UFC 232 krijgt Cris Cyborg tegen Amanda Nunes

0
955
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het gevecht tussen Cris Cyborg en Amanda Nunes staat. De vrouwen vechten op 29 december tegen elkaar op UFC 232 in Las Vegas, meldt ESPN.

Cyborg zet haar UFC-vedergewichttitel op het spel tegen de huidige UFC-bantamgewichtkampioene. Dit zal haar derde titelverdediging zijn sinds ze de gordel won op UFC 214 door Tonya Evinger te kloppen. Hierna versloeg ze ook Holly Holm en Yana Kunitskaya.

Nunes won haar laatste partij door Raquel Pennington te kloppen op UFC 224 in Rio de Janeiro. The Lioness klopte de aanstaande tegenstandster van Germaine de Randamie via TKO in de vijfde ronde. Dit was haar derde titelverdediging op rij.

Voetblessure
Nunes en Cyborg worden al langere tijd met elkaar in verband gebracht. Vorige maand maakte Cyborg duidelijk dat ze heel graag op UFC 228 tegen haar landgenote wilde vechten, maar The Lioness had andere plannen wegens een voetblessure. Volgens ESPN had de UFC toen al het plan om het gevecht op UFC 232 te zetten.

Dit was tegen het zere been van Cyborg, die zo snel mogelijk weer de kooi in wilde. “Waarom straf je mij en laat je me een jaar wachten op de top van mijn kunnen? Als ze me laten wachten tot december om tegen Amanda te vechten, is dat waarschijnlijk mijn laatste gevecht in de UFC”, zei Cyborg over de situatie op Ariel Helwani’s MMA Show.

Het UFC-contract van Cyborg loopt in maart 2019 af.