ronde 1
Derrick Lewis verslaat Marcin Tybura via knock-out, 2:48 in ronde 3
James Vick verslaat Francisco Trinaldo via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Curtis Millender verslaat Thiago Alves via knock-out, 4:17 in de tweede ronde
Brandon Davis verslaat Steven Peterson via unaniem jurybesluit (30-26, 30-27, 29-28)
Sage Northcutt verslaat Thibault Gouti via unaniem jurybesluit (3x 29-28)

Prelims:
Carlos Diego Ferreira verslaat Jared Gordon via TKO, 1:58 in ronde 1
Geoffrey Neal verslaat Brian Camozzi via submissie (bulldog choke), 2:48 in ronde 1
Roberto Sanchez verslaat Joby Sanchez via submissie (rear-naked choke), 1:50 in ronde 1
Lucie Pudilová verslaat Sarah Moras via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 29-27)

Vroege prelims:
Alex Morono verslaat Josh Burkman via submissie (guillotine choke), 2:12 in ronde 1
Oskar Piechota verslaat Tim Williams via knock-out, 1:54 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Brandon Davis vs. Steven Peterson
Performance of the Night: Derrick Lewis & Curtis Millender