UFC past bonusstructuur aan

0
593

Dana White 2

De UFC past de manier van bonusgeld na UFC-events aan, aldus UFC officials. Geen ‘Knockout of the Night’- of ‘Submission of the Night’-bonussen meer, maar twee ‘Performance of the Night’-bonussen voor twee vechters die de prestatie leveren op de card. Dit zal per direct ingaan met UFC Fight Night 36 als startpunt.

De bedragen van de bonussen blijven op 50.000 elk staan. De ‘Fight of the Night’-bonus blijft daarentegen wel. Deze bonus is er al vanaf het begin sinds de UFC deze structuur invoerde in 2006. Hiermee is er een eindstand uitgekomen met de winnaars van de meeste ‘Knockout of the Night’- en ‘Submission of the Night’-bonussen.

Anderson Silva staat met zeven bonussen voor de beste knock-out van het event op de eerste plek. Hiermee heeft hij dus in bijna de helft van overwinningen in de UFC een ‘Knockout of the Night’ verdiend. Achter hem staat Vitor Belfort met vijf, waarna Chris Leben, Roy Nelson, Lyoto Machida en Travis Browne volgen met vier. De meeste ‘Submission of the Night’-bonuswinnaar is Joe Lauzon geworden met zes. Achter hem met vijf staat Nate Diaz, waarna Cole Miller, Demian Maia en Terry Etim met vier volgen. Stefan Struve is een van de negen vechters met drie bonussen voor beste submission op zijn naam staan.

Lijst met meeste ‘Knockout of the Night’-winnaars:
1. Anderson Silva: 7
2. Vitor Belfort: 5
3. Chris Leben, Roy Nelson, Lyoto Machida, Travis Browne: 4

Lijst met meeste ‘Submission of the Night’-winnaars:
1. Joe Lauzon: 6
2. Nate Diaz: 5
3. Cole Miller, Demian Maia, Terry Etim: 4
6. Chris Lytle, Alan Belcher, Jason MacDonald, Kenny Florian, C.B. Dollaway, Charles Oliveira, Stefan Struve, Clay Guida, Jim Miller: 3