UFC on Versus 6: Cruz vs. Johnson resultaten en discussie

9
595

Het is nog maar een week geleden dat we Rampage Jackson en Jon Jones in de octagon zagen, maar toch is het alweer tijd voor een vers UFC evenement. Dit is geen slechte maand voor de MMA fan! Vannacht kwamen namelijk niet alleen Dominick Cruz en Demetrious Johnson in actie, ook de Nederlandse Stefan Struve liet weer van zich horen in een partij tegen Pat Barry.

Dominick Cruz vs. Demetrious Johnson
Cruz is de huidige UFC Bantamweight kampioen. Hij heeft zijn laatste negen partijen gewonnen en hoopt daar vannacht tien van te maken. Johnson doet het de laatste tijd ook goed, met overwinningen op Miguel Torres en de Japanse Norifumi Yamamoto. Een partij die vooral om snelheid zal draaien.

De eerste ronde gaat snel van start. Beide vechters bewegen op enorm hoge snelheid door de octagon. Johnson gaat al snel in de aanval. Hij gooit er een highkick uit, waarna hij voor de takedown gaat. Cruz is goed voorbereid en stopt de takedown. Via een mooie worp komt hij bovenop Johnson terecht en laat Johnson betalen voor zijn fout. De rest van de eerste ronde wordt gedomineerd door Cruz.

Eigenlijk is dat ook gelijk het verhaal voor de rest van de partij. Op een hoog tempo gaan de twee bantamweights tekeer. Johnson probeert op allerlei manieren de partij naar zich toe te trekken maar Cruz heeft op alles een antwoord. Na vijf ronden van harde actie komt het aan op een jury beslissing.
Dominick Cruz verslaat Demetrious Johnson via unanimous descicion

Stefan Struve vs. Patt Barry
De langste UFC heavyweight neemt het op tegen de kortste. Met 2.11 meter is de Nederlandse Struve 31 centimeter langer dan Barry. Toch zegt Barry dit geen probleem te vinden. Hij vecht toch altijd tegen mensen die langer dan hem zijn, dus Struve moet geen problemen opleveren.

De eerste ronde gaat redelijk gelijk op. Beide vechters raken elkaar met harde lowkicks en tegen het eind van de ronde is het moeilijk te zeggen wie er voor staat. Helaas voor Barry blijkt in de tweede ronde dat Struve toch een maatje te groot voor hem is. Drie minuten in de tweede ronde gaat het gevecht naar de clinch. Struve pakt een choke en springt naar de guard. Via een mooie transition gaat Struve naar de triangle en het gevecht lijkt over te zijn. Maar dan weet Barry nog wat kracht te verzamelen om Struve op te tillen en keihard te slammen. Rampage style. Struve vangt de val gelukkig goed op en dwingt Barry dan alsnog om af te tikken.
Stefan Struve verslaat Pat Barry via submission (triangle choke) in de tweede ronde

Volledige resultaten

Main card
Dominick Cruz verslaat Demetrious Johnson via decision (50-45, 49-46, 50-45)
Stefan Struve verslaat Pat Barry via submission (triangle choke)
Anthony Johnson verslaat Charlie Brenneman via TKO (head kick)
Matt Wiman verslaat Mac Danzig via unanimous decision (29-28 3x)

Preliminary card
Yves Edwards verslaat Rafaello Oliveira via TKO (punches)
Paul Sass verslaat Michael Johnson via submission (heel hook)
Mike Easton verslaat Byron Bloodworth via TKO (knees, punches)
TJ Grant verslaat Shane Roller via verbal submission (armbar)
Josh Neer verslaat Keith Wisniewski via TKO (doctor stoppage)
Walel Watson verslaat Joseph Sandoval via TKO (punches)

9 COMMENTS

 1. Cruz vs Johnson was een leuke snelle partij, maar ik mis in zulk soort partijen bij de bantamweights gewoon de firepower. Cruz won terecht door de partij naar de grond te werken keer op keer.

  Barry was voorzichtig en ik denk dat hij te veel respect had voor de standup skills van Struve. Wanneer je Struve onder druk zet is hij vaak kwetsbaar en dat werd in deze partij zelden gedaan. Struve daarin tegen liet eindelijk zien in mijn ogen dat zijn standup wel aan het verbeteren is tot top niveau. Hij liet combinaties zien en raakte Barry een paar keer goed met een high kick. Maar wat een beest is het toch met zijn submission skills. Ik zou voor nog geen goud met hem willen sparren BJJ stijl 😛

  • Goede opmerkingen, alleen zie ik de top-niveau van Struve terug in zijn combinaties. Daarin heeft hij denk ik ook nog een tijdje te gaan. Want het is idd wat je zegt, als je hem onder druk zet is hij te kwetsbaar.

   Verder wel een aardige event…

 2. Ik vond struve niet echt goed zwake kicks en combos waar geen kracht achter zat, en je zag ook al na 4 a 5 kicks van barry dat de knie van struve aardig rood en dik werd, hij maakte ook weinig gebruik van lengte terwijl je daar zoveel mee kan kijk maar jones vs rampage, maar na de takedown zag je wel dat struve een hoog lvl ground game heeft mooie sub, een die kleine ventjes is altijd mooi om te zien gewoon 5 rondes vol gas, en zag dat struisvogel ei op de wang van Johnson,

   • Struve was gewoon niet goed in de stand-up. Of heb jij naar een andere partij zitten kijken? Net wat MmaBas zegt, hij gebruikte zijn reach niet goed en de lowkicks blocken ging ook niet echt soepel. Als Steven erin ging met een gesprongen knie dan gingen de handjes alweer naar beneden.

    Op de grond daarentegen is het juist andersom is en ik heb de 2e ronde echt genoten van zijn ground game.

    • Zijn stijl is een soort van Semmy Schilt stijl. Daar lijkt het ook nooit zonder kracht en dergelijke, maar hij slaat mensen ko en doet zeker schade met zijn stoten en trappen. Barry was niet voor niets ook terughoudend. Die trappen richting zijn hoofd en romp voelde hij echt wel anders was hij wel meer druk gaan zetten lijkt me.