UFC biedt Nick Diaz Lyoto Machida op middleweight aan

0
746

Nick Diaz 6

Nick Diaz is nog met pensioen, maar als hij weer wil gaan vechten kan hij dat doen tegen Lyoto Machida op middleweight. Dana White heeft op een speciale Q&A op een fondswerving in Boston bekend gemaakt dat UFC matchmaker Joe Silva dit gevecht heeft aangeboden aan de voormalig Strikeforce Welterweight Champion. Hierover zei hij het volgende:

“I talked to Diaz today, and I made him an offer, so we’ll see what happens. He had been talking about going to 185 pounds. Machida has been talking about going to 185 pounds. So we wanted to see if he wanted to fight Machida at 185.”

Diaz vocht voor het laatst in maart en is sindsdien met pensioen. Toen verloor hij via unanimous decision van Georges St-Pierre voor de UFC welterweight championship op UFC 158. Dit was de tweede verliespartij op een rij voor Diaz nadat hij een jaar ervoor op UFC 143 verloor van Carlos Condit via unanimous decision. Na het verloren titelgevecht liet Diaz weten klaar te zijn met MMA. Diaz vocht eerder op 179 en 180 pond in Strikeforce, maar nog nooit in zijn carrière vocht hij op middleweight.

Lyoto Machida vocht voor het laatst op UFC 163 tegen Phil Davis. Dit gevecht verloor hij via unanimous decision, hoewel de meningen verdeeld zijn over dit gevecht. Machida stond op nummer 1 in de UFC Light Heavyweight Rankings en was op weg naar een titelgevecht, maar door het verlies staat “The Dragon” nu op plek 2 achter Alexander Gustafsson. Machida liet vorig jaar weten dat hij naar middleweight zou kunnen, maar omdat zijn vriend Anderson Silva toen de kampioen was bleef hij altijd op light heavyweight. Nu hij voorlopig een titelgevecht op 205 pond niet zal krijgen en Anderson Silva niet meer de kampioen is, lijkt middleweight een realistische optie. Het gerucht ging dat Machida het mogelijk tegen Vitor Belfort zou kunnen opnemen op 9 november in Brazilië, maar Belfort heeft eerder laten weten alleen op 185 pond te willen vechten voor de titel.