UFC Fight Night 114: Pettis wint op vijandig grondgebied na lastig begin

0
543
Foto: Alex Trautwig/ Zuffa LLC via Getty Images

Sergio Pettis heeft een belangrijke overwinning geboekt in de UFC-vlieggewichtdivisie. The Phenom versloeg de Mexicaan Brandon Moreno in Mexico-Stad na vijf ronden: 2x 48-26 en 1x 49-46. Makkelijk had Pettis het niet in het main event van UFC Fight Night 114.

Moreno scoorde een vroege takedown en kon daarmee snel op Pettis’ rug komen. Natuurlijk probeerde Baby Assassin daar zijn elfde winst via submissie te boeken, maar dichtbij een verwurging kwam hij nooit.

Hierna kwam Pettis beter in de partij. Hij wilde het overduidelijk staand uitvechten om trappen en stoten te combineren, wat hem vanaf de tweede ronde goed afging. Moreno deed veel onorthodoxe bewegingen, maar The Phenom hield zich kalm en scoorde meer punten.

Ook toen Moreno takedowns scoorde in de tweede, vierde en vijfde ronde vond Pettis een manier om schade minimaal te houden en zich omhoog te werken. Vooral zijn overname in ronde twee met een triangle choke naar Omoplata was erg mooi.

Na vijf ronden had Pettis nog genoeg energie voor een flikflak en push-ups om zijn winst te vieren. Het was zijn vierde op rij, waardoor een titelgevecht in handbereik lijkt.

Grasso boekt zwaarbevochten zege op Markos
Alexa Grasso heeft haar eerste UFC-zege geboekt in haar thuisland. De populaire Mexicaanse, die woensdag 24 kaarsjes uitblaast, won via verdeeld jurybesluit van Randa Markos: 2x 29-28, 1x 28-29.

Grasso scoorde haar meeste punten met bokscombinaties. Daarmee hield ze Markos in de eerste ronde goed van zich af, maar in de tweede en derde ronde ging dat minder makkelijk. Markos kon manieren vinden om takedowns te maken en punten te scoren bovenop. Grasso was daar duidelijk op voorbereid, want in bijna elk grondgevecht vond ze een weg om op te staan en verder te boksen. Toch kon Markos ook staand punten scoren met harde stoten. Hierdoor werd het spannend bij het oproepen van de scorekaarten, waar uiteindelijk kon de arm van Grasso de lucht in.

Niko Price snel klaar met Jouban
Niko Price scoorde een grote overwinning op Alan Jouban. The Hybrid won in een kleine twee minuten via TKO. Hiermee was hij een van de vier ontvangers voor de bonus van ‘Performance of the Night’.

Price en Jouban begonnen direct met stoten uitwisselen. Price zette de meeste druk, maar moest ook wat stoten van Brahma eten. Bij een lage trap ging Jouban de mist in, want dat gaf Price de opening voor een rechte stoot die hard aankwam. Op de weg naar de grond moest Jouban nog een trap tegen het hoofd eten voordat Price het afmaakte met ground-and-pound.

Bandenay krijgt Mexicaans publiek stil met verwoestende knie
Humberto Bandenay heeft zich niet populair gemaakt bij het Mexicaanse publiek. De jongeling uit Peru (22) versloeg TUF: Latin America-winnaar Martin Bravo uit Mexico op verwoestende wijze met een kiezelharde knie. Het UFC-debuut van Bandenay duurde in totaal 26 seconden, maar was genoeg voor de bonus voor ‘Performance of the Night’.

Alvey op haar na langs Evans
Sam Alvey heeft Rashad Evans zijn vierde nederlaag op rij toegebracht. Smile’n Sam won met een minimaal verschil na vijftien minuten: 2x 29-28, 1x 28-29.

Het was geen aangenaam gevecht om te zien. Alvey wilde mokerslagen uit te delen, maar was constant alert op Evans’ takedowns. Terecht, want Suga ging voor weinig andere dingen. Alvey kwam constant naar voren om zijn opponent in de hoek te drijven, maar daar wist Evans constant weg te glippen met zijn snelheid. Hierdoor waren er weinig uitwisselingen van stoten of trappen, mede doordat Evans weinig succes had met takedowns. Na vijftien minuten was het gelukkig voorbij en leed Evans opnieuw een nederlaag. De voormalig UFC-lichtzwaargewichtkampioen heeft nog geen winst geboekt sinds zijn overstap naar 185 pond.

Van Roosmalen ziet trainingpartner verliezen
Alejandro Perez versloeg Andre Soukhamthath in het eerste gevecht van het main card. Perez won met een minimaal verschil via de jury: 2x 29-28, 1x 28-29.

Soukhamthath werd door Robin van Roosmalen in zijn hoek geassisteerd en won de eerste ronde ook dankzij zijn staande werk. Met twee directe stoten vloerde hij Perez. In de tweede ronde ging Perez ook neer door een directe stoot, maar maakte hij de ronde spannend dankzij een takedown en zijn staande werk. Deze variatie zorgde uiteindelijk ook voor de winst, want in de derde ronde kreeg Perez nog een takedown en liet hij Soukhamthath zijn grote aanvallen missen. Soukhamthath verloor zijn tweede UFC-gevecht op rij via verdeeld jurybesluit.

De volledige resultaten:
Main card:
Sergio Pettis verslaat Brandon Moreno via unaniem jurybesluit (2x 48-46, 1x 49-46)
Alexa Grasso verslaat Randa Markos via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Niko Price verslaat Alan Jouban via TKO, 1:44 in ronde 1
Humberto Bandenay verslaat Martin Bravo via knock-out, 0:26 in ronde 1
Sam Alvey verslaat Rashad Evans via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Alejandro Perez verslaat Andre Soukhamthath via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)

Prelims:
Jack Hermansson verslaat Brad Scott via TKO, 3:50 in ronde 1
Dustin Ortiz verslaat Hector Sandoval via knock-out, 0:15 in ronde 1
Rani Yahis verslaat Henry Briones via submissie (Kimura), 2:01 in ronde 1
Jose Quinonez verslaat Diego Rivas via unaniem jurybesluit (3x 30-27)

Vroege prelims:
Joseph Morales verslaat Roberto Sanchez via submissie (rear-naked choke), 3:56 in ronde 1
Jordan Rinaldi verslaat Alvaro Herrera via submissie (Von Flue choke), 2:01 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Geen
Performance of the Night: Dustin Ortiz, Niko Price, Joseph Morales & Humberto Bandenay