UFC 232: Cat Zingano naar vedergewicht tegen Megan Anderson

0
1170
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Cat Zingano gaat haar geluk beproeven op vedergewicht. Op UFC 232 treft Alpha Megan Anderson in een gevecht op 145 pond. Dit bevestigt de UFC na een eerder bericht van Ariel Helwani van ESPN.

Zingano (36) vecht sinds 2013 in de UFC op bantamgewicht. Op 28 februari 2015 leed ze haar eerste verlies als prof in een titelgevecht tegen Ronda Rousey op 135 pond, waarna ze nog twee keer op rij verloor. Op UFC Fight Night 133 herstelde ze zich met winst op Marion Reneau.

Dit was Zingano’s eerste zege sinds UFC 178 tegen huidig UFC-bantamgewichtkampioene Amanda Nunes. The Lioness vecht ook op UFC 232 om de UFC-vedergewichttitel tegen Cris Cyborg. Helwani meldt dat Zingano en Anderson als back-up dienen voor het geval Cyborg of Nunes iets overkomt vlak voor het titelgevecht.

Anderson maakte op UFC 225 haar langverwachte UFC-debuut tegen Holly Holm. De Australische verloor haar eerste gevecht sinds 14 januari 2017 via jurybesluit. Op UFC 214 zou Anderson nog debuteren tegen Cyborg voor de UFC-vedergewichttitel, maar wegens persoonlijke redenen trok ze zich daarvoor terug.

UFC 232 sluit af met de terugkeer van Jon Jones. Na zijn dopingschorsing mag Bones direct weer voor de UFC-lichtzwaargewichttitel vechten tegen Alexander Gustafsson. Cormier levert de titel in op het moment dat Jones en Gustafsson erom gaan vechten op 29 december.