UFC Fight Night 110: Hunt wint, Lewis ‘waarschijnlijk’ met pensioen

0
614
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Mark Hunt heeft een belangrijke zege geboekt op Derrick Lewis. The Super Samoan won via TKO in de vierde ronde in het main event van UFC Fight Night 110 in Auckland. De partij werd afgeblazen toen de afgepeigerde Lewis niet meer verder kon.

Lewis was veel groter en langer, waardoor hij Hunt kon raken met trappen tegen het hoofd. De voormalig K-1-kampioen moest counteren om Lewis’ mokerslagen te overbruggen en gebruikte zijn beentrappen om punten te scoren, wat hem op een bloedende scheen kwam te staan. Toch had hij moeite om een grip te krijgen op The Black Beast.

De doorslaggevende factor bleken uiteindelijk de hoeken naar Lewis’ midrif die Hunt uitdeelde. Het lukte The Super Samoan meerdere malen om dichtbij te komen voor stoten en weer weg te glippen zonder al te veel schade op te lopen. Deze hadden zichtbaar effect op Lewis, die aan het einde van de derde ronde moe was. Hij kon de afstand niet meer verkleinen en was uitgeblust, terwijl Hunt nog relatief fris was.

Dat zorgde voor het begin van het einde in de vierde ronde. In het slot van de partij deelde Hunt een barrage aan stoten uit zonder tegenslag van Lewis, dus werd scheidsrechter Marc Goddard geforceerd om de partij te stoppen. Lewis klaagde niet, hoewel dat ook kon komen omdat hij buiten adem was.

Naderhand liet Lewis in zijn interview met Brian Stann weten dat dit waarschijnlijk zijn laatste partij was.

Brunson maakt hardhandig einde aan sprookje Kelly
Derek Brunson heeft een einde gebracht aan de overwinningsreeks van Dan Kelly. De Amerikaan had 76 seconden nodig om de 39-jarige judoka knock-out te slaan met een harde linkerstoot. Hiermee boekte Brunson zijn eerste winst na twee verliespartijen op rij.

Brunson leek weinig haast te hebben. Hij bestookte Kelly met directe stoten en had een groot snelheidsvoordeel om de aanvallen van zijn opponent in de kiem te smoren. Na een minuut vechten Judo Dan de druk een klein beetje op en daarvoor werd hij genadeloos afgestraft. Toen hij dichterbij kwam werd hij namelijk getorpedeerd met een linkerstoot van Brunson en was hij meteen klaar. Brunson bleef (overbodige) ground-and-pound gooien tot de scheidsrechter de partij stopte.

Hooker scoort mooie overwinning van zijn loopbaan
Thuisfavoriet Dan Hooker bracht het publiek in extase met zijn winst op Ross Pearson. Hangman won in zijn terugkeer naar lichtgewicht dankzij een perfect getimede knie op de kaak in ronde twee.

Hooker gebruikte zijn lengte goed om Pearson te raken met linkse directe stoten en beentrappen. The Real Deal moest hierdoor de afstand minimaliseren, wat hem ook aardig lukte in de openingsronde, om stoten uit te delen. De schade hiervan was zichtbaar op Hookers neus. In de tweede ronde vond Hooker de ideale oplossing om dat plan van de rails te brengen. Hij bleef scoren met directe stoten en beentrappen, maar het was een staande knie na drie minuten die Pearson de das omdeed. De Engelsman ging direct neer van de impact op zijn kaak, waarna Hooker de winst met nog een nastoot veiligstelde. Uiteraard werd dit ontvangen met een grote ovatie.

Cutelaba verpulvert Da Silva in seconden
Ion Cutelaba had maar een doel voor ogen: Henrique da Silva zo snel mogelijk verslaan. De Moldaviër slaagde ook in zijn doel: in 22 seconden gaf hij zijn opponent het nakijken via knock-out.

Cutelaba, die voor dit gevecht al zeven overwinningen in minder dan 30 seconden op zijn naam had staan, begon zeer intens door tijdens zijn aankondiging richting Da Silva te lopen om met een strakke grimas in de ogen te kijken. Deze gezichtsuitdrukking behield hij tijdens het gevecht, die na vijftien seconden al op het canvas werd uitgevochten. Cutelaba vloerde zijn opponent met een linkerstoot, waarna hij de guard van zijn Braziliaanse tegenstander ontweek om aan te zetten met harde ground-and-pound tot de scheidsrechter ingreep. Winst voor The Hulk.

Nguyen verrast Elliott
Tim Elliott nam het gevecht met Ben Nguyen aan met een korte voorbereiding, maar veel conditie had hij niet nodig voor deze pot. Na 49 seconden moest hij namelijk al afkloppen door een verwurging van 10, die daarmee zijn grootste UFC-overwinning boekte.

In de eerste tien seconden had Nguyen al twee hoofdtrappen uitgedeeld en een takedown verdedigd. Elliott kreeg het gevecht uiteindelijk wel naar de grond met een heupworp, maar Nguyen gebruikte deze worp om te counteren en op Elliotts rug te komen. Daar had hij eerst moeite om goed in positie te komen want Elliott verweerde zich hevig en stond op. Dat betekende uiteindelijk zijn ondergang want het gaf Nguyen namelijk de opening voor een rear-naked choke die Elliott snel weer naar de grond forceerde. Seconden later klopte Elliott af.

Volkanovski domineert taaie Hirota van begin tot eind
Alex Volkanovski had weinig moeite met Mizuto Hirota. De Australiër domineerde zijn opponent van bel tot bel, maar kon hem uiteindelijk niet wegzetten. Hierdoor riep de jury hem tot winnaar uit: 3x 30-27.

Volkanovski zette constant druk en domineerde op elk facet. The Great scoorde takedowns, gaf ground-and-pound en raakte zijn stoten op de voeten stoten om Hirota geen ademruimte te geven. Zo wist Volkanovski zijn tegenstander op rolschaatsen te zetten met een stijlvolle elleboog uit de draai. Daar tegenover kon de Japanner weinig inbrengen. Hij was taai, gaf nooit op en verdiende respect, maar had geen recht op winst.

De volledige resultaten:
Main card:
Mark Hunt verslaat Derrick Lewis via TKO, 3:51 in ronde 4
Derek Brunson verslaat Daniel Kelly via knock-out, 1:16 in ronde 1
Dan Hooker verslaat Ross Pearson via knock-out, 3:02 in ronde 2
Ion Cutelaba verslaat Henrique da Silva via knock-out, 0:22 in ronde 1
Ben Nguyen verslaat Tim Elliott via submissie (rear-naked choke), 0:49 in ronde 1
Alexander Volkanovski verslaat Mizuto Hirota via unaniem jurybesluit (3x 30-27)

Prelims:
Vinc Pichel verslaat Damien Brown via knock-out, 3:37 in ronde 1
Luke Jumeau verslaat Dominique Steele via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
John Moraga verslaat Ashkan Mokhtarian via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 30-25)
Zak Ottow verslaat Kiichi Kunimoto via verdeeld jurybesluit (3x 29-28)

Vroege prelims:
JJ Aldrich verslaat Chan-mi Jeon via unaniem jurybesluit (3x 30-27)

Bonus awards:
Fight of the Night: Mark Hunt vs. Derrick Lewis
Performance of the Night: Dan Hooker & Ben Nguyen