UFC 233: Henry Cejudo verdedigt titel op vlieggewicht tegen UFC-bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw

0
1078
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Henry Cejudo neemt het, zoals verwacht, op tegen UFC-bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw op UFC 233. The Messenger gaat echter niet een gewichtsklasse omhoog naar bantamgewicht, maar verdedigt zijn UFC-vlieggewichttitel voor de eerste keer. Dit meldt Brett Okamoto van ESPN.

Combate meldde deze week dat er sprake was van een gevecht tussen Cejudo en Dillashaw, maar niet dat de titel op 125 pond de inzet was. Verrassend, aangezien afgelopen week ook vanuit verschillende hoeken berichten rondgingen dat de gewichtsklasse opgedoekt wordt na dit jaar.

Okamoto meldt dat het op dit moment niet duidelijk is wat dit gevecht betekent voor de toekomst van de gewichtsklasse. Mogelijk is Cejudo tegen Dillashaw het laatste gevecht dat plaatsvindt op 125 pond in de UFC.

Cejudo won zijn titel door Demetrious Johnson te kloppen op UFC 227. Johnson was vanaf de introductie van de gewichtsklasse kampioen op 125 pond, maar Cejudo klopte Mighty Mouse in zijn tweede poging. Hierna vertrok Johnson naar ONE Championship in ruil voor Ben Askren.

Dillashaw vocht zijn laatste gevecht ook op UFC 227. Toen klopte hij Cody Garbrandt voor de tweede keer. Dit was zijn eerste titelverdediging sinds hij de gordel heroverde op UFC 217.

Dillashaw kan na Conor McGregor en Daniel Cormier de derde UFC-vechter worden met titels op twee gewichtsklassen tegelijkertijd in bezit. McGregor werd op UFC 205 UFC-lichtgewichtkampioen als UFC-vedergewichtkampioen en Cormier won afgelopen juli de UFC-zwaargewichttitel op UFC 226 als UFC-lichtzwaargewichtkampioen.

Dillashaw wilde vorig jaar al voor de UFC-vlieggewichttitel vechten toen Johnson kampioen was, maar Mighty Mouse ging daar niet in mee.

UFC 233 staat gepland voor 26 januari in Los Angeles. Op hetzelfde tijdsstip vindt Bellator 214 ook plaats in de miljoenenstad.