UFC 231 krijgt Valentina Shevchenko tegen Joanna Jedrzejczyk terug

0
1665
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Joanna Jedrzejczyk vecht toch tegen Valentina Shevchenko voor de UFC-vlieggewichttitel op UFC 231. Brett Okamoto van ESPN maakt bekend dat het gevecht teruggezet is na de bekendmaking van het titelgevecht tussen Daniel Cormier en Derrick Lewis op UFC 230 voor de UFC-zwaargewichttitel.

Het gevecht tussen Shevchenko en Jedrzejczyk werd gemaakt nadat The Bullet op UFC 228 niet kon vechten voor de titel omdat kampioene Nicco Montaño een dag van tevoren in het ziekenhuis opgenomen werd. Hierdoor moest ze de gordel inleveren.

UFC-president Dana White beloofde Shevchenko daarna een nieuw titelgevecht in 2018. Deze kwam in de vorm van een gevecht met Jedrzejczyk, die haar laatste twee gevechten verloor van UFC-strogewichtkampioene Rose Namajunas. De Poolse verloor drie keer eerder van Shevchenko in Muay Thai.

Sijara Eubanks
Twee weken later werd een wijziging gemaakt, waardoor Shevchenko in de hoofdpartij van UFC 230 tegen Sijara Eubanks gezet werd voor de UFC-vlieggewichttitel, aangezien het evenement op 3 november in New York nog geen afsluiter had.

Het gevecht heeft precies een week stand gehouden voordat de UFC weer is teruggegaan naar het originele plan voor UFC 231. Dit evenement staat gepland voor 8 december in Toronto. UFC-vedergewichtkampioen Max Holloway sluit het evenement af tegen Brian Ortega.