UFC Fight Night 105: Lewis wint in comeback

0
882
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Derrick Lewis heeft weer een knappe zege in de Octagon geboekt. In het main event van UFC Fight Night 105 in Halifax wist The Black Beast Travis Browne aan de zegekar te binden via knock-out in de tweede ronde.

Makkelijk was het niet. Browne was heer en meester in het begin en hield Lewis met zijn lengte goed op afstand zonder schade op te lopen. Vooral zijn trappen waren effectief en bijna doorslaggevend. Nadat Hapa zijn tenen in Lewis’ middel drukte na anderhalve minuut, zakten de handen van The Black Beast. Browne zag dat en zette aan, maar bleef alert op de stoten van zijn aangeslagen tegenstander. Lewis gaf zich niet gewonnen en zag daardoor een tweede ronde.

Browne had weinig reden om zijn plan te veranderen en begon de tweede ronde direct met trappen, maar voorzag niet dat na een minuut Lewis een antwoord had. Na een hoge schop minimaliseerde The Black Beast de afstand deelde hij harde mokerslagen uit die Hapa op een knie kregen. Browne kon alleen blokken en clinchen, waardoor Lewis over ging op een grondgevecht en door bleef rammen.

Browne was dus nog steeds niet uit de penarie en stond met hulp van de kooi weer op, hoewel dat geen voordeel bleek. Seconden later lag hij namelijk weer op het canvas, ditmaal door een rechterstoot van Lewis. The Black Beast wist toen dat het einde in zicht was en hoefde alleen nog ground-and-pound te gooien. Dit deed hij overtuigend en zodanig dat Browne compleet knock-out achterbleef. Scheidsrechter Mario Yamasaki was duidelijk te laat, hoewel Lewis daar niet om maalde.

The Black Beast scoorde zijn achtste knock-out in de UFC en zorgde daarbij ook voor veel aandacht. “Waar is Ronda Rousey met haar fijne k*nt?”, vroeg Lewis zich af in zijn interview met Brian Stann, wat vooral bedenkelijke gezichten opleverde.

Hendricks maakt nieuwe start met winst
In het co-main event wist Johny Hendricks zijn leven als middengewicht te beginnen met winst. Bigg Rigg versloeg Hector Lombard na vijftien minuten via jurybesluit.

Hendricks won het gevecht staand. Met creatieve aanvallen en geduld scoorde hij zijn punten zonder té agressief te worden en Lombard niet in het gevecht te laten komen. Lightning was statisch en maakte vooral rechte bewegingen en daar maakte Hendricks optimaal gebruik van met stoten en opvallend viel knieën. Bigg Rigg werd alleen beter naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, wat mogelijk een positief verschil is van zijn overstap. Lombard, ook een oud-weltergewicht, wist de ban met zijn kracht niet te breken en zag Hendricks unaniem tot winnaar uitgeroepen worden.

Debutant Tucker geeft Sicilia geen kans
Gavin Tucker heeft het meeste uit zijn UFC-debuut gehaald. De Canadees versloeg TUF 15-veteraan Sam Sicilia na vijftien minuten via jurybesluit zonder een seconde in gevaar te komen.

Sicilia staat bekend om zijn harde mokerslagen en wachtte drie ronden op het uitgemeten moment om toe te slaan, maar dankzij Tucker kwam deze er niet. Guv’Tor toonde geen nervositeit in zijn debuut en scoorde punten met snelle bewegingen en stoten zonder Sicilia kansen te geven op counters. Dit leidde niet tot een knock-out, maar desondanks wel tot een knappe en duidelijke overwinning.

Theodorou heeft volle drie ronden nodig tegen Ferreira
Elias Theodorou heeft het beladen gevecht met Cezar Ferreira gewonnen. De Canadees werd in Halifax na vijftien minuten tot winnaar uitgeroepen.

In aanloop hier naartoe waren Theodorou en Ferreira alles behalve vrienden. Laatstgenoemde was erop uit om een duidelijk statement te maken en vocht erg agressief, waardoor Theodorou een lastige eerste ronde had. Daarna kwam de Canadees beter in zijn ritme. Hij counterde de aanvallen van Ferreira naar goede posities om zelf punten te scoren, hoewel dat lastig was. Zo moest Theodorou meerdere verwurgingen van Ferreira te doorstaan. Mutante dacht op basis daarvan na drie ronden recht te hebben op winst, maar droop teleurgesteld af. Theodorou werd namelijk tot winnaar uitgeroepen.

McMann foutloos tegen UFC-debutante
Sara McMann was de torenhoge favoriet voor haar gevecht tegen Gina Mazany en maakte die rol meer dan waar. De Amerikaanse boekte haar tweede overwinning op rij met een arm-triangle choke, ditmaal in nog geen anderhalve minuut.

Na tien seconden wist ze met een stoot ze in de clinch te komen, om via een takedown op Mazany’s rug te komen. Hoewel Mazany nog wist op te staan, hield McMann haar goed vast en viel ze met een simpele voetveeg in de perfecte positie voor de doorslaggevende verwurging. De niet te missen kans benutte ze optimaal, waardoor Mazany na 74 seconden moest opgeven.

Felder verslaat Ricci in stijl
In het openingsgevecht van het main card heeft Paul Felder een knappe overwinning geboekt tegen Mike Ricci. The Irish Dragon sloot een knap optreden in het slot van openingsronde af met een harde elleboog, wat hem uiteindelijk de bonus voor ‘Performance of the Night’ opleverde.

Ricci ging aardig mee in de amusante partij, maar Felder was duidelijk de betere vechter. Vooral in zijn verdediging zat verbetering en dat zorgde ervoor dat hij niet zoveel schade opliep. Deze defensie zorgde ook indirect voor het einde. Felder blokkeerde de inkomende Ricci met een elleboog recht op de neus die duidelijk impact had. Hierna rook The Irish Dragon bloed en had hij nog een paar stoten voor de winst.

De volledige resultaten:
Main card:
Derrick Lewis verslaat Travis Browne via knock-out, 3:12 in ronde 2
Johnny Hendricks verslaat Hector Lombard jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Gavin Tucker verslaat Sam Sicilia via jurybesluit (3x 30-27)
Elias Theodorou verslaat Cezar Ferreira via jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Sara McMann verslaat Gina Mazany via submission (arm-triangle choke), 1:14 in ronde 1
Paul Felder verslaat Alessandro Ricci via TKO, 4:44 in ronde 1

Prelims:
Santiago Ponzinibbio verslaat Nordine Taleb via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Randa Markos verslaat Carla Esparza via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Aiemann Zahabi verslaat Reginaldo Vieira via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Thiago Santos verslaat Jack Marshman via TKO, 2:21 in ronde 2

Vroege prelims:
Gerald Meerschaert verslaat Ryan Janes via submission (armbar), 1:34 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Derrick Lewis vs. Travis Browne
Performance of the Night: Paul Felder & Thiago Santos