UFC Fight Night 104: Korean Zombie verrast Bermudez in rentree

0
778
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Chan Sung Jung is terug in de UFC en heeft flink van zich laten horen in Houston. De Zuid-Koreaan versloeg Dennis Bermudez in het main event van UFC Fight Night 104 via knock-out in de eerste ronde. Dit was het eerste gevecht van The Korean Zombie in drieënhalf jaar.

Jung voltooide afgelopen oktober zijn dienstplicht van twee jaar bij het Zuid-Koreaanse leger, waarna hij direct weer de kooi in wilde. De publieksfavoriet, die in zijn laatste optreden een titelgevecht verloor van Jose Aldo, liet zaterdag zien dat hij sindsdien geen stapje achteruit heeft gedaan.

Jung begon niet optimaal. De Zuid-Koreaan was op zoek naar een takedown, maar zijn tegenstander opende goed en wist hem te raken met een harde rechterstoot en nog meer stoten. Als een echte zombie at Jung deze allemaal zonder problemen, terwijl hij ook goed op zijn voeten bleef staan bij de takedown-pogingen van Bermudez.

Na amper een halve ronde was het gevecht in een flits voorbij. Jung wist Bermudez te raken met een rechteropstoot die The Menace vloerde, waarna The Korean Zombie alleen nog ground-and-pound hoefde te gooien tot scheidsrechter Herb Dean het gevecht beëindigde. Chan Sung Jung is terug en de vedergewichtdivisie is op z’n hoede.

Herrig maakt einde aan ongeslagen status Grasso
Felice Herrig heeft voor een kleine verrassing gezorgd door Alexa Grasso te verslaan in het co-main event. De Amerikaanse wist de jury zodanig te overtuigen dat ze na vijftien minuten tot winnares werd uitgeroepen. Lil’ Bulldog deed haar beste werk in de eerste twee ronden en was staand de betere.

Grasso kon geen grip krijgen op haar tegenstandster, die constant combinaties gooide en uit het spervuur van de Mexicaanse bleef. Grasso ging daardoor twijfelen en kwam niet in het gevecht. Herrig mixte haar stoten en trappen goed en controleerde de afstand. In de derde ronde kwam Grasso er wel beter in, maar toen was het al te laat. Herrig gaf haar geen kans om nog iets significants te doen, hoewel de Mexicaanse het goed gevecht knap op de voeten hield. Dit was echter niet genoeg om nog te winnen.

Vick maakt indruk met D’Arce choke op Trujillo
James Vick heeft zich hersteld van zijn eerste verliespartij. De Texecutioner boekte een knappe overwinning geboekt op Abel Trujillo, die hij in de derde ronde liet afkloppen met een D’Arce choke.

In de eerste ronde gebeurde er weinig. Op een paar trappen en stoten van Vick na, lag Trujillo voornamelijk op zijn tegenstander zonder iets aanvallends te doen. Dit ontmoedigde Vick niet, die in de tweede ronde gevaarlijk werd. Staand was hij beter en maakte hij goed gebruik van zijn lange ledematen. Hier maakte Vick ook gebruik van op de grond, waar hij Trujillo via de kooi kreeg. Daar driegde hij een halve ronde met zijn eerste D’Arce choke-poging, zonder resultaat. Vroeg in de derde ronde had hij toch wel succes met die verwurging. Na een harde opspringende knie was Killa duidelijk aangeslagen en deed hij uit wanhoop een takedown. Vick, die in zijn laatste gevecht tegen Beneil Dariush voor het eerst verloor, verdedigde goed en kon zo nogmaals de D’Arce choke inzette die Trujillo ditmaal wel dwong tot afkloppen.

Oezdemir haalt maximale uit UFC-debuut tegen Saint Preux
Ovince Saint Preux zat in een lastig parket tegen Volkan Oezdemir. Hij verloor zijn laatste twee gevechten tegen Jon Jones (voor de interim-UFC-lichtzwaargewichttitel) en Jimi Manuwa, waardoor de debuterende Zwitser moest dienen als schietvoer. Oezdemir had hier echter niets van meegekregen en diende OSP zijn derde verliespartij op een rij toe met een minimaal verschil.

