UFC 232 krijgt Chad Mendes tegen Alexander Volkanovski

0
373
Foto: Josh Hedges Zuffa LLC via Getty Images

Chad Mendes en Alexander Volkanovski staan 29 december tegenover elkaar. De UFC meldt dat de vedergewichten getekend hebben voor een gevecht op UFC 232 in Las Vegas.

Mendes vecht zijn tweede partij sinds zijn dopingschorsing erop zit. Op 14 juli maakte hij zijn terugkeer in de kooi op UFC Fight Night 133 in Boise met een snelle zege op Myles Jury. Dit was Mendes’ eerste gevecht in tweeënhalf jaar, mede doordat hij gestraft is voor het gebruik van groeihormonen.

Volkanovski is bezig aan een stevige opmars in de UFC-vedergewichtdivisie. De Australiër won zijn eerste vijf gevechten in de UFC en staat daarmee elfde in de UFC-vedergewichtranglijst, zes plekken onder Mendes. In zijn laatste partij, ook op UFC Fight Night 133, domineerde hij Darren Elkins voor vijftien minuten.

UFC 232 bevat twee titelgevechten. In de hoofdpartij tussen Jon Jones en Alexander Gustafsson staat de UFC-lichtzwaargewichttitel op het spel en in de partij daarvoor vecht UFC-bantamgewichtkampioene Amanda Nunes tegen Cris Cyborg voor de UFC-vedergewichttitel.