‘UFC doekt vlieggewichtdivisie op na 2018’

0
1409
Foto: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

Het lijkt over en uit voor vlieggewichten in de UFC. FloCombat en Combate melden dat mannelijke vechters op 125 pond volgend jaar op zoek moeten naar nieuwe werkgevers, hoewel een selectief mag instromen in de bantamgewichtdivisie.

De gewichtsklasse werd in 2012 geïntroduceerd met een viermanstoernooi om de eerste kampioen te kronen. Joseph Benavidez won zijn halve finale van Yasuhiro Urushitani en Demetrious Johnson klopte Ian McCall, waarna Mighty Mouse de gordel won door Benavidez op UFC 152 te verslaan.

Sindsdien overheerste Johnson de divisie met elf titelverdedigingen op rij, tot hij op UFC 227 verloor van Henry Cejudo. Afgelopen oktober werd Mighty Mouse ‘geruild’ naar ONE Championship voor Ben Askren.

Sinds zijn zege op Johnson, wordt Cejudo gelinkt aan een gevecht met UFC-bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw. Volgens Combate hoopt de UFC deze partij op bantamgewicht te maken voor UFC 233 in januari.

Geheel verrassend zou de verdwijning van 125 pond in de UFC niet zijn. Toen Johnson vorig jaar in conflict lag met de UFC en Dana White over een titelgevecht met Dillashaw op 125 pond, zei Mighty Mouse dat White dreigde om de gewichtsklasse te sluiten als hij de partij niet aannam.

Torres eerste slachtoffer
Jose Torres bevestigt het nieuws van Combate en FloCombat. Shorty laat via Twitter weten dat zijn doorlopende UFC-contract opgezegd is, waardoor hij momenteel nergens onder contract staat en dus op zoek mag naar een nieuwe organisatie.

Torres zegt dat hij niet een van de geselecteerde vlieggewichten was die naar bantamgewicht mocht.