UFC Fight Night 107: Manuwa maakt snel werk van Anderson

0
1003
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Jimi Manuwa heeft een goede overwinning geboekt in thuisstad Londen. In het het main event van UFC Fight Night 107 versloeg hij Corey Anderson via knock-out in de eerste ronde. Dankzij een goedgeplaatste linkerhoek stortte Anderson na iets meer dan drie minuten als een kaartenhuis in elkaar.

Manuwa wist de takedowns van Anderson goed te ontwijken en hield het gevecht daarmee staande. Daar was hij de agressievere vechter door Overtime op te jagen met harde stoten.

Met zijn bekende linkerhoek maakte Poster Boy het af. De O2 Arena sprong op toen Manuwa’s vuist contact maakte met het gelaat van Anderson, die direct bewusteloos omviel zonder overbodige schade op te lopen. Manuwa liep als Mark Hunt naar zijn team toe en daagde direct daarna de winnaar van het titelgevecht tussen Daniel Cormier en Anthony Johnson uit, net als bokser David Haye uit.

Nelson walst over Jouban heen
In het co-main event had Gunnar Nelson weinig moeite met Alan Jouban. De IJslander won dankzij een guillotine choke in de tweede ronde voor zijn tweede winst op een rij.

In de openingsronde wilde Nelson vooral grappelen. Hij zette Jouban tegen de kooi en had moeite om een grondgevecht aan te gaan, maar eenmaal op het canvas overrompelde hij Brahma in verschillende posities. Toch wist Jouban de tweede ronde te halen zonder serieus in gevaar te komen, maar daarin was het snel afgelopen. Gunni plaatste na dertig seconden een goede rechterstoot die Jouban op rolschaatsen zette, waarna werd Brahma gevloerd door trap tegen het hoofd. Nelson rook bloed en ging direct voor een strakke guillotine choke die hij afmaakte in mount. Jouban kon niets anders dan afkloppen.

Vera verpest afscheidsfeest Pickett
Marlon Vera heeft het laatste gevecht van Brad Pickett op grove wijze gewonnen. De Ecuadoraan versloeg One Punch via knock-out met een ferme trap tegen het hoofd.

Het gevecht werd voornamelijk staand uitgevochten en daar gebruikte Pickett zijn vuisten tegen de langere Vera, die het vooral moest hebben van trappen naar de benen en middel. Tot het einde leek de agressievere Pickett te winnen, die ook op de grond beter was. Met zijn stoten deed hij flinke schade en Vera zelfs een paar keer te vloeren. Met nog anderhalve minuut te gaan leek hij dan ook zijn loopbaan winnend af te sluiten, maar Chito had andere plannen. Vera werd niet ontmoedigd door Pickett en bleef constant trappen gooien voor een knock-out en deze kreeg hij ook. Met een goedgeplaatste trap tegen het hoofd vloerde hij Pickett en daarna maakte hij het zonder aarzeling af.

Een zuur einde voor Pickett. Na het gevecht nam hij emotioneel afscheid van de Octagon, de UFC, het Londense publiek en MMA door zijn bekende hoed in de canvas achter te laten. Na veertig gevechten maakt hij zich op voor de volgende fase van zijn leven.

Allen zet Amirkhani opzij in opwindende partij
Arnold Allen en Makwan Amirkhani opende het main card met een leuk gevecht. Thuisvechter Allen werd na vijftien minuten tot winnaar uitgeroepen dankzij de jury, maar had zijn handen vol met Mr. Finland.

Het gevecht zat vol positiewisselingen op de grond en dat maakte het erg leuk. Zo deed Amirkhani deed verschillende wurgpogingen in de eerste ronde, maar Allen was te glibberig en gebruikte de moeilijke posities om zelf bovenop te komen. In de tweede ronde bleef Amirkhani hetzelfde doen, waardoor Allen weer counterde en zelfs in mount kwam. Dit feestje was ook van korte duur, want Mr. Finland ontsnapte ditmaal knap. In de slotronde moesten beide vechters een goede indruk achterlaten en daarin was Allen frisser. Hij kreeg harde stoten te verwerken en deelde ook een goede linkerstoot uit voordat Amirkhani opnieuw een takedown deed zonder iets significants te doen. Allen scoorde ook nog een takedown en ging daar beter mee om door in mount te komen. In de slotseconden kwam hij nog op Amirkhani’s rug, maar dat maakte uiteindelijk niets meer uit. Twee juryleden gaven Almighty Allen de winst met 30-27 en dus ging zijn hand de lucht in.

De volledige resultaten:
Main card:
Jimi Manuwa verslaat Corey Anderson via knock-out, 3:05 in ronde 1
Gunnar Nelson verslaat Alan Jouban via submissie (guillotine choke), 0:46 in ronde 2
Marlon Vera verslaat Brad Pickett via TKO, 3:50 in ronde 3
Arnold Allen verslaat Makwan Amirkhani via verdeeld jurybesluit (2x 30-27, 1x 28-29)

Prelims:
Joseph Duffy verslaat Reza Madadi via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Francimar Barroso verslaat Darren Stewart via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Timothy Johnson verslaat Daniel Omielańczuk via unaniem jurybesluit (30-27, 29-28, 28-29)
Leon Edwards verslaat Vicente Luque via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Marc Diakiese verslaat Teemu Packalén via knock-out, 0:30 in ronde 1
Brad Scott verslaat Scott Askham via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Lina Lansberg verslaat Lucie Pudilova via unaniem jurybesluit (3x 29-28)

Bonus awards:
Fight of the Night: Geen
Performance of the Night: Marc Diakiese, Marlon Vera, Gunnar Nelson & Jimi Manuwa