UFC Fight Night 100: Bader domineert Nogueira in rematch

0
918
Foto: Mark Nolan/Zuffa LLC via Getty Images

Ryan Bader heeft Antonio Rogerio Nogueira voor de tweede keer verslagen. In het hol van de leeuw wist de Amerikaan Minotouro in de derde ronde weg te zetten met ground-and-pound. Hiermee boekte Darth zijn zevende overwinning in de acht gevechten.

Net zoals in het eerste ontmoeting van september 2010, maakte Bader het verschil op de grond. In de eerste twee minuten wilde de Amerikaan nog staand vechten met de Braziliaan, maar nadat hij zijn eerste takedown scoorde werd het eenrichtingsverkeer. Bader domineerde en scoorde veel punten met harde ground-and-pound.

In de tweede en derde ronde verspilde Darth minder tijd om een grondgevecht te forceren, waar Minotouro nagenoeg kansloos was. Vooral in half guard was Bader oppermachtig en vanaf daar maakte hij ook een einde aan de partij in de derde ronde. Nogueira hield het lang uit, maar eigenlijk was elke minuut uitstel van executie.

Bader won op UFC 119 ook al van Nogueira, toen via unaniem jurybesluit. Toen waren zijn worstelvaardigheden ook sleutel tot succes, maar wist hij geen voortijdig einde te forceren. Darth wist zich in de UFC te vechten via het achtste seizoen van The Ultimate Fighter, toen hij gecoacht werd door de legendarische tweelingbroer van zijn tegenstander die ook aanwezig was: Antonio Rodrigo Nogueira.

Thomas Almeida herstelt zich van eerste verliespartij met knock-out
Thomas Almeida heeft het verloren gevecht tegen Cody Garbrandt van eerder dit jaar weggespoeld met winst op Albert Morales. De Braziliaan was overtuigend met een knock-out, maar had het niet helemaal makkelijk. Na drie minuten aftasten leek Almeida een snelle knock-out te scoren met stoten, maar Morales herstelde zich met een takedown waarmee hij uiteindelijk op de rug van zijn opponent kon komen. Daar probeerde de Amerikaan een verwurging, maar wist hij de positie niet te behouden. Hierdoor sloot Almeida de ronde door afstand te maken om nog meer harde stoten te gooien.

In de tweede ronde wist Almeida het gevecht wel te beslissen. Morales was moe van de energie die hij in de voorgaande ronde had gebruikt en daar profiteerde de Braziliaan optimaal van. Nadat hij Morales op rolschaatsen zette met drie goede stoten achter elkaar, rook de Braziliaan bloed en bleef hij slaan tot The Warrior door zijn hoeven zakte dankzij een stoot naar de middel.

Gadelha maakt geen fouten tegen Casey
Claudia Gadelha is de weg naar een nieuw titelgevecht begonnen met een zege op Courtney Casey. De Braziliaanse gaf haar opponente geen enkele kans en won elke ronde, hoewel de partij overschaduwd werd door een illegale trap van Gadelha die een gevloerde Casey wel of niet raakte. Los daarvan was Gadelha beter. Casey verweerde zich goed en kon combinaties maken, maar elk moment dat ze zelfvertrouwen kreeg reageerde Gadelha met een takedown. Ook via de kooi scoorde de Braziliaanse punten, waardoor er geen twijfel was over de winnares. Drie juryleden scoorden het 30-27, hoewel dat enigzins geflateerd was voor het optreden van de Amerikaanse.

Krzysztof Jotko wint indrukwekkend van Thales Leites
Krzysztof Jotko boekte een grote overwinning in Sao Paulo op de Braziliaan Thales Leites. De Pool groeide in het gevecht, waarin hij Leites onschadelijk maakte en uit moeilijke posities bleef. Staand was Jotko iets beter en effectiever, maar op de grond werd verwacht dat Leites zijn gram zou halen. Het tegendeel bleek waar: Jotko verweerde zich goed en worstelde zich uit lastige posities. In het slot van de partij durfde de Pool zijn tegenstander zelfs naar de grond te werken en dat pakte goed uit. Na vijftien minuten werd hij tot winnaar uitgeroepen.

Kamaru Usman boekt achtste zege op rij
Kamaru Usman heeft een belangrijke stap omhoog gezet in de UFC-weltergewichtranglijst. The Nigerian Nightmare versloeg TUF: Brazil-winnaar Warlley Alves na vijftien minuten. Usman maakte het verschil in de tweede helft van de partij, toen Alves gas terugnam en de Nigeraanse Amerikaan de druk hoog hield. Hoewel hij beter bekend staat als worstelaar, won Usman het staande gevecht met harde stoten en constante actie. Alves kon het tempo niet bijbenen en zijn bekende guillotine choke in slotminuten van de partij kon hem redden. Hierdoor werd Usman tot winnaar uitgeroepen door de jury, waarmee hij zijn achtste overwinning op een rij boekte.

Sergio Moraes zet Zak Ottow aan de kant
Zak Ottow nam voor de tweede keer op een rij een UFC-gevecht aan met een korte voorbereiding. De vorige keer tegen Josh Burkman pakte het goed voor hem uit, maar Sergio Moraes bewees een niveau hoger te zijn. De Braziliaan won dankzij een combinatie van zijn grond- en boksvaardigheden. De eerste ronde was duidelijk voor de BJJ-specialist, maar in de laatste twee ronden koos hij voor een staande benadering. Daar was hij niet veel beter dan Ottow, maar wist hij wel goede stoten te plaatsen. Het staande spel van Moraes was niet van verbluffend niveau, maar hij bewees met enkele stoten effectiever te zijn dan zijn Amerikaanse opponent.

De volledige resultaten:
Main card:
Ryan Bader verslaat Antonio Rogerio Nogueira via TKO, 3:51 in ronde 3
Thomas Almeida verslaat Albert Morales via TKO, 1:37 in ronde 2
Claudia Gadelha verslaat Cortney Casey via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Krzysztof Jotko verslaat Thales Leites via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-27)
Kamaru Usman verslaat Warlley Alves via unaniem jurybesluit (29-27, 30-26, 29-28)
Sergio Moraes verslaat Zak Ottow via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 28-29)

Prelims:
Cezar Ferreira verslaat Jack Hermansson via submission (arm-triangle choke), 2:11 in ronde 2
Gadzhimurad Antigulov verslaat Marcos Rogerio de Lima via submission (guillotine choke), 1:07 in ronde 1
Johnny Eduardo verslaat Manny Gamburyan via TKO, 0:46 in ronde 2
Luis Henrique verslaat Christian Colombo via submission (guillotine choke), 2:12 in ronde 3

Vroege prelims:
Pedro Munhoz verslaat Justin Scoggins via submission (arm-in guillotine choke), 1:55 in ronde 2
Darren Stewart verslaat Francimar Barroso via TKO, 1:34 in ronde 1

Bonus awards:
Performance of the Night: Thomas Almeida, Cezar Ferreira, Pedro Munhoz & Gadzhimurad Antigulov
Fight of the Night: Geen