De debutant begon goed en liet direct zijn technische kickboksvaardigheden zien. Oezdemir, die jaren met Alistiar Overeem heeft getraind, combineerde zijn stoten met trappen en daar had Saint Preux moeite mee. De nummer zes van de UFC-lichtzwaargewichtranglijst kwam sterker terug in de tweede ronde, waarin hij het initiatief nam met zijn ferme linkertrappen en stoten. Toch was het niet zo heel overtuigend en soms zelf saai. Dit leidde tot een spannende derde ronde waarin beide vechter vermoeid waren en een slordig gevecht ontstond. Het venijn zat in de staart waarbij de twee er tegenaan gingen met rake stoten over en weer. Oezdemir leek daarin meer thuis, maar moest toch harde stoten eten van OSP. Daar tegenover zette de Zwitser ook een offensief, waardoor de scorekaarten van de jury interessant werden. Twee juryleden gaven het voordeel aan Oezdemir, die daarmee voor flinke verbazing zorgde bij Saint Preux.

Fortuna verrast vriend en vijand met winst op Hamilton
Op basis van de weging was dit nooit een eerlijk gevecht. Marcel Fortuna woog een dag voor het gevecht met Anthony Hamilton 210,5 pond, 48 pond (!) lichter dan zijn Amerikaanse tegenstander. Toch liet hij zich niet intimideren door Freight Train en wist hij zelfs op knappe wijze te winnen van de grote Amerikaan.

De Braziliaan bewoog veel om de mokerslagen van Hamilton te ontwijken. Freight Train zocht daardoor veel de clinch, waar Fortuna stoten naar de middel gooide. Deze hadden uiteindelijk geen enkele invloed op het beslissende moment na drie minuten. Fortuna wist Hamilton namelijk buiten westen te slaan met een snelle combinatie van twee stoten, waarbij een overhandse rechterstoot precies op de slaap van Freight Train kwam. De Amerikaan wist hierna niet meer waar hij was, waardoor de Braziliaan, à la Mark Hunt, van zijn tegenstander kon weglopen en het gevecht voorbij was.

Andrade geeft Hill pandoering, maar kan het niet afmaken
Jessica Andrade liet in haar gevecht tegen Angela Hill zien dat ze rijp is voor een titelgevecht tegen strogewichtkampioene Joanna Jędrzejczyk. De Braziliaanse liet geen spaan heel van Overkill, maar kon haar tegenstandster niet voor het eindsignaal wegzetten. Andrade, ongeslagen op strogewicht in de UFC, was erg agressief en liet dat vanaf het begin van de partij zien met haar offensief op de voeten. Hill kon alleen verdedigen en stoten eten, maar liet zich niet kennen. In de eerste ronde plaatste Andrade een harde rechterstoot en een goed linkerhoek, maar de Amerikaanse bleef in de partij.

In de tweede ronde veranderde weinig, hoewel Andrade wel enige schade opliep dankzij een knie van Hill. Hierdoor vocht de Braziliaanse door met een snee op haar wang, maar dat weerhield haar niet. Ze bleef naar voren komen en Hill in de problemen brengen, waardoor Overkill in de derde ronde uitgeput was. Ze bleef desondanks strijdbaar en kon haar tegenstandster nog op het canvas te krijgen met een linkerstoot, maar voor de rest was het alleen Andrade die aanviel. De scorekaarten van de jury waren duidelijk: 3x 30-27.

De volledige resultaten:
Main card:
Chan Sung Jung verslaat Dennis Bermudez via knock-out, in ronde 1
Felice Herrig verslaat Alexa Grasso via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
James Vick verslaat Abel Trujillo via submission (D’Arce choke), 0:49 in ronde 1
Volkan Oezdemir verslaat Ovince Saint Preux via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Marcel Fortuna verslaat Anthony Hamilton via knock-out, 3:10 in ronde 1
Jessica Andrade verslaat Angela Hill via unaniem jurybesluit (3x 30-27)

Prelims:
Curtis Blaydes verslaat Adam Milstead via TKO, 0:59 in ronde 2
Chas Skelly verslaat Chris Gruetzemacher via submission (rear-naked choke), 2:01 in ronde 2
Ricardo Lucas Ramos verslaat Michinori Tanaka via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Tecia Torres verslaat Bec Rawlings via unaniem jurybesluit (3x 30-27)

Vroege prelims:
Niko Price verslaat Alex Morono via knock-out, 5:00 in ronde 2
Khalil Rountree verslaat Daniel Jolly via knock-out 0:52 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Jessica Andrade vs. Angela Hill
Performance of the Night: Chan Sung Jung & Marcel Fortuna