UFC Fight Night 115: Struve verliest slopend gevecht van Volkov

0
1365
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Stefan Struve heeft het gevecht met Alexander Volkov in het main event van UFC Fight Night 115 in Ahoy verloren. De Rus, met Semmy Schilt in zijn hoek, versloeg de Beverwijker in een slopend gevecht via TKO na in de derde ronde.

Struve en Volkov zorgden voor een leuke afsluiter van het tweede UFC-evenement in Ahoy. De reuzen gingen staand het gevecht aan, mede doordat Drago de takedowns van Struve goed verdedigde. Er waren veel tempowisselingen met hoogtepunten voor beide mannen met vele rake stoten: 185 in totaal, aldus FightMetric.

In de eerste ronde kon het nog beide kanten op, maar vanaf ronde twee nam Volkov het gevecht langzaam over. Ondanks drie onderbrekingen door vingers in het oog, raakte hij steeds meer stoten en ging het volume van The Skyscraper daardoor per minuut omlaag. De kin van Struve hield desondanks stand, tot hij neerging door vier rake stoten van Drago.

De Nederlander ging neer na de zoveelste rake combinatie, waarna het seconden later voorbij was. Met nog een kleine barrage op de grond stopte scheidsrechter Marc Goddard de partij, waarna de Russen in Ahoy, als het uitpubliek tijdens een voetbalwedstrijd, als winnaars naar huis gingen.

Struve was na het gevecht realistisch: “Hij was de betere vechter vandaag, alle lof voor hem.”

Bahadurzada maakte einde aan ongeslagen reeks Wilkinson
Siyar Bahadurzada scoorde een mooie overwinning in het co-main event. The Great gaf Rob Wilkinson de eerste verliespartij van zijn loopbaan via TKO in de tweede ronde.

Vanzelfsprekend was het plan van The Great om het gevecht staande te houden, zoals hij beloofde, en de takedowns van Wilkinson te ontwijken. In de eerste ronde counterde hij voornamelijk om het overzicht op pogingen van de grote Australiër te verdedigen.

Dat pakte goed uit. Wilkinson kwam een paar keer dichtbij, maar faalde in de executie om The Great vast te houden. Hierdoor werd hij gedwongen tot kickboksen met Bahadurzada en dat ging hem niet goed af. Dankzij een opstoot en rechterstoot daarna zette hij Wilkinson halverwege de tweede ronde op rolschaatsen en rook hij bloed. Dat had het publiek door, waardoor de decibellen omhoog gingen tot de scheidsrechter, erg laat, de aanhoudende barrage van Bahadurzada stopte.

Reneau overleeft valse start
Marion Reneau versloeg Talita Bernardo in het enige gevecht tussen twee vrouwen van het evenement. De Amerikaanse, tevens de allereerste veertigjarige vrouw in de Octagon, won via TKO in ronde 3.

Bernardo, die Germaine de Randamie verving met een week voorbereiding, had een goed begin door de eerste ronde te winnen met haar grondvaardigheden. Ze kreeg Reneau tegen het canvas en hield haar tot het eerste eindsignaal gevloerd. Veel schade deed ze niet: haar enige offensief waren twee slappe beenklempogingen. Hierna verloor ze de controle aan The Belizean Bruiser, die veel punten scoorde met stoten en trappen. Ze ging goed om met de takedown-pogingen en een stop op de voeten leek in de maak. Toch leidde een takedown van Bernardo tot het einde van het gevecht. Reneau kwam onderop de Braziliaanse, die te vermoeid was om controle te houden en daardoor overgenomen werd. Reneau vervolgde haar offensief hierdoor met ground-and-pound, wat leidde tot het einde. Met nog zes seconden tot het eindsignaal maakte de scheidsrechter een einde aan de stootbarrage, waardoor Reneau de winst pakte.

Edwards geeft belangrijke zege bijna uit handen
Leon Edwards heeft een grote step gezet richting de topvijftien van de UFC-weltergewichtdivisie. De Engelsman versloeg Bryan Barberena via unaniem jurybesluit: 3x 29-28. Makkelijk was het allerminst.

Edwards leek een duidelijk plan te hebben: kom op de rug van Barberena om te winnen via rear-naked choke. Dat pakte goed uit, want in alledrie ronden kwam hij dichtbij de winst via verwurging. De laatste stap slaagde alleen nooit, wat volledig op het conto van Barberena geschreven kon worden. Bam Bam verloor de strijd om positie, maar het verdedigen van verwurgingen ging hem uitstekend af. Daar scoor je echter geen punten mee. Maar toen hij in de tweede ronde een goede linkeropstoot uitdeelde kwam hij toch nog dichtbij de winst, maar dat mocht niet baten. Edwards overleefde de stoot en de ground-and-pound die volgde om er redelijk fris van af te komen. Van zijn strijdplan uitwijken was ook niet nodig.

De volledige resultaten:
Main card:
Alexander Volkov verslaat Stefan Struve via TKO, 3:30 in ronde 3
Siyar Bahadurzada verslaat Rob Wilkinson via TKO, 3:10 in ronde 2
Marion Reneau verslaat Talita Bernardo via TKO, 4:54 in ronde 3
Leon Edwards verslaat Bryan Barberena via unaniem jurybesluit (3x 29-28)

Prelims:
Darren Till verslaat Bojan Velickovic via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Mairbek Taisumov verslaat Felipe Silva via knock-out, 1:24 in ronde 1
Michel Prazeres verslaat Mads Burnell via submissie (north-south choke), 1:26 in ronde 3
Rustam Khabilov verslaat Desmond Green via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Aleksandar Rakic verslaat Francimar Barroso via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Zabit Magomedsharipov verslaat Mike Santiago via submissie (rear-naked choke), 4:22 in ronde 3
Abdul-Kerim Edilov verslaat Bojan Mihajlovic via TKO, 2:32 in ronde 2
Thibault Gouti verslaat Andrew Holbrook via TKO, 4:28 ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Stefan Struve vs. Alexander Volkov
Performance of the Night: Mairbek Taisumov & Zabit Magomedsharipov