UFC Fight Night 124: Stephens na anderhalve ronde klaar met Choi

0
839
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Jeremy Stephens is de grote winnaar van UFC Fight Night 124. De Amerikaan versloeg Doo Ho Choi in de hoofdpartij via TKO in de tweede ronde. Lil’ Heathen won zijn tweede gevecht op rij.

In de eerste ronde ging het gelijk op. De twee staande specialisten wisselden, zoals verwacht, harde stoten en trappen met elkaar en dat zorgde voor een leuk schouwspel. Stephens plaatste meer harde stoten en Choi stoten door het midden met meer beentrappen.

In de tweede ronde zetten de mannen een tandje bij, wat het publiek waardeerde. De stoten van Stephens werden dus ook harder en daar had The Korean Superboy problemen mee. Kort nadat de Zuid-Koreaan een rake voorwaartse trap raakte, kwam Stephens met grof geschut terug. Zijn rechterstoot kwam meerdere keren aan en dankzij een overhandse raket van een vuist ging Choi neer.

Hierna bleef Stephens agressief met ground-and-pound tot scheidsrechter Keith Peterson hem van Choi afhaalde. Een uitzinnige Stephens vierde zijn winst uitgebreid met zijn familie in het publiek

VanZant verlies debuut op vlieggewicht
In het co-main event verloor Paige VanZant haar debuut op vlieggewicht. De Amerikaanse moest haar meerdere erkennen in Jessica-Rose Clark via jurybesluit: 2x 29-28, 1x 30-27. Daarbij liep VanZant ook een lelijke armblessure op.

In de eerste twee ronden maakte Clark het verschil op de grond. In de openingsronde had ze de controle in half guard zonder iets heel significants te doen. Met behulp van een arm-triangle choke belandde ze op het canvas, maar nadat ze die liet gaan bleef ze bovenop VanZant plakken.

De tweede ronde leek identiek aan de eerste te worden met Clark die bovenop de controle hield, maar halverwege kon VanZant van haar rug komen. Niet helemaal met succes: Clark deed namelijk direct een triangle choke om 12 Guache veel problemen te geven. Afmaken lukte haar echter niet.

Voordat de slotronde begon, vertelde VanZant tegen haar hoek dat haar rechterarm gebroken was en veel problemen gaf. In tegenstelling tot de eerste twee, bleef de derde ronde geheel staand en gooide ze veel trappen zonder opzet. Dit liet ze ook veel zien in de staande momenten van de eerste tien minuten, waarin ze regelmatig gecounterd werd met stoten van Clark. In de laatste vijf minuten was dat dus niet anders en forceerde ze geen knock-out. Clark, die 2-0 voor stond, kon het gevechten uitzingen en zegevieren.

Usman worstelt zich langs Meek
Kamaru Usman heeft zijn elfde zege op rij geboekt. De pupil van Henry Hooft versloeg Emil Meek in een belangrijk gevecht op weltergewicht via jurybesluit: 3x 30-27. Usman leunde op zijn worstelachtergrond om op dominante wijze de winst binnen te slepen.

In de eerste ronde scoorde Usman direct een takedown en bleef hij tot het eindsignaal bovenop de Noor, die tevergeefs reageerde met een guillotine choke van een minuut. Nadat hij losliet, kon The Nigerian Nightmare zijn ding doen tot de eerste ronde voorbij was.

Dit gebeurde ook in de tweede en derde ronde, hoewel er toen wat vertraging opzat aan de kant van Usman. De geboren Nigeriaan wilde daarin namelijk ook zijn staande vaardigheden testen. Daarmee maakte hij geen verschil, dus kon Usman leunen op zijn worstelen met harde takedowns om Meek in bloedig geheel te veranderen.

Elkins verstiert vedergewichtdebuut Johnson met weer een sterke comeback
Darren Elkins heeft het debuut op vedergewicht van Michael Johnson versjteerd. The Damage doorstond een moeilijke eerste ronde om zijn tegenstander in de tweede ronde te verwurgen via rear-naked choke.

In de eerste vijf minuten zag het er helemaal niet naar uit dat Elkins ook maar recht had op de winst. Hij werd overladen met stoten en elke takedown-poging mislukte en werd afgestraft met een stootcombinatie tegen zijn gelaat. De snelheid van Johnson, die geen last leek te hebben van het extra afvallen, gaf Elkins heel veel problemen. Zoals gewoonlijk, had hij na een halve ronde al een bloedneus.

Wat in de eerste ronde niet lukte, flikte Elkins wel vroeg in de tweede. Met een simpele counter op een trap scoorde hij de takedown en kreeg hij Johnson op de mat. Daar leek het niveauverschil net zo groot als staand. Na een minuut lag Elkins in mounted crucifix-positie en toen Johnson daaruit leek te ontsnappen, ging Elkins naar zijn rug. Daar ging The Damage direct voor de verwurging die Johnson een halve minuut later dwong tot afkloppen. Opnieuw een sensationele comeback voor Elkins. Het was niet van hetzelfde niveau als tegen Mirsad Bektic, maar bewees nogmaals dat hij niet te onderschatten is.

De volledige resultaten:
Main card:
Jeremy Stephens verslaat Doo Ho Choi via TKO, 2:36 in ronde 1
Jessica-Rose Clark verslaat Paige VanZant unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Kamaru Usman verslaat Emil Meek via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Darren Elkins verslaat Michael Johnson via submissie (rear-naked choke), 2:22 in ronde 2

Prelims:
James Krause verslaat Alex White via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Marco Polo Reyes verslaat Matt Frevola via knock-out, 1:00 in ronde 1
Irene Aldana verslaat Talita Bernardo via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Kyung Ho Kang verslaat Guido Cannetti via submissie (triangle choke), 4:53 in ronde 1

Vroege prelims:
Jessica Eye verslaat Kalindra Faria via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
JJ Aldrich verslaat Danielle Taylor via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Mads Burnell verslaat Mike Santiago via unaniem jurybesluit (3x 29-28)

Bonus awards:
Fight of the Night: Jeremy Stephens vs. Doo Ho Choi
Performance of the Night: Darren Elkins & Polo Reyes